SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

Încă o lovitură primită de Novak Djokovic » Primul sponsor major care îl părăsește: „Nu vom continua cooperarea”

Novak Djokovic / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Novak Djokovic / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat marti, 01 martie 2022 18:29 / Actualizat marti, 01 martie 2022 18:49

Novak Djokovic (34 de ani) primește o nouă lovitură greu de digerat, după ce a pierdut săptămâna trecută fotoliul de lider în clasamentul ATP, în detrimentul lui Medvedev. Sponsorul Peugeot a anunțat că nu va mai continua parteneriatul cu legendarul jucător sârb.

Informația, lansată inițial în presa din Serbia, a fost confirmată ulterior de un reprezentant de-ai gigantului francez. Motivul încheierii colaborării nu a fost făcut până acum public, speculându-se însă că ar fi vorba de scandalul în care Djokovic a fost implicat la începutul anului, dar și de refuzul acestuia de a se vaccina. 

Este o informație corectă. Nu vom continua cooperarea cu domnul Djokovic”, a declarat Carlo Tavares, directorul general al companiei Peugeot, conform presei din Serbia.

Curios este că, la începutul anului, Peugeot oferise asigurări că nu va renunța la contractul cu Djokovic, în ciuda evenimentelor controversate de la Melbourne.

Peugeot, pierderi uriașe în timpul pandemiei

Peugeot îl sponsoriza pe Novak Djokovic încă din 2014, fiind unul dintre principalii parteneri ai lui Nole. Se vehiculează și că decizia celor de la Peugeot ar avea legătură cu impactul avut de pandemia de coronavirus asupra industriei auto și, implicit, cu pierderile financiare suferite în acest timp.

Expulzat din Australia, Novak Djokovic a participat la un singur turneu în 2022, la Dubai, unde a pierdut în faza sferturilor de finală în fața cehului Jiri Vesely, numărul 123 ATP. Nu se știe care va fi calendarul sârbului în perioada următoare, acesta anunțând că nu va lua parte la competițiile care solicită vaccinarea jucătorilor.

Novak Djokovic: „Sunt gata să ratez șansa de a fi cel mai bun. Sunt gata să nu merg la Roland Garros și Wimbledon”

Întrebat dacă este dispus să rateze șansa de a deveni jucătorul cu cele mai multe trofee de Grand Slam câștigate pentru că nu se vaccinează, Nole a răspuns fără ezitare: „Da. Sunt dispus să plătesc acest preț. Sunt dispus să nu merg la Roland Garros și Wimbledon

De ce? Pentru că principiile de a alege în privința corpului sunt mai importante decât orice titlu. Decât orice altceva.

VIDEO Novak Djokovic, învins de Jiry Vesely în sferturi la Dubai

Citește și alte știri din tenis:

EXCLUSIV Gazeta a stat de vorbă cu fostul antrenor al Simonei Halep: „Poate oricând să câștige un titlu mare”

Acuzată că nu ia atitudine, Maria Sharapova a vorbit în premieră despre războiul declanșat de Rusia în Ucraina

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
ripensistu
ripensistu  •  01 Martie 2022, 22:44

Anti-vaccinist = cocalar.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  01 Martie 2022, 21:47

...un sarb adevarat...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează