SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

Novak Djokovic, un lider cu multe dubii

Novak Djokovic la conferința de presă de la Monte Carlo
Novak Djokovic la conferința de presă de la Monte Carlo

Articol de - Publicat sambata, 06 aprilie 2024 20:00 / Actualizat sambata, 06 aprilie 2024 21:03

Novak Djokovic (36 de ani, 1 ATP) va juca la Monte Carlo (7-14 aprilie) abia al treilea al sezonului, o competiție care vine după despărțirea de Goran Ivanisevic, antrenorul său.

Novak Djokovic nu a câștigat niciun trofeu în acest an, iar acest lucru se simte în acțiunile și în cuvintele sale sale. Încrederea e la un nivel destul de jos: „Așteptările mele nu sunt mari pentru că știu cum am jucat în acest an și nici rezultatele de la Monte Carlo din ultimii ani nu au fost excepționale.

Pentru mine, este vorba în principal de a-mi consolida jocul pe zgură, în speranța de a reveni la cea mai bună formă a mea la Roland Garros. Orice altceva va fi un bonus, dacă voi obține rezultate bune”, a spus liderul mondial înainte de startul turneului de Masters 1.000.

Novak Djokovic a pierdut în semifinale la Australian Open și în turul al treilea la Indian Wells, singurele competiții din acest an. La Monte Carlo s-a impus în 2013 și 2015, dar nu mai trecut de sferturi de finală din 2015 încoace în cele șapte participări ulterioare.

Mai mult, va fi primul turneu după despărțirea de antrenorul Goran Ivanisevic. „El a rezumat foarte bine în ultimul său interviu ce s-a întâmplat. Amândoi am simțit că am dat totul în această relație. Era timpul pentru o schimbare, e simplu. Este în continuare prietenul meu și al familiei mele, unul dintre cei mai influenți antrenori din istoria acestui sport. Rezultatele pe care le-am avut vorbesc de la sine", a spus sârbul.

8-3 este raportuldintre victorii și înfrângeri pentru Novak Djokovic în 2024, el jucând la începutul anului și la United Cup, unde a înregistrat două victorii și o înfrângere pentru țara sa

Novak Djokovic: „Îmi place cum gândește despre tenis”

El îl va avea alături pe Nenad Zimonjic (47 de ani), fost jucător cu rezultate la dublu, inclusiv titluri de Mare Șlem. „Este un prieten de-ai mei de mult timp. Îl cunosc de când eram foarte tânăr, a fost căpitanul meu în Cupa Davis. Am câștigat împreună Cupa ATP în 2020 și am avut întotdeauna o comunicare bună.

Îmi place cum gândește despre tenis, cum privește jocul meu și al celorlalți. M-a ajutat mereu, a fost ca un mentor, ca un frate mai mare. Am avut întotdeauna această relație”, a spus Djokovic.

Andreea Ana, prima luptătoare cu bilet pentru Jocurile Olimpice de la Paris! » Delegația tricoloră crește la 77
LUPTE
Andreea Ana, prima luptătoare cu bilet pentru Jocurile Olimpice de la Paris! » Delegația tricoloră crește la 77

Apoi a povestit cum a început această colaborare. „Eram la Belgrad când am început să mă antrenez pe zgură și l-am întrebat dacă există vreo șansă să fie acolo pentru acea sesiune și pentru Monaco, iar el a spus că da. Se bazează pe vechea noastră relație, vom vorbi din nou despre asta la finalul turneului. Până acum, a fost la fel de plăcut ca întotdeauna, este ceva nou și revigorant".

19 turnee pe zgurăa câștigat Novak Djokovic în carieră, având și 14 finale pierdute. Sârbul a adunat până acum 98 de trofee dintre care 24 de Mare Șlem

Atenția pe Jocurile Olimpice

Novak Djokovic a vorbit și despre importanța Jocurilor Olimpice de la Paris. ”Întotdeauna vorbesc despre ele ca despre o prioritate în anii olimpici. La ultima ediție nu am reușit să ating cel mai bun nivel al meu. Aceasta este o situație ușor diferită.

Va fi prima dată când vom juca pe zgură. Faptul că am jucat înainte la Roland Garros ne va ajuta în pregătire. Ei bine, deși avem un mic turneu la Wimbledon înainte (râde) și asta nu este ideal. În orice caz, cea mai importantă perioadă a anului este între Roland Garros și US Open. Atunci trebuie să fii pregătit mental și fizic”, a subliniat el.

Turneul olimpic masculin se va desfășura între 27 iulie și 4 august, Wimbledon-ul între 1 și 14 iulie, iar Roland Garros-ul între 26 mai și 9 iunie.

4 ediții de Jocuri Olimpicea prins până acum Novak Djokovic, cel mai bun rezultat fiind cucerirea bronzului în 2008, el a mai pierdut și două finale mici la simplu în 2012 și 2020

Citește și:

Soția fostului număr 7 ATP, câștigătoare a unui concurs de gătit care a dominat audiența serii
DIVERTISMENT
Soția fostului număr 7 ATP, câștigătoare a unui concurs de gătit care a dominat audiența serii
Ce au făcut săptămâna aceasta jucătoarele care se vor întâlni în confruntarea de Billie Jean King Cup dintre România și Ucraina
BILLIE JEAN KING CUP
Ce au făcut săptămâna aceasta jucătoarele care se vor întâlni în confruntarea de Billie Jean King Cup dintre România și Ucraina

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează