SPORTURI  »  TENIS  »  DECIZIE

O jucătoare care a dominat tenisul a anunțat că se retrage după Turneul Campioanelor!

Martina Hingis (stânga) Foto: Reuters
Martina Hingis (stânga) Foto: Reuters

Articol de Cristian TomaJURNALISPORT - Publicat joi, 26 octombrie 2017 23:29

Ediția din acest an a Turneului Campioanelor va fi ultima competiție din cariera jucătoarei elvețiene, Martina Hingis (1 WTA la dublu).

În vârstă de 37 de ani, Hingis a anunțat că se va retrage după ultimul meci disputat la Turneul de la Singapore. La cea mai importantă competiție de tenis feminin a anului, elvețianca participă în proba de dublu, alături de partenera sa, taiwaneza Yung-Jan Chan (tot 1 WTA la dublu).

"După un astfel de sezon, cred că este momentul perfect. Vrei să te oprești când ești în top și nu atunci când deja cobori. Nu aș fi putut avea un final de cariera mai bun. Mă simt foarte norocoasă că am avut ocazia să joc acest sport minunat atâția ani. Tenisul a fost întotdeauna pasiunea mea și sunt extrem de recunoscătoare pentru toate provocările, oportunitătile, parteneriatele și prieteniile pe care mi le-a dat", a declarat Hingis.

Este a treia oară când elvețianca anunță că se retrage. În 2003, la doar 22 de ani, Hingis își informa fanii că își încheie cariera din cauza unor probleme apărute la glezna. Cu toate acestea, fostul lider mondial la simplu a revenit pe circuitul single în 2006, însă a anunțat pentru a două oară că se retrage după un an după ce a testată pozitiv cu metabolit de cocaină la Turneul de Grand Slam de la Wimbledon.

5
turnee de Grand Slam la simplu a cucerit Hingis în cariera sa: Australian Open (1997, 1998, 1999), Wimbledon și US Open (ambele în 1997)

209 săptămâni a fost Hingis lider mondial la simplu

 Surse: bbc.comsi.comtelegraph.co.uk

Fii parte din redacția noastră! Participă la Jurnalisport – proiect inovativ GSP, susținut de Google. Aici ai toate detaliile!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
dakesis
dakesis  •  27 Octombrie 2017, 11:45

'se retrage după un an după ce a testată pozitiv' doua greseli in cateva cuvinte. Voi dominati agramatismul! Trageti la recorduri, nu gluma...

tihi
tihi  •  27 Octombrie 2017, 09:07

Martina,una dintre cele mai mari sportive de origine maghiare,tatal fiind Hingis Károly ,a facut revolutie in tenisul feminin:ocupa locul 20 dintre cele mai bune tenismene a lumii a ultimelor 40 de ani !! Are 5 grand slamuri la simplu si 14 la dublu,65 victorie WTA,este membra in International Tennis Hall of Fame !! Felicitari Martina,succes in continuare!! Este un exemplu de modestie si sportivitate pentru foarte multe tenismene!

10204072431627928
Mircea Serban  •  27 Octombrie 2017, 05:55

Cristian TOMA mai pune mana pe carte astfel, ai sa intelegi si spiritul unei limbi si logica ei caci, numai un agramat poate da un astfel de titlu! In tenis, sau in orice alt sport cineva poate sa domine -In sport, dar sportul nu poate fi dominat ci, doar jucat prin participare! Ai inteles? ... facator de rusine al breslei!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează