SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

O jucătoare de top, reacție dură la adresa Serenei Williams: "Iartă-mă, dar nici nu poate fi vorba de asta"

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 26 noiembrie 2018 16:30

Johanna Konta (27 de ani, 37 WTA) crede că Serena Williams (37 de ani, 16 WTA) se înșală când vorbește de inechități bazate pe gen în tenisul mondial.

  • CONTEXT: Serena Williams (36 de ani, 26 WTA) și-a pierdut cumpătul în timpul finalei pierdute la US Open în fața lui Naomi Osaka (20 de ani, 19 WTA), 2-6, 4-6, după ce arbitrul Carlos Ramos a penalizat-o cu un game din cauza indicațiilor primite de americancă din partea antrenorului Patrick Mouratoglou. Serena a reacționat dur, numindu-l pe arbitru "hoț" și "mincinos". Toate detaliile, AICI.

"Nu există dreptate absolută. Trebuie să luăm în calcul mai multe lucruri. În primul rând, arbitrul de scaun a avut dreptate. Patrick Mouratoglou a recunoscut că i-a oferit indicații.

Apoi trebuie să luăm în calcul și faptul că emoțiile sunt mult mai mari într-un astfel de meci, cu trofeul pe masă. Suntem oameni, iar finala de la US Open a dovedit asta și despre Serena. A simțit din plin stresul și a reacționat.

Întorcându-ne la arbitrul Carlos Ramos, țin să precizez că este unul dintre cei mai stricți din circuit. Îi sancționează la fel și pe Nadal sau Djokovic.

Sunt adepta egalității între genuri, dar nu mi se pare normal ca atunci când nu-ți place ceva să te refugiezi în această scuză. Iartă-mă, Serena, dar nici nu poate fi vorba de sexism", a declarat Konta pentru The Guardian.

  • Johanna Konta i-a adminstrat anul acesta, în august, la San Jose, una dintre cele mai rușioane înfrângeri din carieră Serenei Williams, scor 6-0, 6-1.

Vezi și:John McEnroe, declarație tare despre un "nebun" din tenis: "E un copil grozav, dar nu sunt Freud, nu știu ce e în mintea lui!"

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (2)
1017226401642400
Giorgio Rizzo  •  26 Noiembrie 2018, 21:06

Alta care ar fi trebuit sa taca.

dakesis
dakesis  •  26 Noiembrie 2018, 18:19

Konta e fata gigea, au injurat-o degeaba romanasii. Bine, grobianul Ilie mai mult...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează