SPORTURI  »  TENIS  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

VIDEO + FOTO O jucătoare din Rusia face declarații pro-Putin: „M-am săturat să tac! Să vă spun de 2014”

Articol de GSP - Publicat sambata, 15 octombrie 2022 18:50 / Actualizat luni, 17 octombrie 2022 14:22

Rusoaica Anastasia Gasanova (23 de ani, locul 154 WTA) a făcut o serie de afirmații controversate la Transilvania Open în contextul invaziei Rusiei în Ucraina.

Gasanova a locuit până în 2014 în Odesa, sudul Ucrainei, și povestește acum ce au avut de înfruntat cetățenii ruși în 2014, când cel putin 46 de persoane au murit în Odesa în timpul unei confruntări dintre separatiștii proruși și forțele ucrainene.

O nouă problemă pentru Emma Răducanu » E forțată să-și caute al 5-lea antrenor în 16 luni
ANTRENOR
O nouă problemă pentru Emma Răducanu » E forțată să-și caute al 5-lea antrenor în 16 luni

La 8 luni de izbucnirea războiului din Ucraina, Gasanova, prezentă la Transylvania Open 2022, face o paralelă între modul în care lumea ar trata ororile comise împotriva ucrainenilor și nedreptățile făcute rușilor.

De asemenea, Anastasia Gasanova lasă de înțeles că strategia Kievului în privința republicilor separatiste pro-ruse Donețk și Luhansk a provocat invazia declanșată la începutul anului de Vladimir Putin, președintele Rusiei.

Anastasia Gasanova, afirmații pro-ruse: „M-am săturat să tac”

„Îi pasă cuiva de faptul că au existat civili? Dacă în Ucraina există impacte ale bombardamentelor asupra oamenilor pașnici, e o tragedie, dar dacă asta se întâmplă în Rusia, e OK, așa merită”, a scris Gasanova pe Instagram, la secțiunea Story, conform publicației Ole.

Referindu-se la distrugerea podului din Crimeea, rusoaica a adăugat: „Dumnezeu nu le-a dat creier, din păcate. De ce sunt atât de fericiți? Dacă vor să recupereze Crimeea... distrugerea nu înseamnă construire. Am tăcut pentru mult timp și m-am săturat să tac. Acum îmi voi spune povestea din 2014”.

„În 2013 am venit în orașul Odesa, unde aveam baza de antrenament. Toată echipa mea era de acolo, adică erau ucraineni. Pe atunci, sponsorul meu era și el ucrainean. Totul a mers bine până în 2014, când a fost o lovitură de stat. Au fost proteste masive acolo și, se spune, președintele Viktor Ianukovici (n.r. - fostul președinte al Ucrainei) a fugit din țară... Nu! De fapt, l-au amenințat că îl vor ucide.

O jucătoare din Rusia face declarații pro-Putin: „M-am săturat să tac! Să vă spun de 2014”

Spun ce am văzut eu și prietenii mei cei mai apropiați. Am fost forțați să părăsim Ucraina. Potrivit martorilor oculari, militarii ucraineni au ucis oameni pentru că vorbeau rusă. După 2 mai 2014 a fost imposibil să fie purtat echipamentul naționalei Rusiei, puteai fi împușcat fără ezitare.

Este interesant, pentru că Rusia, așa cum spun mulți, a ocupat Donețk, dar, din anumite motive, oamenii din Donețk vin la muncă în Rusia. De fiecare dată când am întrebat despre Donețk de-a lungul anilor, răspunsul a fost: «Acolo se împușcă».

Știți reacția oamenilor din Donețk când Putin a anunțat operațiunea militară? Aveau lacrimi de fericire în ochi. Oamenii de acolo s-au obișnuit cu sunetele bombardamentelor până în punctul în care nu au mai reacționat la ele”, este varianta Gasanovei.

205 victoriiși 133 de înfrângeri are Gasanova în circuitul WTA, n-a câștigat niciun turneu

Fost lider mondial ATP, în spital după ce a suferit un infarct: „Dacă mi se poate întâmpla mie, înseamnă că i se poate întâmpla oricui”
ATP
Fost lider mondial ATP, în spital după ce a suferit un infarct: „Dacă mi se poate întâmpla mie, înseamnă că i se poate întâmpla oricui”
Eugenie Bourchard, așa cum n-ai mai văzut-o până acum » S-a pozat în tricoul Universității Cluj + Mesajul „Șepcilor Roșii”
TRANSYLVANIA OPEN
Eugenie Bourchard, așa cum n-ai mai văzut-o până acum » S-a pozat în tricoul Universității Cluj + Mesajul „Șepcilor Roșii”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (78)
mattteo
mattteo  •  26 Octombrie 2022, 10:32
Postat de alenb pe 16 Octombrie 2022, 15:18

Ba a existat, nu erau nici bunicii tai nascuti cand se forma Republica Populara Ukraina 1917-1920 invinsa si anexata cu japca la Rusia boksevica. Mai tarziu, in 1941, ukrainienii ii intampina pe germani ca pe eliberatori iar 1 miliom lupta alaturi de ei contra sovieticilor.

Vorbeam de perioada dupa WW2. Nu a existat sentiment ultra-ucrainean. Abia dupa mass-media ce a daramat URSS-ul a iesit la suprafata. Normal ca au gasit un context istoric, ca si noi am vrut sa "revenim" la pasoptisti si regaliști de dinainte de '45. Tot manipulati.prin Dallas, Radio Romania Libera si ce mai era

MaxiP
MaxiP  •  18 Octombrie 2022, 09:11
Postat de adriann_ pe 15 Octombrie 2022, 19:38

Baiete, la Odessa in 2014 au fost manifestatii pro-Maidan (etnicii ucrainieni) si anti-Maidan (etnicii rusi). Cele doua mitinguri au ajuns la incaierare si manifestantii anti-Maidan (rusii) au fost nevoiti sa se adaposteasca in Casa Sindicatelor. Unde li s-a dat pur si simplu foc, bilantul fiind 46 de morti. Asta e un fapt istoric incontestabil, se gasesc toate detaliile cam in toate ziarele respectabile din UK si SUA. Sigur ca nu poti folosi crima asta de acum 8 ani ca sa justifici o invazie pe scara larga, dar nu e ca si cum fatuca asta bate campii. Chestiile astea nu se pot combate negand fapte evidente CI PUNANDU-LE IN CONTEXT.

Pai și eu ce zic?! Tocmai ca ești cu atât mai puțin împotriva unor acte de ucidere în masa când ai tai au trecut prin asa ceva. Asa cum toată Europa care e acum împotriva Rusiei ar fi complet ipocrita sa pledeze pentru o invazie teoretica a Rusiei cu ucideți în masa a civililor rusi. Dar momentan în Ucraina pica cetățeni ucrainieni ce cel mai probabil nu au nicio legătură cu acel episod. Pica tineri recrutați și civili ce sunt victime colaterale, nu cei ce au luat o decizie în legătură cu acel masacru. E ca și cum mi-ar da mi-e cineva foc la casa și eu încep sa ard casele vecinilor, ma răzbun pe cine nu trebuie.

m_d.
m_d.  •  17 Octombrie 2022, 22:34

Gasanova vede doar adevarul ei, nu poate fi luat in calcul, e subiectiva. Ceea ce trebuie sa fie facut e sa fie impachetata si trimisa acasa la Putin, ca tot ii ia apararea. Nu trebuie sa se discute politica la un turneu de tenis!

Vezi toate comentariile (78)
Comentează