SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS 2020

VIDEO + FOTO Patricia Țig, eliminată în turul 3 la Roland Garros! Fanii au exasperat-o pe româncă

Patricia Ţig FOTO: Guliver/GettyImages +14   FOTO
Patricia Ţig FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 03 octombrie 2020 10:22 / Actualizat sambata, 03 octombrie 2020 19:12

Patricia Țig (26 de ani, 58 WTA) a fost eliminată de franțuzoaica Fiona Ferro (23 d eani, 49 WTA), în turul 3 de la Roland Garros, scor 6-7(6), 6-4, 0-6.

Primă întâlnire cu Fiona Ferro, o favorită locală pe care publicul din tribunele arenei „Philippe Chatrier” a început s-o sprijine sonor pe măsură ce meciul a avansat, pentru Patricia Țig. Primă vizită pe acest cel mai important teren din complexul Roland Garros, cu emoțiile atașate. Și un set întâi de o oră și 23 de minute în care cele două jucătoare și-au cedat serviciul de câte două ori și doar tie-break-ul le-a putut departaja.

+10 FOTO

Atâtea game-uri strânse însă, cu schimburi de mingi intense, ambele având profiluri de joc asemănătoare. Între mingile tari din spate, stânga-dreapta, pentru a deschide terenul, inserturi de slice sau lift, scurte, greu spre imposibil de delimitat. Game după game, șansele au alternat, execuțiile excelente amestecându-se cu numeroase erori neforțate și de o parte, și e alta. Atât de absorbite de lupta dusă pe teren, încât Ferro a crezut la 5-5 și 15-0 că deja e tie-break, a trimis mingile ca și cum urma să servească Patricia.

Până la urmă, jocul decisiv a stabilit că franțuzoaica trece în avantaj, deși românca a avut 5-4 și două servicii, apoi a salvat o minge de set la 6-7. În partea a doua s-a mers cap la cap până la 4-3 pentru Țig, ea având un game de serviciu imens la 2-2, în care a salvat patru șanse de break ale adversarei, s-au numărat 9 situații de egalitate și l-a închis la a șasea oportunitate. Dintr-o dată, greșelile neforțate au început să abunde pentru franțuzoaică, break la zero și 5-3, dar drama a continuat. 4-5, totuși Patricia a găsit rezerve de inspirație și stropi de tărie fizică pentru a închide setul în favoarea ei cu o atingere delicată a mingii. Și într-o arenă care a intrat brusc în liniște, după ce o aclamase pe pe Ferro și fluierase pe româncă.

Semnele de oboseală arătate de Țig au făcut-o să ia o pauză de vestiar înaintea actului decisiv. Ferro, parcă mai proaspătă, a pornit tare și s-a distanțat la 4-0. Acolo a venit un game pe serviciu Patriciei în care a arătat semne de revitalizare, reușind să lovească mingea mai tare, dar răspunzând la un moment dat și cu o contrascurtă plină de efect. Încă un break însă, după ce două duble greșeli i-au perforat complet încrederea. Ferro a închis cu un 6-0 care a închis abrupt o bătălie purtată atât de strâns până cu o jumătate de oră înainte.

Patricia Țig rămâne cu cea mai bună performanță în turnee de Mare Șlem, abia la a doua ei prezență pe tabloul de la Roland Garros. O experiență care poate genera altele, încă și mai bune.

126.000 de euroa încasat Patricia Țig pentru parcursul de la Roland Garros 2020

Țig - Ferro, meci extrem de tensionat

Miza și echilibrul perfect din duelul Țig - Ferro a dus la multe momente tensionate. Sportiva noastră a izbucnit în finalul primului set, la scorul de 6-5 pentru adversară în tie-break. Enervată de fanii care o susțineau zgomotos pe franțuzoaică, Țig s-a descătușat și a țipat puternic în direcția lor. Aceștia au huiduit-o copios.

Citește și alte știri despre Roland Garros 2020: 

Statistică incredibilă pentru Simona Halep: „Un set la zero e mereu periculos”

A pufnit-o râsul când a auzit că joacă din nou cu Simona Halep: „Aș vrea ca meciul să fie puțin mai lung”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (9)
viomarmi22
viomarmi22  •  03 Octombrie 2020, 20:22

Patricia joacă și la dublu unde este calificată împreună cu Mitu, probabil a intrat prea obosită să ducă 3 seturi la simplu, cam asta s-a întâmplă cu jucătoarele care aleargă după mai mulți iepuri și li se termină benzina când nu te aștepți ! Gesturile și urletele lui Patricia m-au scos și pe mine din sărite, francezii au reacționat ca atare, dacă eram noi românii în locul lor, probabil huiduielile erau de zece ori mai urâte, pe deasupra presărate și cu injurii mioritice !

bazinga
bazinga  •  03 Octombrie 2020, 19:59

*** Are un soi de indolenta, care nu o va ajuta in cariera ! Daca-i iese, bine, daca nu, la fel de bine ! Nu isi poate controla nervii in momentele cheie si cu siguranta a luat multa bataie cand a fost mica ! Tradeaza o suferinta interioara, multe frustrari interne. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează