SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Patrick Mouratoglou, despre prestația Simonei Halep la Wimbledon: „Cu cât o cunoști mai mult, cu atât o iubești mai mult! De asta joacă atât de bine”

Patrick Mouratoglou
Foto: Imago
Patrick Mouratoglou Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat joi, 07 iulie 2022 13:13 / Actualizat joi, 07 iulie 2022 13:57

Patrick Mouratoglou (52 de ani), antrenorul Simonei Halep, a vorbit despre prestațiile româncei la Wimbledon, înaintea semifinalei cu Elena Rybakina.

  • Meciul va începe după ora 17:00, când se va termina prima semifinală programată pe Terenul Central: Ons Jabeur (27 de ani, locul 2 WTA) - Tatjana Maria (34 de ani, locul 103 WTA).
  • Simona Halep - Elena Rybakina e LIVE pe GSP.ro și în direct la TV pe Eurosport 2.
Visul frumos s-a terminat! Simona Halep, fără replică în semifinala cu Rybakina
wimbledon 2022
Visul frumos s-a terminat! Simona Halep, fără replică în semifinala cu Rybakina

Simona Halep pare că a început să consolideze relația cu Patrick Mouratoglou. Aflată la a doua participare la un turneu de Grand Slam cu francezul antrenor, Simona practică un joc superb la Wimbledon. 

Aceasta s-a calificat în semifinale fără să piardă niciun set până acum și e mare favorită la câștigarea trofeului. Mouratoglou a precizat motivul jocului excelent prestat de Simona.

Mouratoglou: „Simona e o jucătoare fericită, de-asta joaca atât de bine”

„Ne înțelegem foarte bine. Să fim pe teren, să ne trezim dimineața să lucrăm e o plăcere pentru amândoi. După cum spune Mike Tyson, niciun boxer nu e mai periculos decât unul fericit. Aici avem o jucătoare de tenis fericită. Acesta este, într-un fel, motivul pentru care joacă atât de bine. 

Este o jucătoare fabuloasă, este o oportunitate pentru mine să lucrez cu ea. Are o personalitate incredibilă, merită să o descoperi. Cu cât o cunoști mai mult, cu atât o iubești mai mult” a declarat Mouratoglou potrivit tennismajors.

Simona Halep, la un meci de finala Wimbledon 2022: „Să rămân calmă”

Până înaintea semifinalei, Rybakina a servit 44 de ași. Ce ajustare va face Halep? „Ei bine, să ating întâi serviciul ei, apoi să-l pun în teren. Am mai jucat contra ei, dar acum e un meci nou, o provocare nouă, voi da totul pentru a-mi lua șansa”, a punctat campioana din 2019.

La rândul ei, kazaha născută în Rusia a accentuat că împotriva Simonei, în fața căreia a cedat două meciuri foarte strânse, cheia este reprezentată de serviciu și de jocul agresiv. „Ea este o mare campioană. Se deplasează foarte bine, citește jocul. Încerc să dau ce am mai bun, să mă concentrez pe lucrurile pe care le pot controla: serviciul, loviturile, emoțiile. Indiferent ce se întâmplă, să rămân calmă, să joc punct cu punct”.

Ce adversare a eliminat Simona Halep la Wimbledon în această ediție

  • Turul 1 - Karolina Muchova (Cehia, 81 WTA) 6-3, 6-2
  • Turul 2 - Kirsten Flipkens (Belgia, 190 WTA) 7-5, 6-4
  • Turul 3 - Magdalena Frech (Polonia, 92 WTA) 6-4, 6-1
  • Optimi de finală - Paula Badosa (Spania, 4 WTA) 6-1, 6-2
  • Sferturi de finală - Amanda Anisimova (SUA, 25 WTA) 6-2, 6-4

Cifrele Simonei Halep

  • 5 ore și 35 de minute a petrecut pe teren la Wimbledon în această ediție
  • 47-16 este bilanțul de victorii și înfrângeri pe iarbă în carieră
  • 12 meciuri a jucat Simona Halep în acest sezon pe iarbă, ea câștigând 11 partide și pierzând doar una
  • 31 de victorii a strâns Simona Halep în acest sezon, pierzând opt meciuri
  • 29-8 este raportul dintre victorii și înfrângeri pentru Simona Halep la Wimbledon, ea fiind la a zecea participare pe tabloul principal
  • 1 turneu a câștigat Simona în acest sezon, Summer Set 1 de la Melbourne, ea ajungând la un total de 23 de trofee în carieră
  • 8 semifinale de Mare Șlem a disputat Simona Halep în carieră până la Wimbledon 2022, ea câștigând cinci și pierzând trei

Citește alte știri din tenis: 

Scene rar întâlnite la Wimbledon » Tatăl lui Nadal, semne disperate către fiul său: i-a cerut să se retragă din turneu!
WIMBLEDON
Scene rar întâlnite la Wimbledon » Tatăl lui Nadal, semne disperate către fiul său: i-a cerut să se retragă din turneu!
La doi pași de paradis » 15 cifre interesante înaintea semifinalei Simona Halep - Elena Rybakina
WIMBLEDON
La doi pași de paradis » 15 cifre interesante înaintea semifinalei Simona Halep - Elena Rybakina

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
dmarci
dmarci  •  08 Iulie 2022, 12:06

muratoglu vorbeste ca un iubit ,nu ca un antrenor,oare sotul simonei ce zice despre declaratiile acestea? Cat despre tenisul jucat de simona ce sa mai vorbim...norcoasa ca de obicei,bunicica cu jucatoarele slab cotate,slaba ,foarte slaba cu jucatoarele de top,urla la fiecare minge, rupe rachete in spoturi publicitare ,face gesturi obscene:asta e simona...

dobrin
dobrin  •  07 Iulie 2022, 17:12
Postat de dinamo100 pe 07 Iulie 2022, 16:04

Va fi un meci de lupta cu Kasatkina! Castiga cea cu nervii mai tari. In meciurile anterioare (cu Badosa si Anisimova) Simona si-a dominat psihic foarte clar adversarele, sa vedem daca isi mentine aceeasi forta psihica si acum.

Cred că vrei să spui Rîbakina...

dinamo100
dinamo100  •  07 Iulie 2022, 16:04

Va fi un meci de lupta cu Kasatkina! Castiga cea cu nervii mai tari. In meciurile anterioare (cu Badosa si Anisimova) Simona si-a dominat psihic foarte clar adversarele, sa vedem daca isi mentine aceeasi forta psihica si acum.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează