SPORTURI  »  TENIS  »  INDIAN WELLS

Poveste de Hollywood a unei jucătoare prezente la Indian Wells: "Nu-i doresc nimănui să treacă prin ce am trecut eu!"

Foto: Reuters +1   FOTO
Foto: Reuters

Articol de - Publicat sambata, 10 martie 2018 10:56

Serena Williams, 36 de ani, și Victoria Azarenka, 28 de ani, au revenit cu victorie în circuitul profesionist, după pauze lungi.

Unul dintre punctele de interes ale turneului de la Indian Wells o reprezenta și întoarcerea a doua dintre cele mai bune jucătoare ale ultimilor ani. Serena Williams și Victoria Azarenka. Ele au jucat joi nopatea și au fost primite cu multă căldură de publicul de la Indian Wells. "A fost incredibil, de obicei nu zâmbesc pe teren, ci încerc să privesc în jos, să mă concentrez pe ce am de făcut, dar nu m-am putut abține, a fost minunat", a spus deținătoarea a 23 de trofee de Mare Șlem. Atât Serena, cât și Victoria au reușit să câștige, iar apoi au mărturisit că au fost extrem de emoționate.

Nu era momentul retragerii

Serena nu mai jucase un meci în circuit de la Australian Open 2017, un turneu pe care a reușit să-l câștige fiind însărcinată. Cât timp a lipsit, fostul lider mondial a devenit mamă, după o experiență în care a fost aproape de o tragedie. Lucrurile s-au terminat cu bine. Iar americanca e din nou pe terenul de tenis. Ea a reușit să o învingă ieri pe Zarina Diyas cu 7-5, 6-3. "Mă gândesc că dacă e să-mi evaluez evoluția și gândind pe o scară de la zero la Serena sunt abia la litera S. O să fiu din ce în ce mai bună, am o călătorie lungă în față, dar sunt pregătită pentru ea. Deocamdată pentru acest turneu încerc să o iau ușor, să nu mă stresez prea tare, să nu am așteptări. E unul dintre puținele momente din cariera mea în care pot să-mi permit acest lux", a spus Serena.

Jucătoarea în vârstă de 36 de ani și-a arătat limitele din acest moment pe teren și e conștientă că mai are mult de lucrat la partea fizică. "Nu sunt unde mi-aș dori, dar voi ajunge acolo. Nu se va întâmpla imediat, dar sunt sigură că voi reuși. Am obiectivele mele și știu unde vreau să ating vârful de formă. La un moment dat trebuie să pot zbura pe teren cum o făceam în trecut. Fiecare zi va fi o nouă provocare, dar o voi depăși". a explicat ea.

Chiar dacă a trecut prin multe, americanca a subliniat că pentru ea nu s-a pus niciodată problema să nu revină. "Din momentul în care am știut că urmează o pauză mi-am dorit să rămân în formă, să fiu pregătită pe cât pot. Nu a venit timpul retragerii pentru mine. Chiar dacă ar fi fost frumos să o fac cu un trofeu de Mare Șlem câștigat, am simțit că povestea mea nu s-a încheiat și mi-a dorit să mă întorc", a spus Serena. 

Poveste de Hollywood

Și pentru Victoria Azarenka au fost multe emoții la meciul din primul tur. Jucătoarea din Belarus a învins-o pe Heather Watson cu 6-4, 6-2. Ea nu mai jucase de la Wimbledon din 2017, fiind implicată în tot acest timp într-o luptă dureroasă pentru custodia fiului său Leo. "Într-o zi o să scriu o carte despre această situație prin care am trecut pentru că e de Hollywood, dar acum îmi doresc ca toată această poveste să rămână privată", a subliniat Vika.

Urmele suferinței încă se văd, Victoria fiind mult mai slabă decât era în trecut și mărturisind că a avut și 61 de kg la 1,83 m, dar nu vrea să se mai întoarcă în acel punct. Ea a mai spus că va mai juca la Miami, dar apoi nu se știe ce se va întâmpla pentru că procesul cu fostul său iubit încă nu este finalizat. "Nu-i doresc nimănui să treacă prin ce am trecut eu, dar face parte din viață și sunt și unele binecuvântări în toată această situație. A fost și este greu și în astfel de momente e imposibil să te concertezi pe tenis. Nu pot spune că am pierdut timpul în toată această perioadă, am doar 28 de ani și de curând am avut jucătoare numărul unu peste această vârstă", a spus ea.

Legătura dintre Victoria și Serena e una puternică, ele vorbind la conferințele de presă despre ajutorul pe care și l-au oferit una alteia în toată această perioadă. "A fost aproape de mine, mi-a trimis mesaje drăguțe și de încurajare. Sunt mândră de ea, o sprijin în tot ce face, iar fetița ei este extrem de drăguță și mă bucur că avem o relație mai profundă și care trece dincolo de tenis, dar amândouă cred că așteptăm să ne întâlnim din nou pe teren", a spus Victoria. "M-a ajutat foarte mult, când eram gravidă, mereu o întrebam câte ceva. E o mamă extraordinară. I-am cunoscut băiețelul ei când era mai mic, iar acum a crescut, iar ea a făcut o treabă excelentă", a spus Serena. În turul al doilea Serena o întâlnește pe Kiki Bertens, iar Azarenka pe Sloane Stephens.

23 de trofee de Mare Șlem are Serena Williams în palmares

319 săptămânia adunat Serena Williams în fruntea clasamentului mondial

2 trofee de Mare Șlem are în palmares Victoria Azarenka

51 de săptămânia fost lider mondial Victoria Azarenka

"Înainte de meci am începu să plâng și l-am sunat pe soțul meu, iar el mi-a spus că e normal ce mi se întâmplă pentru că mi-e dor de micuță. M-a ajutat că am jucat seara pentru că știu că ea doarme"
Serena Williams

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
merace
merace  •  10 Martie 2018, 22:58

E un val mare de tinere ambitioase si talentate, la care jucatoarele mari, cu performante si experienta, trebuie sa reziste. Serena si Vika au trecut si prin pauze de maternitate, si cauta sa ajunga la forma dinainte, dar nu cred ca le e usor. Generatia in tenisul feminin e in schimbare mare.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează