SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Poveste fabuloasă la Roland Garros: a plecat de la Paris și a primit un apel neașteptat de la organizatori: cursă nebună Barcelona - Paris cu mașina

Marco Trungelliti, în stânga // FOTO: Twitter
Marco Trungelliti, în stânga // FOTO: Twitter

Articol de GSP - Publicat luni, 28 mai 2018 08:32

Tabloul principal din turneul masculin de la Roland Garros a suferit câteva modificări majore chiar înainte de startul turneului: nu mai puțin de 8 jucători s-au retras înainte să-și dispute primul meci de la Paris. 

Regula din întrecerile de Mare Șlem e simplă: jucătorii care se retrag înainte de startul turneului sunt înlocuiți pe tabloul principal de cei care au pierdut în calificări. Doar că nimeni nu prefigura valul consistent de tenismeni care aveau să se retragă chiar în primele zile ale turneului.

Consecința? O proporție covârșitoare din jucătorii care au pierdut în calificări au plecat deja de la Paris, astfel că organizatorii au avut bătăi seriose de cap în a reconfigura tabloul. 

Una dintre retragerile sonore de la Roland Garros este cea a lui Nick Kyrgios, care în primul tur trebuia să joace azi cu compatriotul Bernard Tomici. Astfel, Tomici nu știe nici până în acest moment cu cine va disputa primul meci. Australianul s-ar putea duela cu argentinianul Marco Trungelliti, care a părăsit Parisul în dimineața zilei de duminică, cu destinația Barcelona.

Doar că acesta a primit un telefon de la organizatori, care l-au anunțat că ar putea fi repartizat pe tabloul principal. Argentinianul a făcut cale întoarsă spre Paris într-o cursă contracronometru cu mașina sa personală, spre deliciul Twitter-ului care a explodat urmărindu-i argentinianului reacțiile.

Și-a aflat adversarul cu 20 de minute înainte de meci

Retragerea lui Kyrgios nu a fost singura care a dat peste cap programul din primul tur de la Roland Garros. Sârbul Viktor Troicki, care trebuia să-l înfrunte pe Grigor Dimitrov, s-a retras înainte de meci din cauza unei accidentări la spate. Locul acestuia a fost luat de un alt lucky-loser, Mohamed Safwat, iar Dimitrov a aflat cu cine va juca abia cu 20 de minute înainte de startul meciului.

Safwat fusese învins în calificări, dar a bifat prima apariție a unui jucător din Egipt pe tabloul principal al unui turneu de Mare Șlem din 1996 încoace. O adevărată bucurie pentru sportul egiptean, cutremurat sâmbătă seara de accidentarea lui Mohamed Salah din meciul Real Madrid -Liverpool.

Safwat nu i-a putut face față însă lui Grigor Dimitrov, care s-a impus în trei seturi, scor 6-1, 6-4, 7-6 (1).

Vezi și:

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (3)
opensource
opensource  •  28 Mai 2018, 15:28

Se merita sa te intorci din doua motive pentru un Roland Garros, faima in caz de victorie si desigur financiar. Nu stiu daca retin eu cei din tabloul principal primesc 30.000 de euro doar pentru ca au participat. Deci, sunt un pic de bani pentru orcine. Dar sansa de a merge mai departe e cea mai importanta. Eu ma intorceam pe jos sau pe un magar precum Don Quijote de la Mancha pana la Paris! ;-))))))))))))

timmm
timmm  •  28 Mai 2018, 11:39
Postat de mountytoma pe 28 Mai 2018, 10:22

deci voi ziceti ca egipteanul nu i-a putut face fata lui Dimitrov? adica sa pierzi la numarul 5 mondial, dupa ce ca nu ai stiut ca joci cu el cu juma de ora inainte de meci inseamna putin? mai jurnalistul lui peste, iar ai mancat stricat? multi jucatori se pregatesc o gramada de timp si nu reusesc sa ii ia lui Dimitrov 11 gameuri intr-un meci!

Tu de ce nu ai priceput ca egipteanul stia cu cine o sa joace, Dimitrov nu stia.

mountytoma
mountytoma  •  28 Mai 2018, 10:22

deci voi ziceti ca egipteanul nu i-a putut face fata lui Dimitrov? adica sa pierzi la numarul 5 mondial, dupa ce ca nu ai stiut ca joci cu el cu juma de ora inainte de meci inseamna putin? mai jurnalistul lui peste, iar ai mancat stricat? multi jucatori se pregatesc o gramada de timp si nu reusesc sa ii ia lui Dimitrov 11 gameuri intr-un meci!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează