SPORTURI  »  TENIS  »  HALEP, VICTORIE LA TAS

Presa internațională vuiește după victoria Simonei Halep » L'Equipe, atenție specială pentru româncă

Simona Halep/ foto Imago Images
Simona Halep/ foto Imago Images

Articol de - Publicat marti, 05 martie 2024 19:02 / Actualizat marti, 05 martie 2024 19:52

Simona Halep (32 de ani) a câștigat la TAS, iar suspendarea de 4 ani din tenis i-a fost redusă la 9 luni. Aceasta a expirat deja, în iulie 2023, și poate să revină pe teren imediat, dacă va primi wild-carduri.

Presa internațională a reacționat imediat după verdictul TAS. L'Equipe, cel mai important site din Franța și unul dintre cele mai importante din lume, a tratat subiectul cu mare atenție, a publicat știrea pe prima pagină.

CTP, uluit după reducerea suspendării Simonei Halep: „S-a dat pe mâna acestui escroc cu bagaje”
Halep, VICTORIE LA TAS
CTP, uluit după reducerea suspendării Simonei Halep: „S-a dat pe mâna acestui escroc cu bagaje”

L'Equipe, prima reacție după victoria Simonei Halep

„Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a redus suspendarea Simonei Halep de la 4 ani la 9 luni. Românca, fost număr 1 mondial, a câștigat apelul și va putea reveni pe teren cu efect imediat.

După o audiere de trei zile, în februarie, TAS a decis că testul pozitiv al fostului număr 1 mondial a fost rezultatul unui «supliment contaminat» și că anomaliile din pașaportul său biologic pot fi legate de o «operație chirurgicală», potrivit comunicatului de presă al TAS.

Halep a fost depistată pozitiv cu Roxadustat după US Open 2022 și a acuzat compania de suplimente alimentare Quantum Nutrition”, a scris L'Equipe.

Presa internațională vuiește după victoria Simonei Halep » L'Equipe, atenție specială pentru româncă
captură: L'Equipe

Reacția BBC și AS după victoria Simonei Halep

Vestea a ajuns imediat și în Anglia și Spania. BBC a notat: De două ori câștigătoare de Grand Slam, Simona Halep a primit o reducere a suspendării. TAS i-a dat 9 luni.

Asta înseamnă că fostul număr unu mondial se poate întoarce imediat pe teren. Ea se temea că, în cazul în care suspendarea ar fi rămas în picioare, ar fi fost nevoită să se retragă”

„Simona Halep poate reveni imediat în competiție. Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), unde a făcut apel la sancțiunea de patru ani pentru dopaj care i-a fost impusă de către ITIA, i-a dat parțial dreptate, reducând pedeapsa la nouă luni, între 7 octombrie 2022 și 6 iulie 2023.

Românca în vârstă de 32 de ani, campioană la Roland Garros (2018) și Wimbledon (2019), a fost pusă pe tușă pentru că a fost depistată pozitiv cu Roxadustat (un medicament care stimulează oxigenarea sângelui și care este prescris pentru bolnavii de anemie) la US Open 2022. În plus, în pașaportul ei biologic au fost constatate nereguli care ar indica utilizarea de substanțe dopante

În ceea ce privește Roxadustat, TAS a constatat că consumul «nu a fost intenționat» și că «provine dintr-un produs contaminat». «Cu toate acestea, se constată neglijență», explică ei, deoarece Halep «nu a avut suficientă grijă atunci când a folosit suplimentul Keto MCT». Sportivii sunt responsabili pentru orice substanță exogenă care poate apărea în analize.

În ceea ce privește decizia privind pașaportul biologic, TAS consideră că nu a existat dopaj. Sancțiunea s-a bazat pe un test datat 22 septembrie 2022, dar tenismena a furnizat o altă probă datată 9 septembrie același an, în contextul unei intervenții chirurgicale pentru rezolvarea unor probleme respiratorii pentru care și-a luat adio public de la sezon”, a notat AS.

VIDEO. Victorie URIAȘĂ pentru Simona Halep! TAS i-a redus suspendarea la 9 luni

Citește și:

Decizia TAS: de ce a fost redusă suspendarea Simonei Halep!
SIMONA HALEP, VICTORIE LA TAS
Decizia TAS: de ce a fost redusă suspendarea Simonei Halep!
„Am sunat-o, era în extaz” » Unul dintre marii susținători ai Simonei Halep dezvăluie ce a vorbit cu sportiva: „Un verdict echivalent cu a fi nevinovat”
SIMONA HALEP
„Am sunat-o, era în extaz” » Unul dintre marii susținători ai Simonei Halep dezvăluie ce a vorbit cu sportiva: „Un verdict echivalent cu a fi nevinovat”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează