SPORTURI  »  TENIS  »  PROIECT

Primăria Capitalei a finalizat licitaţia pentru "Academia de Tenis" » FOTO Cît va costa şi cum va arăta noul complex

Articol de GSP - Publicat sambata, 12 aprilie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 12 aprilie 2014 14:17

"Academia de tenis" din cadrul complexului Lia Manoliu se va construi în următoarea perioadă, iar Primăria Capitalei a finalizat licitaţia pentru noul proiect, anunţă HotNews! Obiectivul va fi gata în 6 luni de la startul lucrărilor.

În noul complex vor fi 6 terenuri de tenis cu diferite suprafeţe de joc, dar şi 1152 de locuri pentru spectatori. Va exista un corp unde vor fi o terasă acoperită, o cafeterie şi vestiarele pentru sportivi.

Valoarea totală a proiectului va fi de aproximativ un milion de euro, mai precis 4.533.000 de lei. Terenurile din "Academie" vor putea fi folosite de către jucătorii profesionişti, amatori, dar şi pentru găzduirea competiţiilor sportive.

"Solutia de arhitectura va tine cont de imaginea specifica a Complexului Sportiv Lia Manoliu, precum si de reglementarile urbanistice in vigoare. Corpul principal, aflat la intrarea in Academia de Tenis, este pozitionat adiacent circulatiei din jurul Arenei Nationale. Functional, corpul principal este impartit in 3 zone: terasa acoperita, lobby-ul cu receptia si cafenea si vestiarele cu grupurile sanitare adiacente.

Cele 6 terenuri de tenis sunt asezate pe orientarea nord-sud pentru a asigura conditii optime pentru desfasurarea jocului. Se prevad 3 tipuri de suprafete de joc: zgura, acrilic multistrat cu baza cauciucata si prefabricat din cauciuc, cate una pentru fiecare pereche de terenuri. Suprafetele sunt certificate ITF", au declarat reprezentanţii municipialităţii pentru Hotnews.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (11)
mplttev
mplttev  •  13 Aprilie 2014, 09:51

As fi preferat sa se faca un complex pentru un turneu mare, adica un teren cu 15 sau 20 de mii de spectatori si 3 sau 4 terenuri mai mici, cu 1 sau 2 mii de spectatori fiecare, toate având însă acelasi fel de suprafata. E bun si acest complex, prin diversitatea suprafetelor, si antrenamentul copiilor si juniorilor, ce reprezinta, in definitiv, viitorul in tenis.

kilimanjaro
kilimanjaro  •  12 Aprilie 2014, 19:33

Trebuie vazut ce firma de casa, a carui partid, va face constructia. Sigur va fi mult mai scumpa decat face, iar diferenta de „mălai” se va regasi cadrul alegerilor din toamna.

glorie
glorie  •  12 Aprilie 2014, 17:46
Postat de alexmarin pe 12 Aprilie 2014, 14:29

arata a cort tiganesc

Asa arati tu, grasule, a cort slaninos!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează