SPORTURI  »  TENIS  »  SHENZHEN

Primul șoc din 2017 » Simona Halep a pierdut ieri în turul secund la Shenzhen, 3-6, 6-4, 5-7 în fața cehoaicei Siniakova

Articol de - Publicat joi, 05 ianuarie 2017 00:00

De când și-a făcut debutul în circuitul WTA, în martie 2013, la numai 17 ani, aștepta un asemenea moment.

Katerina Siniakova a fost numărul 2 mondial la junioare, a câștigat Roland Garros-ul, Wimbledon-ul și US Open-ul la dublu, iar toate aceste triumfuri s-au transferat în speranțe pentru cariera la senioare. Ziua unei mari victorii a venit ieri, când cehoaica a izbutit s-o învingă pe Simona Halep, numărul 4 mondial.

După cum a curs meciul, a fost într-o mare măsură izbânda Katerinei. Avea în palmares o singură victorie de Top 20, la Andrea Petkovic, în 2015, acum a ridicat ștacheta mult mai sus. A fost jucătoarea agresivă, decisă și exactă pe teren, reușind în multe situații s-o fixeze pe Halep în defensivă și s-o sufoce cu loviturile ei grele, bine calibrate.

Per total, a fost o luptă întinsă pe două ore și 4 minute, la capătul căreia, poate surprinzător, jucătoarea mai puțin experimentată a avut psihic superior. "Sunt foarte bucuroasă pentru această victorie fiindcă a fost un meci foarte dur. De când am intrat pe teren am simțit că pot să câștig. Am vrut să arăt ce am mai bun", a spus Siniakova. "Am simțit presiune în setul decisiv, de aceea îmi pare bine că m-am descurcat".

Laude pentru adversară

La rândul ei, Halep a prețuit evoluția valoroasă a adversarei. "Cred că ea a jucat cu adevărat bine. Nu o mai întâlnisem până acum. Lovește mingea foarte tare, servește bine, a meritat victoria".

Întrebată ce n-a mers în cazul ei, românca a spus că "m-am chinuit un pic. Nu mi-am simțit jocul, dar nu există scuze pentru asta. A fost cald, dar nu a contat acest lucru. M-am obișnuit cu aceste condiții, am fost în Australia la pregătire la finalul anului trecut. Ea a reușit să fie mai puternică, de aceea a câștigat".

Simona decisese să înceapă sezonul 2017 la Shenzhen pentru că a făcut acest lucru și în 2015 și i-a mers bine. A cucerit titlul în China, apoi a avansat până în "sferturi" la Australian Open. Traseul pozitiv nu s-a repetat însă, fiind eliminată la simplu în turul secund și la dublu, alături de Monica Niculescu, în primul.

Direcția Melbourne

Halep nu va mai participa la niciun concurs până la Australian Open, respectând calendarul pe care și-l făcuse din extrasezon. "Voi avea câteva zile libere, apoi Melbourne. Merg acolo pentru a mă antrena la fața locului. Australian Open e următoarea mea țintă", a spus numărul 4 mondial. Anul trecut, ea a jucat la Sydney în săptămâna premergătoare primului turneu de Mare Șlem, ajungând în semifinale. La Melbourne însă, a părăsit tabloul din turul inaugural.

"A fost doar al doilea meci al anului pentru mine, după două luni de pauză, lucrurile încă nu s-au pus în mișcare, nu s-au legat. Am nevoie de meciuri, dar trebuie să merg pas cu pas și să încerc să dau totul de fiecare dată"
Simona Halep

3 mingi de breakdin cele 11 ale adversarei a salvat ieri Halep, Siniakova reușind să anuleze 9 din 16

Raluca în semifinale

În turneul de la Shenzhen, pe tabloul de dublu, Raluca Olaru și ucraineanca Olga Savciuk s-au calificat ieri în penultimul act. Ele au obținut o victorie dramatică, 2-6, 7-6 (5), 14-12, în fața duetului chinez Chen Liang/Jing Jing Lu. Înfruntarea a durat o oră și 41 de minute. Pentru un loc în finală, favoritele 3 vor întâlni perechea Rachel Atawo/Yifan Xu (SUA/Chn), capi de serie 1.

Înfrângere la favorite

Irina Begu și rusoaica Daria Kasatkina au ținut ieri piept favoritelor principale pe tabloul de dublu de la Brisbane, dar au pierdut. Bethanie Mattek-Sands și Sania Mirza s-au impus în sferturile de finală cu 6-4, 4-6, 10-5, după o oră și 23 de minute de joc.

Serena, out!

Proaspăt logodita Serena Williams, numărul 2 mondial, a pierdut ieri surprinzător în fața compatrioatei Madison Brengle în turul 2 de la Auckland. A fost 6-4, 6-7 (3), 6-4 în favoarea numărului 72 mondial. Williams a greșit imens, chiar și pentru un meci de trei seturi, și nu și-a reținut remarcile critice la adresa evoluției ei. "Cred că am jucat – încerc să găsesc un cuvânt care să nu fie obscen -, dar așa am jucat", a spus ea. "88 de greșeli neforțate sunt prea multe, mult prea multe! Nu mă pot aștepta să câștig când fac atâtea erori", a conchis ea.

Mergea pierde

În proba de dublu, în turneul de la Doha (Qatar), Florin Mergea și partenerul său, Dominic Inglot (Marea Britanie), favoriți 4, au pierdut în sferturile de finală în fața perechii franceze Jeremy Chardy/Martin Fabrice, 3-6, 7-6 (5), 7-10.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
10204444699616941
Ion Ionescu  •  05 Ianuarie 2017, 23:53
Postat de iulian1952 pe 05 Ianuarie 2017, 12:57

NONVALOARE . BANII N-ADUC FERICIREA . ASA E CAND TRADEZI TARA NEPARTICIPAND LA J.O.

Banuiesc ca tu esti o "valoare", nu "tradezi" tara (ca nici ea nu te tradeaza, prin ajutorul social pe care - probabil - ti-l paseaza lunar. Si de unde stii tu, prasleo, ca banii n-aduc fericirea? Ai avut tu vreodata, nu zic in conturi...ci in buzunar, mai mult de 100 de lei, ca sa stii ce aduc banii?

iulian1952
iulian1952  •  05 Ianuarie 2017, 12:57

NONVALOARE . BANII N-ADUC FERICIREA . ASA E CAND TRADEZI TARA NEPARTICIPAND LA J.O.

sakamoto
sakamoto  •  05 Ianuarie 2017, 11:12

Ar fi prematur sa tragem o concluzie despre jocul Simonei. Oricit ne asigura dinsa ca a muncit foarte mult, in ultimile doua luni de vacantza, jocul ei nu prezinta acumulari pozitive. Poate mai incolo...Da Doamne!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează