SPORTURI  »  TENIS  »  WTA/ATP

Rafa Nadal, după declarațiile făcute de Victoria Azarenka: „Am obosit să se creadă mereu că suntem împotriva femeilor. Nu e așa”

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 26 aprilie 2019 18:09

Rafael Nadal (32 de ani/2 ATP) a luat atitudine în dezbaterea despre premii egale și a răspuns indirect afirmațiilor făcute de Victoria Azarenka (29 de ani/61 WTA).

Rafael Nadal a fost întrebat la una dintre conferințele de presă de la Barcelona ce părere are despre opiniile Victoriei Azarenka. Ea a spus pe Twitter că bărbații ar trebui să joace și ei după sistemul „cel mai bun din trei seturi”, nu cum este acum la turneele de Mare Șlem, „cel mai bun din cinci seturi”.

Ea crede că acest lucru strică spectacolul și că semifinale și finalele nu ar mai fi stricate de oboseală.

„Noi suntem mulțumiți că jucăm așa. Premiile nu contează. Este dezbaterea voastră, nu a noastră. E curios cum toate întrebările sunt despre tenis, unde există egalitate între premii aproape la toate turneele”, a spus Nadal.

El a continuat:

„Nu știu de ce nu vorbiți despre lucrurile care se întâmplă la fotbal, baschet sau la alte sporturi importante, unde femeile au premii la kilometri distanță de ce se întâmplă în tenis. Mereu e vorba despre tenis, când de fapt noi sprijinim circuitul feminin mai mult ca oricare alt sport din lume”.

El a atins și altă perspectivă a problemei.

„Am obosit să se creadă mereu că suntem împotriva femeilor. Nu e așa. E altceva atunci când vine vorba despre cine vinde mai mult, aceasta este altă dezbatere, unde nu este vorba despre femei sau bărbați. Suntem persoane egale, dar unii merită mai mult, alții mai puțin. Dacă lucrăm în aceeași companie și eu îmi fac mai bine meseria, trebuie să câștig mai mult decât ceilalți. Nu contează dacă sunt bărbat sau femeie. Am obosit să răspund la întrebări despre acest subiect”, a explicat Rafa.

Citește și:

Simona Halep a pierdut locul doi în clasamentul WTA! Românca, devansată de Petra Kvitova

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
10204503677230697
Dinu Androniuc  •  27 Aprilie 2019, 03:17

e simplu subiectul pentru astea,adica pentru femei care vor egalitate…..Sa vina ele,astea cu gura mare despre egalitate ,Serena ,Azarenka si mai nou Andreescu,si sa doneze inapoi toti banii castigati in tenis si sa I imparta egal cu restul jucatoarelor care au fost la acele turnee….si incepand de la urmatorele turnee sa vina tot ele ,astea cu egalitatea….si sa imparta premiul mare la toate jucatorele care participa la turneul respective ,dinferent de ce tur joaca...AIa e egalitate…..Acuma Azarenka e pe topogan cu tenisul si acuma hai sa faca ceva interesant ca in tenis deja nu mai poate….cum nici pensionara de Serena nu mai poate,vrea si ea egalitate….atat le duce pe ele capul ala sek….! Andreescu s-a bagat si ea in seama intr un interviu recent ca e bine egalitate….Pai da inapoi banii pe care I ai facut la Indian Wells si fii tu primul exemplu de egalitate si imparte cu restul care au jucat acolo ,ca e simplu…..de facut….faci pe calculator daca nu te duce capul cat trebuie sa dai si la restul egal care au participat la turneu….!

239210873112253
Adrian Și Atât  •  26 Aprilie 2019, 18:39

Mă întreb de ce nu există turnee mixte. Să participe ambele sexe și doamnele să dovedească că pot ajunge în fazele superioare a competiției. Așa ca să vrei bani pe degeaba e ușor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează