SPORTURI  »  TENIS  »  WASHINGTON

Rafael Nadal a reușit un punct nebun la Washington! Dar sunt griji: „Mi-aș dori să nu mă mai doară piciorul”

Rafael Nadal, loc 3 ATP, și-a început asaltul care duce spre US Open, foto: Imago
Rafael Nadal, loc 3 ATP, și-a început asaltul care duce spre US Open, foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 05 august 2021 11:30 / Actualizat joi, 05 august 2021 11:30

Spaniolul Rafael Nadal, loc 3 ATP, și-a început asaltul care duce spre US Open. L-a bătut în 3 seturi grele pe americanul Jack Sock (nr. 192 ATP), scor 6-2 4-6 7-6 (1). 

Câștigător de 20 de turnee de Grand Slam, Nadal a jucat pe hardul de la Washington și a reușit un punct extraordinar, în care a realizat un „tweener” și a ridicat tribunele în picioare. 

Îngrijorare pentru Rafael Nadal înainte de US Open

Au fost totuși și niște semne îngrijorătoare pentru spaniolul în vârstă de 35 de ani. Nadal a resimțit o accidentare la picior, care a devenit din ce în ce mai agasantă cu cât trecea timpul. 

„Cred că am început meciul bine, după care am evoluat mai slab în setul secund. Cu cât am avansat în meci, am început să simt durere la picior și să sufăr. Jack a jucat foarte bine. Am nevoie de astfel de meciuri pentru a fi în formă de competiție. Aceste meciuri mă fac mai bun”, a explicat Nadal, care îl va înfrunta în turul următor pe sud-africanul Lloyd Harris.

Djokovic, Nadal și Federer, pregătiți pentru bătălia de la US Open

Novak Djokovic a cucerit toate cele trei turnee de Grand Slam disputate în anul 2021 și i-a egalat pe marii rivali în fruntea ierarhiei all-time. Sârbul, Roger Federer și Rafael Nadal au câte 20 de trofee și vor da bătălia pentru desprindere pe hardul de la New York.

Dar Darren Cahill, antrenorul Simonei Halep (29 de ani, 9 WTA), crede că Rafael Nadal îl poate opri pe Novak Djokovic (1 ATP) din realizarea „Golden Slam” în anul 2021.

„Știm cu toții că lui Rafa îi place să joace la New York. Îi plac condițiile de aici, felul în care sare mingea. A obținut succese importante. Dacă Rafa a luat un wild-card pentru turneul de la Cincinnati, înseamnă că îl vom vedea și la competiția din Canada, apoi la Washington. Va avea meciuri multe în picioare pe hard, va fi un adversar redutabil pentru Novak la New York. Abia aștept să văd asta”, a spus Darren Cahill.

Citește și alte știri din tenis: 

Alize Cornet, atacată violent după eliminarea de la Cluj: „Să trăiască pariorii sportivi!”

Zi perfectă pentru românce la Open-ul de la Cluj » 4 victorii pentru tenismenele noastre

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează