SPORTURI  »  TENIS  »  MONTE CARLO

VIDEO + FOTO Rafael Nadal, eliminat în „sferturile” turneului pe care l-a cucerit de 11 ori: „Nu îmi pot imagina cum e să fii în pielea lui”

Rusul Andrey Rublev (23 de ani, 8 ATP) l-a învins pe Rafael Nadal (34 de ani, 3 ATP), scor 6-2, 4-6, 6-2, în sferturile de finală ale turneului de la Monte Carlo. +11   FOTO
Rusul Andrey Rublev (23 de ani, 8 ATP) l-a învins pe Rafael Nadal (34 de ani, 3 ATP), scor 6-2, 4-6, 6-2, în sferturile de finală ale turneului de la Monte Carlo.

Articol de GSP - Publicat vineri, 16 aprilie 2021 22:00 / Actualizat vineri, 16 aprilie 2021 22:00

Rusul Andrey Rublev (23 de ani, 8 ATP) l-a învins pe Rafael Nadal (34 de ani, 3 ATP), scor 6-2, 4-6, 6-2, în sferturile de finală ale turneului de la Monte Carlo.

  • În semifinale, Rublev îl va întâlni pe norvegianul Casper Ruud (22 de ani, 27 ATP).
  • Pe cealaltă jumătate de tablou se vor duela grecul Stefanos Tsitsipas și britanicul Daniel Evans. Niciunul dintre cei 4 sportivi nu are în palmares un titlu de Masters 1000. 

Rafael Nadal, cel mai titrat jucător din istoria turneului de la Monte Carlo, cu 11 titluri cucerite, a fost surprins de Rublev. Rusul, cel mai sârguincios jucător din noua generație, un fanatic al muncii, a început agresiv înfruntarea. A lovit cât se poate de puternic cu forehand-ul, l-a dominat fizic pe Rafa și a cucerit setul inaugural după doar 38 de minute. 

Rafael Nadal, învins de Rublev la Monte Carlo

Rublev a condus cu 3-1 și în setul secund, momentul revirimentului lui Nadal. Ibericul s-a apărat impecabil, a introdus îndoiala în jocul adversarului și a împins disputa în decisiv. Rublev a servit excelent în actul decisiv, a câștigat 68% dintre punctele jucate cu primul serviciu, față de doar 40% cât a fost procentajul lui Nadal, și a obținut una dintre marile victorii ale carierei.

+7 FOTO

Nu îmi pot imagina cum e să fii în pielea lui Rafa, să știi că este cel mai bun jucător pe zgură. Înseamnă o presiune imensă în fiecare meci, cred că îi e foarte dificil. Sunt șucat de modul în care joacă sub presiune, de asta este o legendă a sportului
- Andrey Rublev

8 turnee ATPa cucerit Rublev în carieră. 5 dintre ele au venit în anul 2020

VIDEO Punctul decisiv al meciului Nadal - Rublev

Citește și alte știri din tenis: 

Monica Niculescu anunță schimbări majore în echipa României: „În această seară se vor lua niște decizii importante”

VIDEO + FOTO Surpriză de proporții la Monte Carlo » Djokovic, eliminat de un jucător care nu jucase de 4 ani pe tabloul principal al unui turneu de zgură

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
iulihenry14
iulihenry14  •  16 Aprilie 2021, 23:38
Postat de saramago pe 16 Aprilie 2021, 23:29

Numele tenismanului rus este Andrei Rubliov. Identic cu al legendarului pictor de icoane.

Numele tenismanului rus este Andrei Rublev. Rubliov se pronunta in rusa. De scris se scrie Rublev si in engleza si in rusa. La fel cu Shuai Peng se pronunta Shue Pong. La fel cum Stephanek se pronunta Stefanek.

saramago
saramago  •  16 Aprilie 2021, 23:29

Numele tenismanului rus este Andrei Rubliov. Identic cu al legendarului pictor de icoane.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează