SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

ATP. VIDEO Rafael Nadal, caracterizat de marele rival: „Oh, Doamne!, intru pe teren împotriva unui gladiator”

Rafael Nadal, încălzindu-se înaintea unui meci de la Roland Garros 2017. foto: Guliver/Getty Images
Rafael Nadal, încălzindu-se înaintea unui meci de la Roland Garros 2017. foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat marti, 21 aprilie 2020 17:16

În plină pandemie de coronavirus, Novak Djokovic (32 de ani, 1 ATP) și Andy Murray (32 de ani, 129 ATP) au participat la un dialog de câteva zeci de minute pe Instagram, așa cum numeroși sportivi procedează în această perioadă.

Printre altele, cei doi rivali au încercat să construiască profilul jucătorului perfect din circuitul masculin. Ambii au convenit că Rafael Nadal (33 de ani, 2 ATP) stă cel mai bine la capitolul mental, iar Djokovic a avut o explicație detaliată asupra alegerii sale.

„În ceea ce privește partea mentală, îl aleg pe Rafa, cu siguranță. Dacă ne raportăm la ceea ce a reușit să producă în toți acești ani, pe toate suprafețele, la modul în care a reușit să revină după numeroasele accidentări pe care le-a avut, mentalitatea lui de campion e evidentă. 

Cred că a fost jucătorul cu cele mai multe accidentări dintre noi patru (n.a - din Big Four). Sigur, acum și tu ai fost în afara circuitului pentru niște ani, dar cred că el, o dată la două sezoane, pățește ceva care-l ține departe de teren luni bune. Totuși, reușește să revină, să-și reclădească jocul. Vorbesc de elasticitatea pe care o are pe teren, de intensitatea pe care o aduce”.

Djokovic: Nadal te intimidează de pe tunel

Când îl vezi sărind pe tunel înainte de a ieși pe teren, deja te intimidează. Îți creează un fel de provocare în minte și îți spui «Oh, Doamne!, intru pe teren împotriva unui gladiator». E un gigant al mentalului. E foarte greu să aleg între el și Federer, dar, dacă ar fi s-o fac, l-aș alege cel mai probabil pe Rafa”, a spus Nole, în dialogul purtat cu Andy Murray.

55 de partide directes-au derulat în istoria rivalității Djokovic - Nadal. Sârbul s-a impus de 29 de ori, iar spaniolul a câștigat 26 de meciuri

Citește și alte știri despre tenis:

VIDEO Rafael Nadal și Roger Federer, hohote de râs în live-ul de pe Instagram: „Suntem prea bătrâni pentru astfel de lucruri” » Cum l-a „trollat” Murray pe iberic

COVID-19. Elina Svitolina, primul nume mare din WTA care anunță că nu mai merge în Asia

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează