SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

Rafael Nadal, interviu cu cărțile pe față despre recordul lui Roger Federer: „Oamenii să hotărască cine e cel mai mare, nu numărul de trofee”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 25 decembrie 2019 09:00

Rafael Nadal (33 de ani, 1 ATP) a acordat recent un interviu jurnaliștilor de la Marca, în care a vorbit, printre altele, și despre recordul de Grand Slam-uri al lui Roger Federer (38 de ani, 3 ATP). 

Elvețianul deține 20 de titluri de Mare Șlem și e urmat îndeaproape de Nadal, care are 19. Totuși, ibericul spune că principalul său obiectiv nu e să-l depășească pe Roger. 

„Nu îmi pasă de recordul lui Federer. Pentru voi, mass-media, pentru fani, subiectul poate fi interesant. Dar pentru mine e deja o satisfacție imensă că fac parte din istoria acestui sport.  

Am muncit din greu și m-am antrenat de când aveam 8 ani. A fi aici, astăzi, la 33 de ani, e deja o realizare incredibilă. Am atins numere de neimaginat. Oamenii să hotărască cine e cel mai mare, nu numărul de trofee. Pentru mine, să fiu în grupul celor mai mari din istorie e suficient, e o mare onoare”, a declarat Nadal pentru Marca

„Nu sunt imbatabil la Roland Garros”

Câștigător de nu mai puțin de 12 ori la Roland Garros, turneul unde a cunoscut cele mai mari satisfacții ale carierei, Nadal spune că nu se simte invincibil pe atât de îndrăgita zgură. 

„Nu cred că sunt imbatabil la Roland Garros. Nu există să fii de nebătut în sport. Să pierzi e omenesc, nu există perfecțiune în vreun domeniu. Eu sunt un om perfect normal și, în ciuda faptului că am făcut lucruri speciale pe teren, pot să pierd pe zgură. S-a și întâmplat de destule ori. 

În cele mai bune momente ale carierei mele, rivalii cu siguranță că au simțit că e dificil să mă învingă pe zgură. Dar la fel au simțit și când au jucat cu Federer sau cu Djokovic, în cele mai bune momente ale lor”, a mai spus Rafa Nadal, cel care pe 3 iunie 2020 va împlini 34 de ani. 

Vezi și: 

Rafael Nadal și Stefanos Tsitsipas, regal la Abu Dhabi » Duel incredibil, terminat în 3 ore și 12 minute

Messi, Cristiano, Vettel, Djokovic sau Marc Marquez? Provocare GSP: care a fost cel mai bun sportiv al deceniului? Alege-ți favoritul AICI!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează