SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS 2015

Rafael Nadal joacă MECIUL ANULUI în sferturi de finală de la Roland Garros! Ce adversar tare înfruntă și Roger Federer + VIDEO un punct fabulos

Rafael Nadal are 9 trofee la Roland Garros, foto: reuters +3   FOTO
Rafael Nadal are 9 trofee la Roland Garros, foto: reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 01 iunie 2015 21:05

Roger Federer s-a calificat în sferturile de finală de la Roland Garros, după ce a trecut în patru seturi de unul dintre favoriții publicului francez, Gael Monfils, scor 6/3, 4/6, 6/4, 6/1. Meciul dintre cei doi a fost întrerupt duminică seara, după primele două seturi, din cauza nopții, știut fiind că arenele de la Roland Garros nu dispun de instalații de nocturnă.

Elvețianul Roger Federer îl va înfrunta în sferturi pe compatriotul Stanislas Wawrinka, cel care a eliminat la rîndul său un francez, pe Gilles Simon, în trei seturi fără istoric, 6/1, 6/4, 6/2. Este cea de-a 11-a prezență în sferturile de finală de la Roland Garros pentru Roger Federer, care a cîștigat turneul o singură dată, în 2009.

Elvețianul în vîrstă de 33 de ani, cîștigător de 17 turnee de Grand Slam, record absolut în Era Open, a reușit un punct senzațional contra lui Monfils, în setul 4, cînd o "scurtă" plasată incredibil a izbutit să îi ofere punctul pe tavă. VIDEO AICI

Șocul turneului: Rafael Nadal- Novak Djokovici în sferturi

Spaniolul Rafael Nadal va avea de trecut un hop important, dacă vrea să devină singurul jucător din istorie care a cîștigat același turneu de 10 ori în carieră. Nadal, numărul 7 mondial și-a asigurat biletele în ultimii 8 jucători de pe tabloul masculin în urma unei victorii muncite în fața americanului Jack Sock, 6/3, 6/1, 5/7, 6/2, dar va trebui să îl înfrunte pe Novak Djokovici în sferturi de finală.

De cealaltă parte, Novak Djokovici, liderul ATP, a fost 100% concentrat în fața lui Richard Gasquet, pe care l-a dezmembrat în 3 seturi, scor 6/1, 6/2, 6/3. Djokovici încearcă să devină al treilea jucător al generației, după Federer și Nadal, care cîștigă toate cele 4 turnee de Grand Slam. Sîrbul în vîrstă de 28 de ani s-a impus de 5X la Australian Open, record absolut în Era Open, de două ori la Wimbledon și o dată la US Open și vînează cu nesaț Cupa Mușchetarilor.

Cei doi s-au întîlnit în finala de la Roland Garros de două ori în ultimele 3 ediții, de fiecare dată cîștigător fiind Nadal. Anul trecut, spaniolul s-a impus în 4 seturi în ultimul act al competiției, scor 3/6, 7/5, 6/2, 6/4. Novak Djokovici și Rafael Nadal s-au întîlnit de 43 de ori în carieră, cu Nadal ieșind victorios în 23 de meciuri.

Cum arată tabloul COmplet

Alte două meciuri interesante au loc între Andy Murray, britanicul care nu a pierdut pînă acum niciun meci pe zgură în acest sezon, avînd turneu cîștigat în finală cu Nadal (!), și spaniolul obișnuit cu meciurile maraton David Ferrer. Ultima speranță a Franței, Jo-Wilfried Tsonga, se va bate pentru un loc în semifinalele de la Paris cu japonezul Kei Nishikori.

Toate meciurile sînt transmise de Eurosport.

Roger Federer-Stanislas Wawrinka
Rafael Nadal-Novak Djokovici
Andy Murray-David Ferrer
Kei Nishikori-Jo-Wilfried Tsonga

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
andrei.33
andrei.33  •  02 Iunie 2015, 13:35
Postat de valeri_gazaev100 pe 01 Iunie 2015, 20:28

nadal se opreste in sferturi. la fel si wawrinka , murray si Tsonga. semifinale djoko-ferrer nishikori-federer finala djoko-federer winner : djoko

Nici baba Vanga n-ar fi putut da asa o predictie stralucita.

saviola2_8
saviola2_8  •  01 Iunie 2015, 22:45

djokerul e favorit, nadal are sanse mici, il admir de prin 2005 dar nadal e cam over, cel putin anul asta, daca nici macar pe zgura unde e rege nu a facut mare lucru...e clar! dar, cine stie, speranta moare ultima!

sviorel87
sviorel87  •  01 Iunie 2015, 21:53

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează