SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON 2019

NICK KYRGIOS - RAFAEL NADAL 1-3 // VIDEO+FOTO Thriller de 3 ore la Wimbledon: Rafa Nadal câștigă spectaculos » Cu cine va juca în turul III

Rafael Nadal // FOTO: Guliver/GettyImages +5   FOTO
Rafael Nadal // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat joi, 04 iulie 2019 21:58

Rafael Nadal, 33 de ani locul 2 ATP, a trecut de australianul Nick Kyrgios, 24 de ani, locul 42 ATP, în turul II al turneului de la Wimbledon, scor 6-3, 3-6, 7-6, 7-6, după un meci care a durat 3 ore.

Partida a început în favoarea lui Rafa Nadal. Ibericul a făcut break în primul game de serviciul al lui Kyrgios și s-a menținut în avantaj, câștigând setul, 6-3. În acest set, australianul a fost extrem de nervos și s-a certat de mai multe ori cu arbitrul.

Kyrgios și-a îmbunătățit jocul în setul doi. Acesta a servit foarte bine și a fost agresiv, reușind două break-uri și adjudecându-și setu, 6-3.

În setul trei, ambii jucători au mers cap la cap, fără să cedeze vreun game de serviciu. Setul a ajuns în tie-break, acolo unde Nadal a fost mai bun.

Setul patru a avut o desfășurare identică. Nadal și Kyrgios au servit excelent și au lovit perfect cu forehand-ul, iar setul a ajuns în tie-break. Din nou, Nadal a fost mai calm și a profitat de erorile lui Kyrgios, asigurându-și calificarea.

  • Nadal va juca în turul III cu francezul Jo-Wilfried Tsonga, care a trecut de Berankis, scor 7-6, 6-3, 6-3.

50de victorii la Wimbledon a atins Nadal azi

„Când vrea să joace bine, Nick e unul dintre cei mai periculoși adversari”
Rafa Nadal, după meci

NADAL - KYRGIOS, CONFLICT deschis

În setul 3 a avut loc un moment tensionat între cei doi. Kyrgios a returnat o minge care era să-l lovească pe Nadal, dar spaniolul a pus racheta și i-a aruncat o privire dură australianului. Marca.com a comentat: „Dacă o privire ar putea ucide...”.

În primul set, Kyrgios se certase și cu arbitrul, acuzându-l că nu ia măsuri împotriva lui Nadal pentru tragerile de timp și că îl favorizează pe acesta.

4-3este raportul meciurilor directe dintre Nadal și Kyrgios

RAFAEL NADAL - NICK KYRGIOS +6 FOTO

Kyrgios, acuzații mascate de dopaj

Duelurile dintre cei doi sunt mereu cu scântei. Kyrgios, care și-a asumat public faptul că nu e dispus să respecte jucătorii din fruntea clasamentului, l-a tachinat cu fiecare ocazie pe Nadal, lansând inclusiv acuzații mascate de dopaj la adresa acestuia: „De fiecare dată când joc cu Nadal pot simți mirosul sângelui”, spunea controversatul tenismen australian după victoria reușită în fața lui Nadal în acest an la Acapulco.

Citește și:

Nick Kyrgios - Rafael Nadal, „șocul” turneului la Wimbledon! Istoricul unui război exploziv: declarații virulente și acuzații de dopaj: „Simt mirosul sângelui”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (17)
105662257060988
Eugen Qy  •  05 Iulie 2019, 20:03

De cate ori a facut asta Stan Smith lui Ilie Nastase, mai ales in partidele de dublu mixt ! Ce-i drept si Iliuta a replicat identic si ambii in cateva randuri si-au atins tinta ! pe vremea aia nu mai era asa o NENOROCIRE cand se juca astfel !!!

badeadorian
badeadorian  •  05 Iulie 2019, 11:06

„Când vrea să joace bine, Nick e unul dintre cei mai periculoși adversari” ..... Adica sunt si cazuri cand NU vrei sa joci bine ???

florinso
florinso  •  05 Iulie 2019, 03:36

Kyrgios e ***, un nesimțit mai mare in tenis nu există.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează