SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON 2019

WIMBLEDON 2019 // VIDEO Rafael Nadal - Nick Kyrgios, „șocul” turneului la Wimbledon! Istoricul unui război exploziv: declarații virulente și acuzații de dopaj: „Simt mirosul sângelui”

Rafael Nadal și Nick Kyrgios, după victoria ibericului de la Madrid 2017 // FOTO: Guliver/Getty Images
Rafael Nadal și Nick Kyrgios, după victoria ibericului de la Madrid 2017 // FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 03 iulie 2019 18:05

Rafael Nadal (33 de ani, 2 ATP) și Nick Kyrgios (24 de ani, 43 ATP) se vor înfrunta joi într-unul dintre cele mai așteptate meciuri din circuitul masculin din ultima perioadă. Partida vine într-un moment în care Kyrgios a „șocat” lumea tenisului cu declarațiile sale anti-granzi, el fiind cel care a dezvoltat un scandal cu Nadal și întreg anturajul ibericului. 

„Eu și Nadal suntem la poli opuși, mereu se supără când îl înving. Când câștigă nu are nicio problemă să-i dea credit adversarului, dar când pierde devine prost dispus. Unchiul lui a spus despre mine că sunt un needucat. Eu am 12 ani de școală, iar el este un idiot supărat că am învins din nou pe cineva din familia lui”, spunea Kygios recent despre Nadal și fostul său antrenor, acestea fiind declarațiile care au aprins și mai mult o relație ce nu a fost niciodată prea călduroasă. 

Kyrgios, acuzații mascate de dopaj

Kyrgios, care și-a asumat public faptul că nu e dispus să respecte jucătorii din fruntea clasamentului, l-a tachinat cu fiecare ocazie pe Nadal, lansând inclusiv acuzații mascate de dopaj la adresa acestuia: „ De fiecare dată când joc cu Nadal pot simți mirosul sângelui”, spunea controversatul tenismen australian după victoria reușită în fața lui Nadal în acest an la Acapulco. 

„Nu cred că am putea merge la o bere” vs. „E un jucător periculos, când vrea să joace”

Cei doi se vor revedea joi, în turul II de la Wimbledon, la doar câteva săptămâni după declarațiile „ascuțite” ale australianului. Iar cei doi au început deja confruntarea declarațiilor de la distanță. 

„Nu cred că eu și Rafa am putea să mergem să bem o bere împreună. Nu îl cunosc deloc. Îl știu doar ca jucător de tenis. Pur și simplu nu, nu îl cunosc”, a declarat Kyrgios după victoria din primul tur cu Jordan Thompson. 

Nadal a răspuns la rândul său cu o declarație ușor ironică: „Joc împotriva unui adversar de top, este un jucător foarte periculos atunci cand vrea să joace tenis. Nu vreau să răspund în fața a ceea ce a spus Nick. Sincer, sunt prea bătrân pentru a intra într-o luptă cu cineva”, a mărturisit Rafa la o conferință de presă. 

Toni Nadal, declarații tari la adresa lui Kyrgios: „E dăunător!”

Toni Nadal, unchiul și totodată fostul antrenor al lui Rafael Nadal, a avut o reacție tranșantă la adresa lui Kyrgios după un derapaj recent al australianului, care a abandonat în timpul unui meci de la Roma după ce a aruncat pe teren cu scaune și și-a vărsat furia pe arbitrul partidei respective. 

„E dăunător pentru tenis. A intrat într-o dinamică nocivă. Are momente în care clachează complet, atitudinea lui e extrem de dureroasă.

Îmi pare rău să o spun, dar cred că ATP i-a oferit prea mult clemență și l-a adus prea mult în prim-plan. Joacă foarte bine, dar cu o altă mentalitate poate ajunge și mai mare. Ar trebui să facă un efort și să se schimbe. E dificil pentru el să facă față presiunii din circuit. Nu face deloc bine sportului, nu lasă altă variantă decât aceea a unei suspendări”, spunea Toni Nadal. 

Echilibru în meciurile directe

În raportul meciurilor directe, scorul dintre cei doi e unul echilibrat, 3-3. Kyrgios s-a impus în primul meci direct, chiar la Wimbledon, în optimile de finală din 2014, pe vremea când era doar un puști. Australianul și-a făcut atunci debutul pe marea scenă a tenisului cu o victorie de senzație în fața lui Nadal, pe care l-a învins, meritat, în 4 seturi. 

Ultimul duel direct a fost câștigast tot de Kyrgios. Anul acesta, la Acapulco, Nick îl învingea în optimi pe Nadal după un meci pe care presa l-a numit „unul dintre cele mai neortodoxe din istorie”. Australianul a câștigat după ce a salvat trei mingi de meci ale lui Nadal, iar pe durata meciului l-a exasperat pe iberic cu câteva servicii din mână care i-au tăiat ritmul spaniolului. 

S-au antrenat pe terenuri alăturate

Miercuri, cu o zi înaintea duelului de la Wimbledon, Rafael Nadal și Nick Kyrgios s-au antrenat pe terenuri alăturate în complexul de la All England Lawn Tennis and Croquet Club.

Din peisaj n-a lipsit nici Novak Djokovic, adică rivalul aprig al lui Rafael Nadal și un alt personaj pe care Kyrgios l-a atacat virulent în ultima perioadă. 

Vezi și: Bernard Tomic, implicat într-un scandal uriaș la Londra! Britanicii ar putea să nu-i mai acorde premiul de participare: „Rușinos, înfiorător!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  04 Iulie 2019, 08:20

Toni Nadal îl caracterizează drept needucat, iar replica lui Kyrgios e că el are 12 ani de școală?! Replică de puști fără creier. Nu în ani de școală se măsoară bunul simț, noțiune complet străină acestui golan al circuitului, golan suspect de tolerat. E doar un personaj din filmele lui Kusturica rătăcit prin circuit.

iulihenry14
iulihenry14  •  03 Iulie 2019, 20:58

Faza cu simt mirosul sangelui se refera la faptul ca el se crede un rechin si Nadal e prada usoara pentru el, nu la dopaj....a si pus un rechin Kyrgios langa mesaj dupa Acapulco....da gsp ce sa le ceri...clickbait

10156013562479806
Oprisan Niculae  •  03 Iulie 2019, 19:50

Il bate Nadal pe guralivul asta *** *** pe el.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează