SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

VIDEO + FOTO Urlete de durere în semifinala Nadal - Zverev » Neamțul, forțat să abandoneze după o accidentare groaznică: „Îmi pare atât de rău pentru el”

FOTO: Twitter @AmorosCuatro +16   FOTO
FOTO: Twitter @AmorosCuatro

Articol de GSP - Publicat vineri, 03 iunie 2022 19:24 / Actualizat vineri, 03 iunie 2022 20:22

Rafael Nadal (36 de ani, 5 ATP) s-a calificat în finala Roland Garros 2022. Alexander Zverev (25 de ani, 3 ATP) s-a accidentat la glezna dreapta și a abandonat, la scorul de 7-6(8), 6-6 pentru iberic. 

  • În cealaltă semifinală se întâlnesc Casper Ruud (8 ATP) și Marin Cilic (23 ATP). Meciul va avea loc imediat după disputa Nadal - Zverev.

Alexander Zverev, abandon în semifinala cu Nadal

În setul secund, la scorul de 6-5 pentru el, Alexander Zverev a călcat strâmb și a avut probleme serioase la glezna dreaptă. Jucătorul neamț a urlat de durere, întins pe zgură. Rafa a venit rapid să îi vadă starea. Organizatorii au adus scaunul de rotile pentru a-l scoate de pe teren. După câteva minute petrecute la vestiare, Sasha a revenit sprijinit în două cârje. L-a salutat pe arbitrul de scaun, l-a îmbrățișat pe Rafa, apoi a abandonat. 

+12 FOTO

„Sunt foarte trist, îmi pare rău pentru el. A făcut un turneu grozav. Este unul dintre jucătorii cu care mă înțeleg foarte bine. Știu cât de mult luptă pentru a câștiga un Grand Slam. Îi doresc o recuperare cât mai rapidă și tot binele din lume!

E una dintre cele mai mari provocări din circuit. Pentru mine e un vis că m-am calificat iar în finala Roland Garros. Când l-am văzut plângând, a fost un moment foarte greu pentru mine”, a transmis Rafa, pentru Eurosport, imediat după meci. 

VIDEO Momentul accidentării lui Zverev

Nadal - Zverev, tenis la un nivel incredibil

Până în momentul accidentării, Zverev a prestat un tenis impresionant. L-a împins pe Rafa la limită, a fructificat 5 șanse de break și a cedat setul inaugural la finalul unui tie-break intens, 8-10.

Rafael Nadal își așteaptă acum adversarul din drumul spre titlul cu numărul 14 la Roland Garros. Ar fi al 22-lea trofeu de Grand Slam din carieră, unul prin care ibericul s-ar detașa în fruntea ierahiei all-time. Rivalii istorici Roger Federer și Novak Djokovic au câte 20 de titluri.

111 victoriiare Rafael Nadal la Roland Garros, el participând prima oară la acest turneu în 2005 și fiind prezent până acum la toate edițiile

Citește și alte știri din tenis:

Urmează o supă? :) Ce a mâncat Coco Gauff în timpul semifinalei de la Roland Garros
roland garros
Urmează o supă? :) Ce a mâncat Coco Gauff în timpul semifinalei de la Roland Garros
Liderul WTA, Iga Swiatek, reacție după ce Amelie Mauresmo a spus că meciurile feminine nu merită în prime-time: „Unii spun asta”
ROLAND GARROS
Liderul WTA, Iga Swiatek, reacție după ce Amelie Mauresmo a spus că meciurile feminine nu merită în prime-time: „Unii spun asta”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (7)
zorrozabal
zorrozabal  •  04 Iunie 2022, 06:20
Postat de valyomanyd pe 03 Iunie 2022, 21:33

Bre, finala e Duminica, timp berechet pentru recuperare !

Ce am zis eu aici, a zis atunci Mats Wilander!Câștigator-la timpul lui-de 6(șase) turnee de GS!

valeri_gazzaev
valeri_gazzaev  •  03 Iunie 2022, 22:01
Postat de valsword pe 03 Iunie 2022, 20:45

Zverev are cetatenie germana,el joaca de ani de zile sub steagul Germaniei.Pentru ce trebuia suspendat si despre ce karma vorbesti ? Pacat,nu vreau sa vad nici-o accidentare urata la nici-un sportiv, sanatate si sa se faca bine cat mai repede.Tenisul e intre cele mai grele si solicitante sporturi :(

Probabil se refera la incidentul provocat la Acapulco. Cauta-l pe youtube. Insa fara legatura cu ce s-a intamplat azi, e pacat ca a parasit turneul asa. Jucase f bine pana atunci

valyomanyd
valyomanyd  •  03 Iunie 2022, 21:33
Postat de zorrozabal pe 03 Iunie 2022, 20:16

Zverev a abandonat la 6-6 in setul doi!Și nu la 6-5 pentru el!Deja trecusera PESTE 3(trei)ore de la inceputul meciului!Și daca ar fi fost un meci de 5(cinci)seturi, câștigatorul nu ar mai fi fost bun de nimic in finala!

Bre, finala e Duminica, timp berechet pentru recuperare !

Vezi toate comentariile (7)
Comentează