SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Reîntâlnire cu iarba » Ce semnificații are decizia Simonei Halep de a juca la Eastbourne, cu doar o săptămână înainte de startul Wimbledonului

FOTO: Guliver / Getty Images
FOTO: Guliver / Getty Images

Articol de - Publicat joi, 22 iunie 2017 12:14

Simona Halep a anunțat miercuri că a acceptat wild cardul oferit de organizatorii de la Eastbourne, cu o săptămână înainte de Wimbledon.

În calendarul inițial pentru 2017, românca avea bifat turneul de la Birmingham drept start pe iarbă. Concurs de categorie Premier, plasat exact în mijlocul celor 3 săptămâni premergătoare Wimbledonului.

Parcursul lung și solicitant de la Rolad Garros plus accidentarea la gleznă au determinat-o să renunțe însă această competiție și, în schimb, să accepte o invitație pentru următoarea. Tot de categorie Premier, tot în Marea Britanie, dar la Eastbourne.

Simona anunța ieri printr-un mesaj pe Twitter că este "foarte entuziasmată să joace la Aegon Tennis EB pentru prima data. Multe mulțumiri organizatorilor pentru wild card. Ne vedem curând, Eastbourne".

Urmează săptămâni interesante pentru româncă. E foarte aproape de prima poziție a clasamentului mondial. Atingerea ei ar fi o premieră fascinantă pentru tenisul feminin din România, după ce la masculin a fost accesată deja de Ilie Năstase, întâiul număr 1 ATP din istorie, la simplu, și de Horia Tecău, la dublu, la finalul lui 2016.

Între Halep și Angelique Kerber sunt în acest moment doar 115 puncte, diferență mica, aproape infima, având în vedere cu cât se răsplătesc prezențele în faze înaintate ale turneelor mari. Tronul de lider mondial se dispute între cele două, posibil și cu intervenția Karolinei Pliskova, numărul 3 WTA. Săptămâna aceasta sau, cel mai probabil, după Wimbledon, vor apărea schimbări clare în Top 3 mondial.

Schimbare în 2017

În ultima perioadă, Simona a evitat să joace un turneu în săptămâna dinaintea unuia de Mare Șlem. Spunea asta anul trecut, motivând că a luat exemplu de la jucătorii consacrați, care preferă să ajungă mai devreme și să se antreneze direct pe terenurile concursurilor majore.

Acum însă situația o îndeamnă să procedeze diferit. Are nevoie de meciuri pe iarbă, de acomodare pe o suprafață aparte, disponibilă preț de doar câteva săptămâni pe an. Poate nu neapărat pentru a ajunge departe pe tablou, ci pentru a testa glezna, pentru a regăsi senzațiile bune din competiție.

Va fi favorită numărul 2 acolo, Kerber 1, ele urmând să aibă primul tur liber, la fel ca toți capii de serie până la 8. Orice s-ar întâmpla acolo, Eastbourne va oferi indicii prețioase pentru Wimbledon.

Când a mai jucat Halep într-un turneu înaintea unui Grand Slam

2016 Sydney semifinale Australian Open turul 1
2014 Sydney turul 1 Australian Open sferturi
2014 s'Hertogenbosch turul 2 Wimbledon semifinale
2014 New Haven turul 2 US Open turul 3
2013 Hobart turul 2 Australian Open turul 1
2013 s'Hertogenbosh campioană Wimbledon turul 2
2013  New Haven campioană US Open  optimi

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (1)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  22 Iunie 2017, 14:49

Va inselati, Tecau n-a fost niciodata nr.1 mondial la dublu. Cel mai sus a fost nr. 2 si oricum nu la finalul lui 2016. Eventual 2015.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează