SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Revirimentul mamelor din circuitul WTA » Le luase fața lui Stephens și Vandeweghe la junioare, s-a retras în 2012, iar acum a eliminat o româncă la US Open

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 23 august 2018 12:54

Retrasă din sport în 2012, americanca Gail Brodsky (27 de ani, 312 WTA), cu doi copii acasă, a revenit în calificări la US Open, trecând în primul tur de Irina Bara (140 WTA), 7-5, 6-4. 

În 2008, Brodsky câștiga titlul național la categoria 18 ani, învingându-le pe traseu pe Sloane Stephens și CoCo Vandeweghe. Avea 17 ani și obținea astfel dreptul la un wild card pe tabloul principal de la US Open. În continuare, cariera americancei nu a progresat cum ar fi dorit, în primele sezoane din circuitul ITF nu avea sponsori și deseori mergea singură la turnee. Iar în 2012 a ajuns la limită: după ce a pierdut în primul tur al calificărilor la New York, a renunțat la tenis.

Apoi, s-a căsătorit cu Mark Hanson, antrenor cu experiență de peste 25 de ani, care a pregătit sportivi cunoscuți, precum Marie-Eve Pelletier, Julie Ditty și Amir Hadad. Iar acesta i-a reactivat gustul pentru tenis. "Datorită lui, a viziunii pe care o are, am putut să reînvăț să iubesc acest sport", a dezvăluit Gail pe site-ul oficial al US Open.

În ianuarie 2015, s-a născut primul copil al cuplului, un băiețel, Grayson, după care Brodsky a început ușor-ușor să se antreneze împreună cu Mark. După 6 luni, câștiga un turneu de 10.000 de dolari în Canada, dar trebuia să se oprească din nou fiindcă era însărcinată cu al doilea copil, o fetiță.

Între 2015 și 2017, a jucat 6 turnee, însă a fost inspirată de revenirea și ascensiunea rivalei din adolescență, Sloane Stephens, campioana de la US Open 2017. Împreună cu soțul și antrenorul ei, stabiliseră ca până la finalul anului să fie în Top 350. Acum e pe locul 312, cu un turneu de 60.000 de dolari câștigat, la Ashland, cel mai mare din carieră. "Acum joc din motive total diferite", spune Gail. A crescut numărul mamelor din circuit, Serena, Azarenka, Maria, Bondarenko, Rodina, dar Brodsky are 2 copii acasă care o motivează să continue. 

Grădiniță în circuit

Serena Williams, 36 de ani, este mama aflată cel mai sus în clasamentul mondial la zi. Americanca, 26 WTA, a urcat impresionant după finala de la Wimbledon, revenind după nașterea dificilă a fiicei Alexis Olympia, care va împlini un an pe 1 septembrie.

Următoarea este germanca Tatjana Maria, numărul 67 WTA, care are o fetiță, Charlotte, născută în decembrie 2013. Victoria Azarenka, fost lider mondial, e pe 80 și recent a început să călătorească în afara SUA cu fiul ei, Leo, de un an și 8 luni. Imediat dedesubt, pe 81, e Evghenia Rodina (Rus), mama unei fete, Ana, născută în noiembrie 2012. În Top 100, pe 86 e și Katerina Bondarenko, care are o fetiță, Karin, în vârstă de 5 ani. În Top 200 mai sunt Vera Zvonareva, Mandy Minella, Patty Schnyder.

Vezi și: FOTO "Simona Halep e Cruella de Vil!" » Ședința foto care i-a lăsat mască pe fanii tenisului + Liderul WTA își află astăzi adversara de la US Open

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (1)
merace
merace  •  24 August 2018, 09:55

Noroc ca a scris ESPN despre mare ei revenire, altfel n-o lua nici GSP in seama... Cel mai sus, Gail Brodsky a fost pe locul 182 WTA, in 2012.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează