SPORTURI  »  TENIS  »  REVENIRE

Roger Federer a fost foarte clar când reporterii l-au întrebat dacă va juca în 2023

Articol de GSP - Publicat duminica, 12 iunie 2022 11:45 / Actualizat duminica, 12 iunie 2022 12:03

Elvețianul Roger Federer n-a mai jucat tenis de la Wimbledon 2021, când a pierdut în sferturi, dar vrea să revină pe finalul acestui an și să continue în circuit în 2023. 

Federer împlinește 41 de ani în august, dar nu vrea să se lase, deocamdată. Elvețianul câștigător a 20 de turnee de Grand Slam se va prezenta la turneul demonstrativ Rod Laver, în care va face echipă cu marele rival Rafael Nadal, după care va evolua „cu punctele pe masă” la turneul de la Basel (22-30 octombrie). 

Roger Federer în circuitul 2023? „Da, fără dubii”

Întrebat dacă vrea să joace și în sezonul viitor, Roger Federer a fost clar: „Da, fără dubii”. 

„Unde și cum voi juca, nu știu deocamdată, Dar acesta este planul. Nu am plănuit mare lucru după Rod Laver și Basel, fiindcă sezonul se termină oricum. E important pentru mine să ajung să pot să mă antrenez complet. Odată ce fac asta, pot alege în ce turnee mă prezint sau nu. Laver Cup e variantă bună, fiindcă nu trebuie să joc 5 meciuri pe săptămână, dar ar trebui să fiu apt să fac asta la Basel. Dar sunt optimist, fiindcă vin după o recuperare lungă și nu mai e chiar așa mult”. 

Roger s-a impus în cinci dintre ultimele șase ediții de la Basel, turneul luând o pauză în 2020 și 2021 din cauza pandemiei de coronavirus. În 2018, Federer l-a învins în ultimul act pe românul Marius Copil.

Fostul lider mondial va fi prezent în septembrie și la Londra, pentru Laver Cup, unde ar trebui să facă din nou echipă cu rivaul Rafael Nadal, așa cum s-a întâmplat în 2017.

Citește și: 

Djokovic s-a calificat în finală la Roma și a ajuns la 1.000 de victorii în carieră » Nole, motivat de performanțele lui Nadal și Federer

I-a învins pe Nadal și Djokovic, dar are alt idol: „Federer este jucătorul meu preferat”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  12 Iunie 2022, 12:17

...un mare campion...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează