SPORTURI  »  TENIS  »  ATP INDIAN WELLS

ROGER FEDERER - DOMINIC THIEM // VIDEO Surpriză mare în finala masculină de la Indian Wells » Dominic Thiem s-a impus în fața lui Roger Federer și a câștigat primul Masters din carieră

Dominic Thiem // FOTO: Reuters +3   FOTO
Dominic Thiem // FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 18 martie 2019 10:41

Elvețianul Roger Federer, locul 4 ATP, a pierdut surprinzător finala turneului de la Indian Wells, fiind învins de austriacul Dominic Thiem, locul 8 ATP, scor 3-6, 6-3, 7-5.

Dominic Thiem , 25 de ani, a câștigat primul său turneu Masters din carieră, după ce a făcut un joc perfect în ultimele două seturi. Roger Federer s-a impus rimul set, 6-3, după ce a făcut două break-uri și se părea că se îndreaptă spre al 101-lea turneu câștigat.

 

20de finale consecutive câștigase Federer, până aseară, după ce își adjudecase primul set

Totuși, Dominic Thiem nu a renunțat la luptă și ș-a ridicat nivelul jocului. În setul doi a făcut un break, la 2-1, și a trimis meciul în decisiv. Setul trei a fost unul extrem de echilibrat. Cei doi jucători au mers cap la cap până la 5-5, când s-a desprins și a câștigat meciul.

 

1.300.000 $a primit Thiem după ce a câștigat turneul de la Indian Wells și 1.000 de puncte ATP

După această victorie, Thiem se alătură listei de jucători care l-au învins pe Federer pe hard, iarbă și zgură, unde se mai află Rafa Nadal, Novak Djokovic, Jo Wilfried Tsonga și Pat Rafter.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează