SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

Roger Federer revine după 9 luni! Fostul lider mondial și-a anunțat prezența la turneul favorit

Roger Federer / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Roger Federer / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat marti, 26 aprilie 2022 17:22 / Actualizat marti, 26 aprilie 2022 18:27

Roger Federer (40 de ani) și-a anunțat prezența la turneul ATP 500 de la Basel, care se va desfășura în perioada 22 octombrie - 30 octombrie. Elvețianul e în plin proces de recuperare după două intervenții chirurgicale suferite la genunchi.

Au mai rămas doar câteva luni până când Roger Federer va păși din nou pe terenurile de tenis pentru un meci oficial. Absent din circuit în ultimele luni, după ce în iulie 2021 ceda în „sferturi” la Wimbledon, marele campion elvețian va fi prezent la turneul de acasă de la Basel, pe care l-a câștigat de nu mai puțin de zece ori în carieră

Roger Federer va juca în turneul de la Basel!

Roger s-a impus în cinci dintre ultimele șase ediții de la Basel, turneul luând o pauză în 2020 și 2021 din cauza pandemiei de coronavirus. În 2018, Federer l-a învins în ultimul act pe românul Marius Copil

Fostul lider mondial va fi prezent în septembrie și la Londra, pentru Laver Cup, unde ar trebui să facă din nou echipă cu rivaul Rafael Nadal, așa cum s-a întâmplat în 2017.

9 luniau trecut de când Roger Federer nu a mai jucat un meci oficial. Atunci era învins în sferturile de finală de la Wimbledon de polonezul Hubert Hurkacz, scor 6-3, 7-6, 6-0

Roger Federer, în martie: „Sper să mă întorc pe teren undeva la finalul verii sau cel târziu în toamnă”

„Sper să mă întorc pe teren undeva la finalul verii sau cel târziu în toamnă. Genunchiul meu e bine. Mult mai bine. Am stat câteva luni în cârje, deci am început de jos. Am avut o recuperare în 3 părți: la început, a trebuit să mă repun pe picioare.

Apoi, am învățat iar să merg și mi-am mai revenit. Abia acum pot să mă gândesc să intru pe terenul de tenis. Am avut un rezultat bun la un RMN făcut săptămânile trecute, ceea ce mă face foarte încrezător”, a explicat Federer în martie.

VIDEO Roger Federer, momente senzaționale în circuit

Citește și alte știri de actualitate:

Cu cine joacă Halep și Sorana Cîrstea la Madrid » Primul turneu al Simonei sub comanda lui Mouratoglou

Novak Djokovic susține că e afectat de o boală misterioasă: „Nu e Covid-19, dar n-am mai simțit asta niciodată”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează