SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

ROLAND GARROS 2019 // Benoit Paire - Pierre-Hugues Herbert, meciul turneului la Paris! Cei doi francezi l-au făcut pe Andy Murray să exclame: „Briliant!”

Benoit Paire - Pierre-Hugues Herbert // FOTO: Guliver/Getty Images +1   FOTO
Benoit Paire - Pierre-Hugues Herbert // FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat joi, 30 mai 2019 09:40

Francezii Benoit Paire (30 de ani, 38 ATP) și Pierre-Hugues Herbert (28 de ani, 43 ATP) au oferit miercuri meciul actualei ediții de la Roland Garros. Paire s-a impus după 5 seturi de un nivel extrem de ridicat, scor 6-2, 6-2, 5-7, 6-7, 11-9, în patru ore și 33 de minute, cel mai lung meci de la actuala ediție de la Roland Garros.

Benoit Paire, considerat cândva o mare speranță a tenisului francez, încearcă să-și găsească, la 30 de ani, ritmul. Iar ultima săptămână a fost promițătoare pentru Benoit, cu titlu la Lyon, unul dintre turneele premergătoare celui de la Roland Garros.

Venind după victoria în 4 seturi reușită în fața românului Marius Copil, 28 de ani, 83 ATP, Paire a fost la înălțime în primele două seturi, câștigate cu destul de multă autoritate, 6-2, 6-2.

Cum tenisul e alcătuit din povești și reveniri nebănuite, Pierre-Hugues Herbert, cunoscut mai mult pentru evoluțiile sale din circuitul de dublu, a forțat un come-back de senzație. Partenerul de dublu al lui Nicolas Mahut a jucat impresionant în următoarele două seturi, ambele câștigate în prelungiri, 7-5, 7-6.

De altfel, setul patru, câștigat în mare stil de Herbert, 8-6 după ce salvase în prealabil o minge de meci a lui Paire, a fost unul dintre cele mai bune seturi de la actuala ediție, în care mabii jucători au fost la înălțime și au reușit puncte senzaționale, care au electrizat publicul francez, de data aceasta imparțial.

Decisivul a fost o nouă piesă de artă. Cei doi au schimbat în startul setului câteva break-uri, iar apoi au mers cap la cap până la 9-9. Paire a avut nervii mai tari și a reușit până la urmă break-ul, impunându-se cu 11-9 după ce mai lung meci de la actuala ediție.

Paire va juca în turul următor cu spaniolul Pablo Carreno-Busta, 27 de ani, 57 ATP, fost sfertfinalist la Paris.

Andy Murray, fascinat de calitatea meciului

Duelul dintre Herbert și Paire a fost savurat și de Andy Murray (32 de ani, 213 ATP), star care ar putea renunța la tenis din cauza gravelor probleme cu care se confruntă la șold.

Scoțianul a reacționat pe Instagram: „Paire - Herbert e un meci briliant, atât de bun de urmărit. Ambii au mult fler și simt foarte bine jocul. Voleuri grozave, drop-shot-uri, loburi, foarte diferit de tenisul pe care-l vezi în ziua de azi. Iar ambii sunt băieți foarte buni, de asemenea”, a scris Murray în contul său de Instastory.

Vezi și: Grigor Dimitrov - Marin Cilic, spectacol de cinci stele la Roland Garros » Croatul, eliminat după un thriller de 5 seturi

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează