SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS 2019

ROLAND GARROS 2019 // VIDEO Kei Nishikori, victorie spectaculoasă cu Jo-Wilfried Tsonga, într-un nou maraton între cei doi

Jo-Wilfried Tsonga și Kei Nishikori // FOTO: Guliver/Getty Images
Jo-Wilfried Tsonga și Kei Nishikori // FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat joi, 30 mai 2019 08:36

Jo-Wilfried Tsonga, 34 de ani, 82 ATP, unul dintre favoriții publicului parizian, a părăsit turneul de la Roland Garros în turul secund, învins de japonezul Kei Nishikori, 28 de ani, 7 ATP, scor 6-4, 4-6, 4-6, 4-6, după un meci superb care a durat trei ore și patru minute.

La fix patru ani după meciul superb din sferturile de la Roland Garros 2015, când Tsonga s-a impus după un meci nebun de 5 seturi, cei doi s-au revăzut marți, în turul secund de la Paris. Accidentările repetate ale lui Tsonga l-au dus pe francez până pe locul 82, ceea ce înseamnă implicit tablouri complicate la turneele pe care le joacă.

Împins de la spate de publicul frenetic de pe Philippe Chatrier, care transformă meciurile francezilor în veritabile partide de Cupa Davis, Tsonga a câștigat entuziasmant primul set, revenind după ce a fost condus cu 3-4 și break.

Doar că Nishikori nu s-a lăsat intimidat de presiunea exercitată de publicul francez. Japonezul și-a văzut de planul inițial de joc, l-a plimbat pe Tsonga pe tot terenul și a reușit lovituri de excepție cu backhand-ul său devasatator, considerat unul dintre cele mai bune din circuit. Rezultatele s-au văzut pe tabelă, niponul adjudecându-și următoarele două seturi simetric, 6-4, 6-4.

În setul patru, Tsonga părea că a găsit resurse pentru a duce meciul în decisiv. Favoritul publicului s-a distanțat rapid la 3-0, dar greșelile strecurate în jocul său au înclinat până la urmă meciul în favoarea lui Nishikori. Japonezul a izbutit o revenire de efect și s-a impus cu 6-4.

Kei Nishikori va juca în turul III cu sârbul Laslo Djere, 23 de ani, 32 ATP.

Vezi și: Stefanos Tsitsipas, calificare cu emoții la Roland Garros » Grecul, pus în încurcătură de bolivianul Hugo Dellien

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează