SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS 2019

ROLAND GARROS 2019 // Petra Kvitova crede că Naomi Osaka este jucătoarea care va domina tenisul! Ce spune Halep despre noul val de jucătoare

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat joi, 23 mai 2019 17:54

ROLAND GARROS 2019 // Petra Kvitova (5 WTA), una dintre marile rivale ale Simonei Halep ( 3 WTA) la Roland Garros, crede că nipona Naomi Osaka (1 WTA) va domina tenisul în viitorul apropiat. 

Tragerea la sorți de la Roland Garros 2019 e liveTEXT AICI

„Sunt multe jucătoare tinere care vin puternic din urmă. Este tare plăcut să vezi fețe noi în circuitul feminin. Dacă ar fi să aleg o jucătoare care își va pune amprenta asupra tenisului, care va domina următorii ani, atunci o aleg pe Naomi Osaka”, a declarat Petra Kvitova într-o conferință de presă susținută la Paris. 

Osaka, a treia favorită la Roland Garros

Nipona este lider autoritar în clasamentul mondial, cu 6486 puncte. Osaka (21 de ani) este câștigătoarea ultimelor două turnee de Mare Șlem: US Open 2018 și Australian Open 2019. Pare de neclintit în turneele mari.

Odată cu triumful de la Antipozi, Naomi a întrerupt o serie de 8 câștigătoare diferite în turneele de Grand Slam.

Scăpată de presiunea pusă de Halep pe locul 1 mondial, Osaka pornește încrezătoare aventura de la Paris: „Simt că am stat mult prea încordată de când am devenit numărul 1. Am răsuflat mereu ușurată, turneu după turneu, săptămână după săptămână”.

Anul trecut, Osaka a fost eliminată în turul 3 la Roland Garros de americanca Madison Keys, scor 1-6, 6-7(7). Spune ceva, fiindcă Madison Keys a ajuns până în semifinale în 2018.

  • Cotă: 11
  • Cap de serie: 1

Halep e fascinată de noul val de jucătoare

„Arată ca şi cum nu ar avea emoţii, par foarte puternice mental. Eu muncesc mult ca să fiu cel mai bună posibil. Muncesc ca să devin mai bună. Tenisul feminin este foarte deschis, de aceea multe sportive câştigă. Cred că acest lucru este bun pentru sport şi pentru public”, a spus Halep astăzi, la Paris.

Vezi și: 

SIMONA HALEP LA ROLAND GARROS // Interviu în The Telegraph: „De acum, joc de plăcere” » Ce zice despre Darren Cahill

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
267890
267890  •  25 Mai 2019, 09:48
Postat de florinso pe 24 Mai 2019, 00:54

Sper ca Bianca sa o detroneze pe Osaka. Problema e cu umarul. De o tine va face figura frumoasa.

Bianca este evident una dintre cele mai bune jucatoare din noul val, dar de ce oare e atat de nesuferita?

267890
267890  •  25 Mai 2019, 09:45

Din nou Halep are vreo 3 tururi fara probleme. Daca se ivea pe traseu Marketa, era altceva

florinso
florinso  •  24 Mai 2019, 00:54

Sper ca Bianca sa o detroneze pe Osaka. Problema e cu umarul. De o tine va face figura frumoasa.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează