SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Roland Garros 2020. „Călăul” Simonei Halep, în semifinale! A trecut de o altă surpriză majoră de la Paris

Iga Swiatek a trecut de Martina Trevisan în sferturile de finală de la Roland Garros // foto: Guliver/gettyimages
Iga Swiatek a trecut de Martina Trevisan în sferturile de finală de la Roland Garros // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 07 octombrie 2020 08:29 / Actualizat miercuri, 07 octombrie 2020 08:58

Iga Swiatek (19 ani, 54 WTA) a trecut de Martina Trevisan (26 de ani, 159 WTA), scor 6-3, 6-1, și s-a calificat în semifinalele Roland Garros 2020.

  • În semifinale, Iga va avea o altă adversară surprinzătoare, pe argentinianca Nadia Podoroska (23 de ani, 131 WTA), jucătoare venită din calificări, aflată la cea mai bună performanță a carierei! În sferturi, Podoroska a trecut de Elina Svitolina (26 de ani, 5 WTA), 6-2, 6-4.

Tânăra poloneză care a eliminat-o pe Simona Halep (29 de ani, 2 WTA) din competiție, își continuă parcursul impecabil de la Paris. Iga a avut nevoie de o oră și 18 minute pentru a tranșa partida cu italianca Martina Trevisan, o surpriză majoră a acestei ediții a Openului francez.

Iga Swiatek, la prima semifinală la un turneu de Grand Slam

Poloneza, care s-a calificat astfel în prima sa semifinală la un turneu de Grand Slam, nu a pierdut niciun set în cele 5 meciuri disputate la Paris. A trecut, pe rând, fără emoții, de Marketa Vondrousova, Su-Wei Hsieh, Eugenie Bouchard, Simona Halep și, acum, de Martina Trevisan.

Iga Swiatek este doar a doua jucătoare de tenis din Polonia care se califică în semifinalele turneului de la Roland Garros. Cealaltă poloneză care a reușit această performanță este Jadwiga Jedrzejowska, care a pătruns în „careul de ași” în 1939, informează site-ul WTA!

20 de lovituri câștigătoarea reușit Iga Swiatek în fața Martinei Trevisan. Italianca a avut 16

6 din 11mingi de break a câștigat Iga. Martina, 2 din 9

Știam că nu voi juca perfect, așa cum am făcut-o cu Simona. La nivelul meu, este imposibil să ai acea consistență. Știam că voi face câteva greșeli la început, însă am rămas cu picioarele pe pământ și pozitivă. Am vrut să fiu agresivă de la început, pentru a conduce înfruntarea. Am reușit asta destul de bine 
- Iga Swiatek, după victoria cu Martina Trevisan

Citește mai multe știri despre Roland Garros:

Déjà vu periculos pentru Novak Djokovic » Sârbul a lovit din nou un arbitru, involuntar, în victoria cu rusul Khachanov

Simona Halep a revenit acasă după eliminarea de la Roland Garros: „Nu am să fac o dramă din asta” » Ce spune de Australian Open

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
105662257060988
Eugen Qy  •  08 Octombrie 2020, 01:39
Postat de Lica Dumitriu pe 07 Octombrie 2020, 10:00

Nu va este rusine sa o numiti ;calau ; pe jucatoarea care a snopito pe halepa la Paris .Aceasta jucatoare este o mare sportiva in tenis ,iar halepa este o mare lacoma dupa bani .

De ce ti se pare exagerat TITLUL articolului si nu ti se pare EXAGERATA diferenta de scor cu care a batut-o poloneza pe Simona ? Iata ca ne mai jucand IMPECABIL, a reusit o noua victorie le fel de categorica -aproape- ca in meciul cu Simona ! Bravo ei si inca o URECHEALA strasnica Simonei si psihoterapeutului ei !

portardelegenda
portardelegenda  •  07 Octombrie 2020, 15:58

Se confirma astfel ca pe simona nu a invins o o oarecare ci probabil un viitor star din tenisul feminin. Respect Simona

537618173433095
Lica Dumitriu  •  07 Octombrie 2020, 10:04

Imi place postarea ta Petre .

Vezi toate comentariile (6)
Comentează