SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS 2019

ROLAND GARROS // Anna Tatishvili va pierde toți banii primiți la Roland Garros! A fost acuzată de non-combat

Anna Tatishvili, la finalul eșecului cu Maria Sakkari FOTO: Guliver/GettyImages
Anna Tatishvili, la finalul eșecului cu Maria Sakkari FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat marti, 04 iunie 2019 11:41

Americanca Anna Tatishvili (29 de ani) a pierdut meciul din primul tur de la Roland Garros cu grecoaica Maria Sakkari (30 WTA), scor 0-6, 1-6. Organizatorii au amendat-o cu 46.000 de euro din cauza nivelului de tenis etalat.

Anna Tatishvili n-a mai jucat în circuit din octombrie 2017! Până la Roland Garros a suferit trei operații la genunchi și cariera ei părea să fie la final. Sportiva cu origini georgiene a intrat direct pe tabloul principal, după ce a beneficiat de regula clasamentului protejat. Regulamentul îi permite unei jucătoare să participe la 8 turnee după accidentare, folosindu-le de locul pe care îl ocupa în clasament la momentul accidentării.

Revenirea nu a fost însă cea sperată. Eliminată în 55 de minute, Tatishvili va pierde toți banii primiți pentru participarea pe zgura pariziană. Arbitrul înfruntării a notat în raportul de joc prestația „sub standarde”, iar organizatorii au ținut cont de ea. 

Regulamentul s-a modificat în ultimii ani pentru a preveni situațiile în care jucătorii vin accidentați la turnee doar pentru a primi banii destinați primei runde. Oficialii au oferit chiar un bonus. Jucătorul care se retrage chiar înaintea startului competiției împarte banii cu lucky loser-ul intrat în locul său pe tablou.

50este cel mai bun loc ocupat de Anna Tatishvili, în octombrie 2012

Vezi și: 

SIMONA HALEP LA ROLAND GARROS // Amanda Anisimova e fană declarată a Simonei: „Sincer, nu cred că aș fi putut visa la o adversară mai bună”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
dora
dora  •  06 Iunie 2019, 09:17

Pai si alea care au jucat cu Halep ar fi trebuit penalizate !

mihaictin1978
mihaictin1978  •  05 Iunie 2019, 14:21

Tenismenele inteligente ar sta in case smart, in area unor roguli clare si precise.

magura
magura  •  04 Iunie 2019, 13:25

***, nu tenismene!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează