SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS 2019

ROLAND GARROS // FOTO Marketa Vondrousova și Ashleigh Barty joacă în finala de la Roland Garros! Semifinale entuziasmante, cu reveniri uluitoare

Ashleigh Barty, finalistă la Roland Garros, va ajunge pe podium în clasamentul WTA FOTO: Raed Krishan +8   FOTO
Ashleigh Barty, finalistă la Roland Garros, va ajunge pe podium în clasamentul WTA FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat vineri, 07 iunie 2019 14:03

Marketa Vondrousova (38 WTA) și Ashleigh Barty (8 WTA) se vor înfrunta în finala de la Roland Garros 2019

  • Finala feminină de la Roland Garros va avea loc sâmbătă, de la ora 16:00

Amanda Anisimova - Ashleigh Barty 7-6(4), 3-6, 3-6

Anisimova a fost la pământ în debutut înfruntării. Miza partidei, dublată de o zgură dificilă din cauza condițiilor meteo de la Paris, a dus la o serie de neconceput. În primele patru game-uri, Anisimova a câștigat un singur punct. 

Odată redus numărul erorilor neforțate, Amanda a revenit treptat în meci, împingând setul în tie-break. A condus chiar cu 6-5, dar nu a izbutit să își apere serviciul. 

În tie-break a revenit din nou de la 2-4. Loviturile de forehand au început să prind linia, iar cea decisivă a fost una cu adevărat splendidă, un forehand în lung de linie care a aterizat în colțul terenului lui Barty.

Barty nu s-a panicat. A continuat să servească la cote înalte, terminând meciul cu un procentaj de 69 % la punctele câștigate cu primul serviciu (în comparație, Halep a fost doar la 50 % contra Amandei), și a dominat autoritar ultimele două seturi.

Australianca reușește astfel cea mai importantă performanță a carierei și urcă până pe locul 3 în clasamentul WTA. O eventuală victorie în finala cu Vondrousova ar duce-o la doar 136 de puncte de liderul WTA, Naomi Osaka!

Johanna Konta - Marketa Vondrousova 5-7, 6-7

Marketa Vondrousova (38 WTA) a avut nervi de oțel în fața mult mai experimentatei Johanna Konta (26 WTA). Cehoaica în vârstă de 19 ani a fost condusă cu 3-5 în primul set, a salvat trei mingi de set, apoi a câștigat patru game-uri consecutive pentru a închide actul.

Scenariul a fost unul asemănător și în partea secundă. Konta a reușit un break rapid, pe care l-a apărat până la 5-4. Vondrousova s-a apărat fantastic, a reușit passing-uri perfecte la atacurile necontenite ale britanicei, și s-a calificat în prima finală de Mare Șlem a carierei.

Vezi și: 

Război rece la Roland Garros » Șeful WTA acuză organizatorii de discriminare: „E o decizie nedreaptă și total nepotrivită!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (26)
ray51
ray51  •  08 Iunie 2019, 09:44

Mi-e rusine ca am laudat-o atat pe Amanda. Si-a dat cu stangul in dreptul. Victoria asupra Simonei o propulsa spre finala. Ce s-a intamplat in meciul cu Barty... Mi-e sa nu se intample prea repede decaderea sub TOP100 a fostului numar mondial.

520143398153430
Pavel Radu  •  07 Iunie 2019, 17:36

Cred ca nu puteam sa ma oftic mai rău de atât: sa piardă Simona și sa câștige Konta . Așa sunt fericit cu finala asta !

tandd
tandd  •  07 Iunie 2019, 16:23
Postat de cipinho79 pe 07 Iunie 2019, 16:05

pana la urma Simona n-a fost favorita nicio secunda la castigarea RG-ului anul acesta. Barty are un joc mult mai elaborat si a fost inca de la inceput favorita mea la castigarea turneului, iar Vondrousova care a invins-o pe Simona de 2 ori anul asta deja nu mai e o surpriza (oare de ce n-au jucat cehii cu ea in FedCup???) Din pacate pentru Simona e in mare pericol chiar sa iasa din top 10, fiindca daca tinta numarul 1 a fost intr-adevar Wimbledon inseamna ca o rotita nu se inverte cum trebuie in angrenajul ei. un campion are obligatia morala sa-si apere cu dintii un trofeu castigat, nu sa-l abandoneze (si implicit punctele) cu gandul la urmatorul

e corect ce spui,totusi inclin sa cred ca expresia ,,,tinta e wimbledon,,a fost interpretata de impachetatorii de peste,niciodata un sportiv n-ar spune asa ceva,el vrea mereu sa castige ca doar de aia se prezinta la concursuri,iar halep chiar avea maaaare nevoie de victoria cu anisimova(punctele de aparat,prezenta la TC,prezenta in top 10 si nu in ultimul rand banii)

Vezi toate comentariile (26)
Comentează
Close