SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS 2019

NOVAK DJOKOVIC - DOMINIC THIEM 2-3 // VIDEO+FOTO Deznodământ dramatic în cea de-a doua semifinală Roland Garros: „roller coaster” întins pe două zile! Déjà vu: se reeditează ultimul act de anul trecut

DOMINIC THIEM - NOVAK DJOKOVIC +20   FOTO
DOMINIC THIEM - NOVAK DJOKOVIC

Articol de - Publicat sambata, 08 iunie 2019 12:25

Dominic Thiem (25 de ani, 4 ATP) s-a calificat în finala Roland Garros 2019 după ce a trecut de Novak Djokovic (32 de ani, 1 ATP), scor 6-2, 3-6, 7-5, 5-7, 7-5.

  • Thiem va juca duminică, de la ora 16:00, cu spaniolul Rafael Nadal (33 de ani, 2 ATP), în reeditarea finalei de anul trecut.
  • Partida va fi liveSCORE pe GSP.RO și în direct pe Eurosport.
  • Rafael Nadal și Dominic Thiem joacă pentru al doilea an consecutiv unul împotriva altuia în finala turneului de la Paris.

A treisprezecea întâlnire dintre Rafael Nadal și Dominic Thiem se va juca mâine, pe zgura de la Roland Garros. Spaniolul conduce cu 8-4, iar dintre acestea doar una a fost pe hard, la US Open în 2018, câștigată de Rafa. Restul s-au desfășurat pe zgură, cu trei dintre ele fiind finale, iar ultima fiind chiar la Roland Garros, în 2018. În toate s-a impus Nadal.

Cea mai recentă confruntare dintre cei doi a fost anul acesta, la Barcelona, în semifinale, când a câștigat austriacul în vârstă de 25 de ani. "E mereu greu să joci împotriva lui Rafa, mai ales pe "centralul" de la Roland Garros. E una dintre cele mai mari provocări pe care o poate oferi sportul nostru. Am făcut un meci bun în fața lui la Barcelona, voi încerca să fac la fel și acum", a spus Thiem.

dominic thiem +21 FOTO

"Țelul meu este să câștig și mai mult"

Cei doi finaliști au ajuns în mod diferit la confruntarea de azi. Nadal s-a impus clar vineri în trei seturi în fața lui Roger Federer, în timp ce Thiem l-a învins pe Novak Djokovici cu 6-2, 3-6, 7-5, 5-7, 7-5 într-un meci care a adunat patru ore și treisprezece minute și s-a desfășurat vineri și sâmbătă din cauza vremii capricioase. "Au fost cele mai rele condiții în care am fost nevoit să joc", a spus Nole.

Rafael Nadal încearcă să câștige al 12-lea trofeu pe zgura de la Paris. "Ce am reușit până acum aici e incredibil, dar în ziua în care o să mă gândesc mai mult la acest lucru înseamnă că a venit momentul să fac altceva.Țelul meu este să câștig și mai mult. Nu e un exces de ambiție, ci doar încerc să mă bucur de ce am".

VIDEO Cea mai norocoasă lovitură a turneului: Djokovic, năucit!

"Trebuie să intru pe teren cu convingerea că pot să-l înving. E un mare vis pentru mine să obțin trofeul, dar știu ca dacă nu se va întâmpla va fi și din cauza adversarului, așa că nu pun prea multă presiune pe mine"
Dominic Thiem

"Tenisul e mereu la fel. Nu-ți dă ocazia să fii prea fericit atunci când câștigi sau prea trist când pierzi pentru că turul merge înainte. Atunci când o să-mi închei cariera o să mă gândesc mai mult la ce am realizat".
Rafael Nadal

17-8este raportul dintre finalele câștigate și cele pierdute de Rafael Nadal în turneele de Mare Șlem

0-1este raportul dintre finalele câștigate și cele pierdute de Dominic Thiem în turneele de Mare Șlem

  • În prima semifinală, Rafa Nadal (2 ATP) s-a calificat în finală după ce a trecut de elvețianul Roger Federer (3 ATP), scor 6-3, 6-4, 6-2 (Detalii AICI).

Video de la meci:

 

Citește și:

Marketa Vondrousova și Ashleigh Barty joacă în finala de la Roland Garros! Semifinale entuziasmante, cu reveniri uluitoare

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
aran
aran  •  09 Iunie 2019, 09:42

Un avantaj incontestabil pentru Nadal este acela că în ultimele 4 partide a jucat cu adversari veniți după meciuri maraton de 5 seturi și a câștigat lejer în fața acestora, în optimi cu Londero (care jucase 5 seturi în meciul anterior cu Moutet), în sferturi cu Nishikori (5 seturi în optimi cu Paire), în semifinale cu Federer (4 seturi epuizante cu Wawrinka), iar finala cu Thiem venit după 5 seturi cu Djokovici...

cristealaur
cristealaur  •  08 Iunie 2019, 19:29

Mda, a cashtigat Vondrousova....ye unii artishti....le stie pe toate...

zorrozabal
zorrozabal  •  08 Iunie 2019, 19:29
Postat de Dan Dumitrescu pe 08 Iunie 2019, 17:57

Ce a facut Nadal cu Federer a fost doar incalzirea "gratarului" pe care-l va praji pe Thiem. O finala cu deznodamant anuntat, austriacul va sfarsi in genunchi.

Thiem are un serviciu letal si va fi dificil si pentru Nadal!Cred ca Nadal l-ar fi batut din nou pe Djokovic,cum a facut-o la Roma!Si ar fi fost mai bine,pentru a se lamuri toata lumea!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează