SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Surpriză imensă la Roland Garros! Wawrinka, câștigătorul din 2015, eliminat de numărul 239 ATP

Stan Wawrinka // foto: Guliver/gettyimages
Stan Wawrinka // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat sambata, 03 octombrie 2020 08:47 / Actualizat sambata, 03 octombrie 2020 09:04

Ziua de vineri a produs o surpriză colosală la Roland Garros. Stan Wawrinka (35 de ani, 17 ATP) a fost eliminat în turul 3 de Hugo Gaston (20 de ani, 239 ATP), scor 6-2, 3-6, 3-6, 6-4, 0-6.

  • În optimi, Hugo Gaston îl va înfrunta pe Dominic Thiem (27 de ani, 3 ATP), câștigătorul US Open din acest an, care este neînvins de 10 meciuri.

Tânărul francez Hugo Gaston, posesorul unui wild card, a reușit un meci memorabil în fața lui Wawrinka, câștigătorul ediției din 2015 a Roland Garros și finalist în 2017. 

Wawrinka a fost învins în 5 seturi de un adversar care a jucat cu intensitate și cu surprinzător de multă creativitate. Gaston a reușit să facă 8 break-uri și a fost ajutat de numărul mare de erori neforțate comise de Warinka (74). 

Cele 5 seturi au durat 3 ore și 10 minute, însă meciul a fost lungit pe o perioadă chiar mai îndelungată, duelul fiind întrerupt timp de 2 ore și 25 de minute, la 2-2 în al treilea set, din cauza ploii.

Cel mai slab cotat din optimile Roland Garros în ultimii 18 ani

Gaston a rămas astfel singurul francez din competiție. Acesta este cel mai slab cotat jucător din runda optimilor la Roland Garros în ultimii 18 ani. În 2002, Aranud di Pasquale, tot francez, ajungea în aceeași fază a competiției, ocupând locul 283 în clasamentul ATP.

Înfrângerea cu Gaston a reprezentat primul eșec al lui Wawrinka la un turneu major în fața unui jucător atât de slab cotat.

Surpriză imensă la Roland Garros! Wawrinka, câștigătorul din 2015, eliminat de numărul 239 ATP
Hugo Gaston // foto: Guliver/gettyimages

Citește mai multe știri de la Roland Garros:

Zi magică pentru Bara și Țig! Meciurile lor din turul 3 de la Roland Garros se joacă pe arena Philippe-Chatrier

Cea mai frumoasă poveste de la Roland Garros » Sebastian, fiul marelui Petr Korda, își întâlnește idolul în optimi: „Îl iubesc pe Nadal! Mi-am botezat pisica după numele lui”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează