SPORTURI  »  TENIS  »  FED CUP

ROMÂNIA - RUSIA, FED CUP // VIDEO + FOTO Echipa României e gata pentru duelul cu Rusia: declarații + imagini de la antrenamentul de azi

Articol de , - Publicat marti, 04 februarie 2020 15:06

ROMÂNIA - RUSIA // Componentele echipei de Fed Cup a României au vorbit despre atmosfera bună și despre bucuria de a participa la confruntarea de la Cluj-Napoca.

  • Confruntarea România - Rusia se joacă în perioada 7-8 februarie, la Cluj. Toate partidele vor fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV Digi Sport, TV Telekom Sport, și Look Sport

"Tricolorele" joacă în acest final de săptămână, în BT Arena din Cluj-Napoca, pentru un loc la Fed Cup Finals. Adversar le va fi Rusia. 

România are de data aceasta o echipă tânără al cărei lider este Ana Bogdan, după ce veteranele au spus pas din diferite motive. 

"Simt un pic de presiune, însă pe de altă parte o iau ca pe o oportunitate, e un moment pe care l-am așteptat foarte mult timp pentru că mi-am dorit extrem de mult să joc, iată că acum a venit, oarecum neașteptat, dar a venit. 

Sunt pregătită, m-am antrenat foarte bine și voi face tot posibilul să fie două meciuri cât mai bune", a spus Ana. Ea este la a treia convocare și până acum nu a evoluat în niciun un meci de simplu în Fed Cup. 

Voci tinere în echipa României


Gabriela Ruse, Jaqueline Cristian, Ioana Bara și Raluca Olaru completează echipa României. Primele trei sunt pentru prima oară convocate sub tricolor în Fed Cup. "Mă bucur și sunt onorată să fiu în echipa Românei, sper să facem un rezultat bun și să fim unite, așa cum se pare că suntem", a spus Gabriela Ruse

"Mă bucur să fiu aici, deși este prima dată și am destule emoții, echipa e destul de unită și comunicarea dintre noi este foarte bună. Adaptarea a fost rapidă, iar de la zi la zi nivelul este din ce în ce mai bun. O să dăm tot ce avem ca să iasă bine", a adăugat Jaqueline Cristian. 

"Este o onoare să fiu aici, ne-am acomodat repede, în echipă ne simțim bine, este o atmosferă foarte bună și sper să avem un rezultat cât mai bun", a spus și Irina Bara. 

"Veterana" echipei e Raluca Olaru la 30 de ani, ea adunând în carieră nouă convocări. "Întotdeauna îmi doresc și vreau să fiu în echipa de Fed Cup. Ne simțim bine împreună, ne-am acomodat bine. Ne simțim din ce în ce în ce mai bine și suntem pe drumul cel bun", a spus ea. 

Rusia, fără vedete

Componența echipei adverse s-a schimbat față de acum șapte zile, deși Igor Andreev, căpitanul nejucător al Rusiei, nu a vrut să vorbească despre aceste lucruri, el spunând că va anunța forma finală înainte de tragerea la sorți de mâine. El le nominalizase pe Ekaterina Alexandrova, Anastasia Pavliucenkova, Svetlana Kuznețova, Anna Kalinskaia și Veronika Kudermetova. 

"Față de ce au anunțat, doar Kuznețova și Pavliucenkova nu au venit. Au adus-o pe Anna Blinkova, iar a patra este pe post de rezervă. Le cunoaștem, știm ce se poate aștepta de la ele", a spus Florin Segărceanu, căpitanul nejucător al României. 

Cum ar putea arăta Rusia:

  • Ekaterina Alexandrova (25 de ani, 28 WTA)
  • Anna Kalinskaia (21 de ani, 95 WTA dublu)
  • Veronika Kudermetova (22 de ani, 38 WTA)
  • Anna Blinkova (21 de ani, 54 WTA)

"Ne-am acomodat foarte repede cu mingile, cu terenul, cu lumina, la antrenament sunt foarte ok, jucăm din ce în ce mai bine, și ne pregătim intens în fiecare zi, așteptăm să începem"   - Ana Bogdan 

"Pot să constat că atmosfera în echipă este foarte bună. Fetele nu au de ce să simtă presiune pentru că nu suntem favoriți conform calculelor hârtiei, însă sperăm să ne ajute publicul și să obținem o victorie"  - Florin Segărceanu, căpitan nejucător România 

+21 FOTO

Igor Andreev: "E diferit să lucrezi cu fetele" 

Căpitanul nejucător al Rusiei, Igor Andreev, 36 de ani, a fost singurul reprezentant din partea adversarilor care a participat la conferința de presă care precedă întâlnirea de la Cluj-Napoca. 

El a preluat echipa de Fed Cup a Rusiei în aprilie 2018, înlocuind-o pe Anastasia Mâșkina. De atunci a înregistrat o înfrângere și patru victorii. "E diferit să lucrezi cu fetele față de băieți, dar m-am adaptat, ne simțim bine împreună", a spus fostul jucător de tenis. Cât despre întâlnirea de la Cluj-Napoca, el a declarat: 

"Echipa România joacă pe teren propriu, va avea susținerea suporterilor, așa că ne așteptăm la o întâlnire foarte dificilă. Trebuie să fim pregătiți 100% pentru a câștiga. E important să fim concentrați şi bine pregătiți pentru primul meci".

Echipa României  

  • Ana Bogdan (27 de ani, 90 WTA) 
  • Irina Bara (24 de ani, 160 WTA) 
  • Gabriela Ruse (22 de ani, 166 WTA) 
  • Jaqueline Cristian (21 de ani, 197 WTA) 
  • Raluca Olaru (30 de ani, 47 WTA la dublu) 
     

Citește și: 

Novak Djokovic a spus-o răspicat după titlul de la Australian Open: vrea să devină cel mai bun din toate timpurile » Analiză GSP

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
787289904705560
Constantin Andrei  •  08 Februarie 2020, 20:51

cine a facut o asemenea selectie de a juca la dublu cu o jucatoare care erea obosita dupa 3 seturi jucate, si asta s-a vazut, ca a pierdut o sumedenie de mingii usoare ca sa nu mai vorbim de serviciu care lasa de dorit. cind sti ca selectioner ca rusoaicele joaca de 5 ani impreuna tu trimeti doua jucatoare care din start nu aveau nici o sansa asa ceva nu se face. asteptam scuze din partea celor responsabili. bravo jucatoarelor de simplu

tatiana19
tatiana19  •  07 Februarie 2020, 07:47

Putem doar fi cu sifletul alaturi de ele. Si putem spera. Succes fetelor!

347655969058390
Ion Popescu  •  05 Februarie 2020, 16:43

Imi pare rau sa o spun, dar echipa RO nu are nici o sansa nici jucand acasa. E prea mare diferenta. Cu Halep, Cirstea, Begu era altceva. Scor 3-0, sau daca va continua competitia 5-0. Sper sa nu fie asa !

Vezi toate comentariile (7)
Comentează