SPORTURI  »  TENIS  »  ROMÂNIA - TAIWAN

România - Taiwan 1-3 » „Tricolorii” pierd disputa din Cupa Davis! Crețu a adus punctul de onoare

Cezar Crețu a adus singurul punct al României în Cupa Davis cu Taiwan.  FOTO: facebook.com/FRTenis
Cezar Crețu a adus singurul punct al României în Cupa Davis cu Taiwan. FOTO: facebook.com/FRTenis

Articol de GSP - Publicat sambata, 16 septembrie 2023 10:00 / Actualizat sambata, 16 septembrie 2023 16:05

Condusă după prima zi, 0-2, România avea nevoie ca azi să câștige toate meciurile din înfruntarea cu Taiwan pentru a accede în calificările pentru Davis Cup Finals. Dar „tricolorii” au pierdut la dublu (1-6, 4-6) și au fost fost astfel învinși de taiwanezi la Mamaia.

  • Taiwan va avansa în calificările pentru Davis Cup Finals, în timp ce România va juca la începutul anului viitor în play-off-ul pentru menținerea în Grupa Mondială I.
  • Gabriel Trifu, căpitanul nejucător al României, i-a convocat pentru întâlnirea cu Taiwan pe jucătorii Nicholas David Ionel (226 ATP), Filip Jianu (345 ATP), Marius Copil (314 ATP), Victor Cornea (70 ATP la dublu), Cezar Creţu (370 ATP), Sebastian Gima (442 ATP) şi Luca Preda (1104 ATP)

FINAL » Cezar Crețu - Tung-Lin Wu 6-4, 6-4

Cezar Crețu a adus singurul punct al României în Cupa Davis cu Taiwan. 

Deşi a fost condus în ambele seturi, cu 2-0 în primul şi cu 3-1 în al doilea, Creţu, care a disputat primul său meci de simplu pentru echipa de Cupa Davis, a reuşit să revină de fiecare dată şi să câştige.

FINAL » Cezar Crețu/Victor Cornea şi Yu Hsiou Hsu/Tsung-Hao Huang 1-6, 4-6

România - Taiwan 1-3 » „Tricolorii” pierd disputa din Cupa Davis! Crețu a adus punctul de onoare
FOTO: facebook.com/FRTenis

România trebuia să înceapă meciul cu perechea Copil/Cornea, dar căpitanul nejucător, Gabriel Trifu, a apelat la debutantul Cezar Crețu, care a făcut pereche cu Victor Cornea.

Iar în primul set, cei doi nu au putut să țină pasul cu Yu Hsiou Hsu și Tsung-Hao Huang. Taiwanezii au început în forță și au condus rapid cu 5-0, reușind două break-uri. Românii au luat un game, au avut trei șanse de break, dar nu le-au fructificat și au pierdut primul set, 1-5.

Setul doi a început bine pentru Taiwan, iar România a cedat un game pe propriul serviciu, la 1-1. Crețu și Cornea s-au menținut aproape de taiwanezi, dar nu au reușit să facă niciun break, Taiwan a lua setul cu 6-4, a câștigat meciul și disputa cu România.

  • 4-6: România pierde și al doilea set. Taiwan câștigă meciul și conduce cu 3-0 la general, asigurându-și calificarea
  • 4-5: România se menține aproape de Taiwan, dar e la un game de înfrângere
  • 1-2: Și setul doi începe complicat pentru români. După ce au condus cu 1-0, „tricolorii” au cedat două game-uri la rând, unul pe propriul serviciu
  • 1-6: Taiwan câștigă primul set. România a fost condusă cu 1-5 și a avut 3 șanse de break, pentru a face 2-5, Taiwanezii s-au ținut tare, au salvat mingile de break și au reușit să câștige setul la prima șansă
  • 0-5: Românii nu își găsesc ritmul și taiwanezii profită. Au mai făcut un break și sunt la un game de câștigarea primului set
  • 0-2: România începe slab meciul, iar Taiwan-ul a făcut break, pe serviciul lui Victor Cornea

În prima zi, Nicolas David Ionel (226 ATP) a fost învins clar de Chun Hsin Tseng (326 ATP), scor 3-6, 0-6. Nici Marius Copil (327 ATP) nu a fost mai inspirat, eșec 6-7(5), 5-7 în fața lui Yu Hsiou Hsu (180 ATP).

Cel mai bun jucător din Taiwan e pe locul 173 ATP

La simplu, cei mai buni jucători taiwanezi din echipa de Cupa Davis sunt Tung-Lin Wu - locul 173 ATP, Yu Hsiou Hsu - 180, Jason Jung - 331, Tsung-Hao Huang - 568, Ray Ho - 863 etc.

La dublu, cele mai bune clasări le au jucătorii: Yu Hsiou Hsu - 180, Tung-Lin Wu - 277, Ray Ho - 306 şi Chun-Hsin Tseng - 473 + 326 la simplu. 

Citește și: 

La 5 zile distanță de finala US Open 2023, Novak Djokovic a calificat Serbia în sferturile Cupei Davis
CUPA DAVIS
La 5 zile distanță de finala US Open 2023, Novak Djokovic a calificat Serbia în sferturile Cupei Davis
Simona Halep, sprijin și din lumea fotbalului! » Dorin Goian: „Este momentul să fim alături de ea!”
HALEP, SUSPENDATĂ 4 ANI
Simona Halep, sprijin și din lumea fotbalului! » Dorin Goian: „Este momentul să fim alături de ea!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (17)
parpalache
parpalache  •  17 Septembrie 2023, 13:03
Postat de donqhot pe 17 Septembrie 2023, 09:09

de fapt vor ca niste oameni sa traiasca liber.

I-aauzi!Nu mai dorm ei de grija aia!Cum ramâne cu dictatorii„anticomuniști”?!In statele feudale din Golful Petrolului n-or fi tot oameni?!Dar in Pakistan?!in Egipt?!Nu nene,Kosovo(ca și Bosnia),a fost un cadou facut acelor monarhii musulmane din Golf(in schimbul petrolului lor),cu toate ca- dupa parerea mea locul Kosovo- e la...Albania,iar Taiwan e doar o colonie mascata!

donqhot
donqhot  •  17 Septembrie 2023, 09:09
Postat de parpalache pe 16 Septembrie 2023, 10:31

Hai ca la Kosovo,macar sunt de alta naționalitate ca sârbii,dar taivanezii sunt...chinezi toata ziua!Dar așa vor americanii sa aiba și ei o China a lor mai mica și mai...strategic amplasata!

de fapt vor ca niste oameni sa traiasca liber.

MaxiP
MaxiP  •  16 Septembrie 2023, 22:31
Postat de vivi.napoca1_ pe 16 Septembrie 2023, 20:32

Ce am fost și ce am ajuns !? Și asta cam în MULTE ,nu stau eu sa le înșirui!? Alo ,Ciolacu tot sport se numește și asta ! Trimite echipa de control sa vezi ce se întâmplă !? Nu de alta dar am văzut ca în unele cazuri cochetează cu SPORTUL !? ( Ce sa zic!? )

Sa nu dramatizam, se schimba doar putin sporturile. Sigur ca nu mai suntem la nivelul anilor 80-90, insa la fel de bine putem spune ce am fost dupa inceputul anilor 2000 si ce suntem acum, cu un progres totusi greu de ignorat. La ora actuala nu avem jucatori de tenis capabili sa joace la nivel inalt, avem cativa tineri, vedem pana unde ajung. Dar nu avem baza de selectie, era de asteptat sa nu mai scoatem mare lucru, plus ca nu exista profesori. Sa fim seriosi, majoritatea antrenorilor care incep cu copii cauta partea financiara si atat. E un sport scump, iau banii de pe parinti si cam atat, acestia nu observa, mai sunt si aburiti cu talentul copiilor lor, antrenorul de multe ori confundand cei 7-8 cu care tocmai si-a terminat ora intre ei. Parintii nu sunt nici ei constienti de domeniu, nu sesiseaza ca nu e normal ca un copil sa faca ora cu inca 7 deodata. Pe langa asta, mai nou exista profesori fara nicio scoala. Culmea, dintre aia mai apare cate unul care e mai breaz si ca unul cu scoala, dar sunt exceptii. Si fiecare lucreaza individual, nu exista niste scoli care sa se ocupe de copii. Mi se pare ca se aseamana mult situatia cu scolile de soferi, nu inveti mai nimic de la ei. Cu cat progresezi mai greu, ii platesti mai mult si cam asta e toata ideea. Mai reusesc copiii de antrenori, dar de multe ori uita si cu acestia cand sa-i predea la profesionisti si inca isi imagineaza ca fara sa joace turnee ITF la 17 ani, ii pot face jucatori de top.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează
Close