SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Scrisoare deschisă a lui Țiriac pentru președintele WTA, după scandalul cu Năstase de la Madrid: "Chiar suntem tâmpiții satului?"

Articol de GSP - Publicat marti, 16 mai 2017 18:28

Ion Țiriac a oferit azi un răspuns președintelui WTA, Steve Simon, într-o scrisoare deschisă, după ce acesta s-a arătat deranjat de prezența lui Ilie Năstase la festivitatea de premiere a turneului de la Madrid, unde Simona Halep s-a impus.

Declarații tăioase ale lui Țiriac făcute azi la patinoarul pe care îl construiește la Otopeni: 

"Dar cine ar trebui să dea începând de mâine dimineață trofeul meu? Babalugu? Sau cine? Nu, domnul Năstase a fost un om cu care mi-am împărtășit 50 de ani din viață! Așa va rămâne.

Ilie Năstase rămâne Ilie Năstase. O personalitate enormă despre care se vorbește și azi. Și nu pentru ce a spus despre Serena, ci pentru că e Ilie Năstase.

Îl știm toți, din când în când o mai ia pe arătură. Surorile Williams au fost mereu cele mai cuminți, cele mai sensibile. Venus a fost singura care mi-a scris o scrisoare de mulțumire. Pe Serena cine a incitat-o la treaba asta trebuia să-i spună că nu a fost nici o frază cu tentă rasistă.

Referitor la Fed Cup ce să spun? Și-a apărat echipa. Vă dați seama că a fost delegat un supervizor englez la un meci România - Anglia! Dar unde suntem, în Congo?

Cine sunt acești domni care au puterea de decizie de l-au suspendat imediat? Cum să suspenzi pe cineva fără să asculți. Adică el nu are voie să se apere?

A doua zi a fost acuzat de doamna căpitan din Anglia, asta după ce în prima zi au râs împreună la dineu. Mă mir că nu s-au pupat și s-au luat la alte treburi. Și a doua zi, vai ce insultate au fost. Chiar suntem tâmpiții satului?", a zis Țiriac conform Digi24. 

IATĂ FRAGMENTE DIN SCRISOAREA DESCHISĂ TRIMISĂ DE ȚIRIAC LUI SIMON:

"Stimate domnule Preşedinte, vă scriu această scrisoare în calitate de proprietar al turneului de tenis Madrid Open. Este întru totul adevărat că finala a fost spectaculoasă şi vă mulţumesc pentru cuvintele de apreciere prin care punctaţi acest lucru. Pe de altă parte, aţi făcut o afirmaţie care, din punctul meu de vedere, este complet ruptă de context. (...) Domnul Năstase nu este suspendat de la turneele de Mare Şlem, cele din circuitul ATP sau WTA, ci este suspendat doar în cazul întrecerilor ITF.

Senatorul Ilie Năstase este primul număr unu din istoria tenisului (1973), care a fost avertizat şi suspendat provizoriu de ITF în timpul partidei de Fed Cup România – Anglia.

Spre marea surprindere a mea şi a mai multor profesionişti din lumea tenisului, supervizorul acelei întâlniri a fost un nativ britanic, ceea ce este innaceptabil, având în vedere faptul că partida se juca între România şi Marea Britanie. Oricum, ITF-ul a considerat că nu poate dicta o pedeapsă înainte de a judeca faptele şi a decis, pe 12 mai, să transmită un comunicat oficial, prin care să facă lămuriri privitoare la suspendarea lui Ilie Năstase.

Suspendarea provizorie impusă domnului Năstase de către IAP pe data de 23 aprilie se aplică doar în cazul competiţiilor desfăşurate sub egida ITF şi nu include turneele de Mare Şlem>>. După cum vedeţi, domnul Năstase nu este suspendat de la turneele de Mare Şlem, cele din circuitul ATP sau WTA, ci este suspendat doar în cazul întrecerilor ITF.

Cred că Ilie Năstase şi-a plătit de mult obligaţiile faţă de acest sport, dedicându-se tenisului în ultimii 50 de ani şi aducându-şi contribuţia în ridicarea acestui sport de la pământ până la cel mai înalt nivel, care atrage milioane de spectatori. Să nu uităm faptul că a avut o personalitate curată şi flamboiantă, din toate punctele de vedere. Cred că WTA ar trebui să îşi prezinte scuzele pentru comunicatul transmis public de dumneavoastră..

Dacă decizia ultimei instanţe este că cineva se face vinovat în vreun fel, atunci situaţia se va schimba.

Între timp, aş dori să menţionez faptul că trofeul turneului se numeşte Ţiriac Trophy. I-am înştiinţat pe organizatori cu mult timp înaintea începutului întrecerii că solicit în continuare ca domnul Năstase să ia parte la Ceremonia de Premiere şi nu regret faptul că am făcut-o, luând în considerare faptul că inclusiv la turneul ATP 250 de la Bucureşti, Ilie Năstase a fost personalitatea invitată să înmâneze câştigătorului trofeul (care ne poartă numele) de-a lungul a 23 de ani.

Comunicatul dumneavoastră m-a mâhnit teribil, acum, la o săptămână după ce ITF-ul şi-a clarificat poziţia. Sper că după această scrisoare am ajuns la un punct de vedere comun şi că înţelegeţi mai bine situaţia", se arată în scrisoare, conform Adevărul. 

CE SPUSESE SIMON LA FINALUL TURNEULUI DE LA MADRID:

"A fost o finală extraordinară. Le felicit pe Simona şi pe Kristina pentru prestaţia lor. Singurul lucru care a umbrit ziua a fost faptul că domnul Năstase a fost invitat să participe la ceremonia de decernare a trofeului.

Nu avea ce să căute pe teren azi. Este suspendat provizoriu de ITF pentru comportamentul său jignitor. I-am revocat privilegiile de acreditare la evenimentele WTA pe perioada investigaţiei.

El a fost iresponsabil şi este inacceptabil din partea Madrid Open să îi dea un rol oficial. Turneul de la Madrid este de nivel Premier şi trebuie să fie la cele mai înalte standarde de profesionism. Asta nu s-a văzut azi", a spus Steve Simon într-un comunicat.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (31)
739231339591180
Marioara Laza  •  17 Mai 2017, 21:17

Admiratie si respect Domnule Tiriac!

mal.
mal.  •  17 Mai 2017, 10:13
Postat de mal. pe 17 Mai 2017, 09:25

*** Să spui despre Ilie Năstase că este „senatorul Năstase”, este chiar de râsul râsului... Un accident din viața unui general *** a fost preluat pe nemestecate!

Regret profund și mă căiesc pentru limbajul folosit. Consider că o personalitate de anvergura dlui Năstase, senator (!) cu activitate recunoscută, om de rară cultură, cu comportament ireproșabil nu poate fi jignit cu un astfel de limbaj! Mulțumesc și moderatorului pentru înțelepciunea arătată. PS: credeți că societatea noastră se va vindeca în condițiile în care continuăm să venerăm personaje (în nici un caz persoane!) mai mult decât controversate? Mulțumim presei care, prin atitudinea sa, a contribuit major la infectarea societății.

mal.
mal.  •  17 Mai 2017, 09:25

*** Să spui despre Ilie Năstase că este „senatorul Năstase”, este chiar de râsul râsului... Un accident din viața unui general *** a fost preluat pe nemestecate!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (31)
Comentează