SPORTURI  »  TENIS  »  ACCIDENTARE

Se recuperează Simona Halep la timp pentru Roland Garros? Care e cheia pentru o revenire rapidă

Simona Halep s-a accidentat în timpul partidei cu Kerber de la Roma. FOTO: Jimmie48 Tennis Photography +10   FOTO
Simona Halep s-a accidentat în timpul partidei cu Kerber de la Roma. FOTO: Jimmie48 Tennis Photography

Articol de - Publicat vineri, 14 mai 2021 15:16 / Actualizat vineri, 14 mai 2021 15:44

Simona Halep (29 de ani) a oferit un update astăzi cu privire la accidentarea suferită la Roma. Numărul 3 mondial a dezvăluit că a suferit „o mică ruptură musculară”. Participarea ei la Roland Garros e, astfel, în pericol. 

RMN-ul efectuat în capitala Italiei a scos la iveală o ruptură musculară, un pronostic deloc îmbucurător în perspectiva French Open, care începe pe 30 mai. Singura veste pozitivă e reprezentată de faptul că, potrivit spuselor Simonei, ruptura n-ar fi una atât de adâncă. Ceea ce lasă loc de speranțe pentru o prezență pe zgura pariziană

Imediat după anunțul Simonei, GSP.ro a luat legătura cu doi doctori specializați în medicină sportivă. Ambii au ezitat să ofere un pronostic concret în ceea ce privește perioada de recuperare, însă, în cazul în care ruptura nu s-a extins atât de mult, există posibilitatea ca Halep să fie recuperată la timp pentru Paris.

„Leziunile mici, sub 0.8 centimetri, se refac cel mai repede, în 5-7 zile. Leziunea de gradul II se reface în 9-10 zile”, a spus medicul Adrian Motoacă, pentru GSP.ro.

Simona Halep, ruptură musculară la Roma 

Simona Halep a abandonat în turul II al turneului de la Roma, în meciul cu nemțoaica Angelique Kerber (33 de ani, 26 WTA), la scorul de 6-1, 3-3. Sportiva din România a acuzat o durere „din senin” și nu a mai putut călca normal pe piciorul stâng. Rezultatul RMN-ul efectuat în capitala Italiei a venit astăzi, iar veștile nu sunt îmbucurătoare.

„Salutări! După RMN-ul efectuat aici, la Roma, pot confirma că am o mică ruptură musculară la gamba stângă. Astăzi voi zbura către casă și voi începe recuperarea în piscină, iar de luni voi merge și la sala de fitness. Sunt încrezătoare și voi face tot ce ține de mine să revin revin în circuit. Vă mulțumesc pentru tot și ne vedem în curând!”, a transmis Simona Halep, pe Facebook.

+6 FOTO

Urmează un program infernal pentru Simona Halep

 Pentru Simona urmează cea mai importantă parte a sezonului: Roland Garros, Wimbledon și Jocurile Olimpice. Campioană la Paris în 2018. Halep speră să nu rateze turneul din capitala Franței, competiția ei preferată. Roland Garros 2021 începe pe 30 mai, ceea ce înseamnă că Simona Halep are doar 18 zile pentru a se recupera după această accidentare. Turneul de la Wimbledon va lua startul pe 28 iunie, iar Jocurile Olimpice de la Tokyo, acolo unde Simona vrea să câștige o medalie, încep pe 23 iulie

FOTO Imaginea durerii. Simona Halep merge ajutându-se de o cârjă după accidentarea de la Roma + Diagnosticul oficial: „Astăzi voi zbura către casă”

CTP, surprins de pățania Simonei Halep: „În jumătate de veac în tenis, n-am văzut ceva asemănător”

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
cati
cati  •  14 Mai 2021, 18:26
Postat de Geri Sorin pe 14 Mai 2021, 18:04

eu,sper sa si revina in momentul in care nu mai refuza echipa nationala

Tu invata sa scrii!

423943391114861
Geri Sorin  •  14 Mai 2021, 18:04

eu,sper sa si revina in momentul in care nu mai refuza echipa nationala

1841944262513403
Sever Augustin Pop  •  14 Mai 2021, 17:29

Sa fim seriosi, jucatoarea si-a depasit limitele! Nu are cum sa mai revina. Cu tot regretul vorbim de o viitoare fosta mare campioana a Romaniei...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close