SPORTURI  »  TENIS  »  FED CUP

Decizie neașteptată în echipa feminină de tenis! A renunțat chiar înainte de meciul din Billie Jean King Cup și are o înlocuitoare surpriză

Articol de GSP - Publicat miercuri, 17 martie 2021 11:08 / Actualizat miercuri, 17 martie 2021 11:34

Florin Segărceanu a anunțat că renunță la postul de căpitan nejucător al echipei României de la Billie Jean King Cup.

Decizia antrenorului vine cu doar o lună înainte de meciul cu Italia, în barajul de menținere în Grupa Mondială a Billie Jean King Cup (așa cum a fost redenumită Fed Cup), care va avea loc la Cluj, pe 16 și 17 aprilie.

Florin Segărceanu va fi înlocuit cu Monica Niculescu

Florin Segărceanu, care a preluat echipa în urmă cu trei ani, va fi înlocuit de Monica Niculescu (33 de ani), care încă este în activitate, fiind pe locul 53 WTA la dublu și 147 la simplu. 

„Nu mai sunt căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup. O să fiu în preajma echipei. Fed Cup intră într-o nouă etapă. Vine o generație nouă și am considerat că trebuie un suflu proaspăt care să preia această generație.

Monica Niculescu este în momentul acesta căpitanul nejucător, pentru această primă întâlnire. Va fi ajutată cu sfaturi de Simona Halep și Alina Tecșor, care a rămas acolo în continuare. Eu voi fi alături de echipă, dar nu pe bancă, nu în poziția de căpitan.

Nu am niciun regret. A fost o experiență frumoasă. Am o prietenie strânsă cu jucătoarele. Anul acesta fac 60 de ani și cred că generațiile tinere au nevoie de energie și de persoane apropiate de vârsta lor”, a spus Florin Segărceanu la Radio Timișoara. 

VIDEO. Victor Hănescu despre Halep: „Simona trebuie să-și pună toate calitățile la lucru”

Citește mai multe știri din tenis: 

Simona Halep și-a anunțat revenirea în circuit » La ce turneu va participa: „Plec săptămâna viitoare”

Umilit de Sorana Cîrstea, Adrian Cruciat rupe tăcerea după izbucnirea elevei sale: „N-a fost reacția pe care mi-am dorit-o!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
dora
dora  •  17 Martie 2021, 12:21

Monica Niculescu putea ajuta mai mult echipa din teren, la meciul de dublu !

viorelpreda
viorelpreda  •  17 Martie 2021, 12:12

O pierdere imensa la fel cum a fost si ca jucator.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează