SPORTURI  »  TENIS  »  TENIS

Semifinale cu Halep şi Tecău » Românii atacă finalele de la Nurnberg şi Halle

Halep e la cea de-a doua semifinală din acest an.
Halep e la cea de-a doua semifinală din acest an.

Articol de - Publicat vineri, 14 iunie 2013 00:00 / Actualizat joi, 13 iunie 2013 20:19

Simona Halep a acces în careul de aşi la turneul de la Nurnberg, pe cînd Horia Tecău se gîndeşte la un nou titlu, la Halle, de această dată cu austriacul Julian Knowle.

Locul 58 în lume, Simona Halep nu s-a grăbit să joace pe iarbă, pentru a pregăti turneul de Mare Şlem de la Wimbledon. A ales să rămînă pe zgură, înscriindu-se la turneul de la Stuttgart.

Alegerea s-a dovedit foarte bună. Constănţeanca s-a calificat ieri în semifinale, după ce a trecut în două seturi, 6-4, 6-1, de Galina Voskoboeva din Kazahstan, locul 94 WTA. Favorită 7 în Germania,

Halep, 21 de ani, e la a doua semifinală din acest an, după Roma, şi a şasea din întreaga carieră.

Românca are trei finale, dar nici un titlu cîştigat. Ar putea sparge gheaţa chiar la Nurnberg, dar va trebui să treacă mai întîi, azi, în semifinale, de Lucie Safarova, din Cehia, favorita 5, locul 30 în lume. Safarova a învins-o pe Halep în 2011, la Toronto, dar pe hard. Pentru accederea în semifinalele de la Nurnberg, Halep va primi 130 de puncte WTA şi un cec în valoare de 8.407 euro.

Debut bun pe iarbă
Şi lui Horia Tecău îi prieşte Germania. Românul participă în turneul pe iarbă de la Halle. El nu face pereche cu partenerul său obişnuit, bielorusul Max Mirnîi, ci cu austriacul Julian Knowle.

Favoriţi 2, cei doi s-au calificat în semifinalele turneului german, cu premii totale de 779.665 euro. Ei au beneficiat de abandonul cuplului Jurgen Melzer/Philipp Petzschner (Austria/Germania). În semifinale, Tecău şi Knowle îi vor avea ca adversari pe Santiago Gonzalez/Scott Lipsky (Mexic/SUA), cap de serie numărul 3.

Tecău are 14 titluri de dublu în carieră şi alte 13 finale disputate. Cele mai multe au fost reuşite însă împreună cu suedezul Robert Lindstedt. Cu austriacul Knowle, Tecău a mai făcut pereche în două rînduri, Bucureşti 2010 şi Rotterdam 2011, dar au pierdut de fiecare dată în primul tur.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
tomagh
tomagh  •  14 Iunie 2013, 20:56

La jocul Simonei de-acum, nu știu dacă-i displace iarba: e un joc mai rapid, și Simona lovește în urcare. E mai bine să câștigi în turneele mici pentru că în slamuri dacă sorții pică rău e nașpa, ieși din primul tur și pierzi 2 săptămâni de jocuri. Tactic, mai toți aleg turneele de iarbă înainte de Winblendon, dar nimic nu-ți garantează succesul. Sorana, care a pierdut rușinos în sferturi, pe iarbă, credeți că trece de turul 2? Pot să fac pariu că nu! Talentul Soranei, de care-și bate joc cu seninătate, o va duce în primele 200 Wta în 2014. O las să mă contrazică...

dinamo4eva
dinamo4eva  •  14 Iunie 2013, 19:32

pacat pt Simona ca se termina sezonul de zgura .

peter76610
peter76610  •  14 Iunie 2013, 19:31

E în finala ! Bravo Simona !

Vezi toate comentariile (14)
Comentează