SPORTURI  »  TENIS  »  PROGRAM

Serena Williams mută în conflictul cu Ion Țiriac! Decizia majoră luată de sportiva din America

Serena Williams (39 de ani, 8 WTA) nu va participa la turneul Premier Mandatory de la Madrid. Competiția este patronată de miliardarul român Ion Țiriac (81 de ani).
Serena Williams (39 de ani, 8 WTA) nu va participa la turneul Premier Mandatory de la Madrid. Competiția este patronată de miliardarul român Ion Țiriac (81 de ani).

Articol de GSP - Publicat marti, 06 aprilie 2021 19:55 / Actualizat marti, 06 aprilie 2021 21:08

Serena Williams (39 de ani, 8 WTA) nu va participa la turneul Premier Mandatory de la Madrid. Competiția este patronată de miliardarul român Ion Țiriac (81 de ani).

  • Turneul Premier Mandatory de la Madrid, al doilea cel mai important pe zgură, după Roland Garros, e programat în perioada 29 aprilie - 8 mai 2021. 

Serena Williams a jucat ultimul meci pe 18 februarie, semifinala pierdută la Australian Open în fața lui Naomi Osaka, scor 3-5, 4-6. Sportiva din Statele Unite ale Americii a luat o pauză, din cauza unei intervenții chirurgicale. Yahoo Sports informează că Serena este gata de revenire, dar că din programul ei lipsește un turneu major, cel de pe zgura din capitala Spaniei. Cel mai probabil, Madridul a fost scos din schemă din cauza conflictului cu Ion Țiriac, patronul competiției.

Serena Williams, conflict cu Ion Țiriac

Într-un interviu acordat la finalul anului 2020, Ion Țiriac spunea despre Serena Williams: „Dacă ar avea puțină decență s-ar retrage!”. Declarațiile președintelui FRT au fost preluate de presa din întreaga lume. Replicile au fost și ele pe măsură, cea mai dură chiar din partea soțului Serenei, Alexis Ohanian. Acesta l-a numit pe Țiriac „sexist și rasist”.

2 trofeeare Serena Williams la Madrid, în 2012 și 2013

Ion Țiriac, „arhitectul” turneului de la Madrid

Cel mai strălucitor diamant din portofoliu lui Ion Țiriac este concursul de la Madrid. Acesta reuneşte, pe durata a 10 zile, atât un turneu feminin de categorie Premier Mandatory, cât şi unul masculin de Masters 1000.

7.021.128 $a fost fondul total de premiere la WTA Madrid 2019. Ediția din 2020 a fost anulată, din cauza pandemiei de coronavirus

Inițial, la Madrid se disputa un turneu indoor, pe suprafaţă rapidă, disputat în Madrid Arena, cu o capacitate de 12.000 de locuri. Tocmai poziţionarea în calendar a determinat schimbarea drastică ce avea să urmeze începând din 2009. Mulţi jucători de top veneau la Madrid obosiţi după un sezon lung şi solicitant. Alţii chiar îl scoteau din programul lor, pentru a evita o accidentare înaintea Masters-ului. Madridul în mai a însemnat, automat, şi schimbarea suprafeţei din hard indoor în zgură. A fost o modificare de mare succes.

VIDEO De ce îl critică CTP pe Ion Țiriac? "I-am fost copil de mingi, dar nu pot fi indiferent la ce face acum! Nu pot!"

Citește și alte știri din tenis: 

Se amână iar Roland Garros? Ministrul Roxana Mărăcineanu, anunț trist: „Am discutat asta cu organizatorii turneului”

OFICIAL Echipa României pentru duelul cu Italia: cele 5 „tricolore” convocate » Adversarele, fără cea mai bună jucătoare

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
125704205781286
Danut Ilasciuc  •  07 Aprilie 2021, 21:52

nici nu are ce cauta, de propria rusine, a sa si a *** de langa ea numit barbatul ei...sa dispara ***, ca numai pe *** a facut furori exact ca Sharapova, dupa ce a fost dovedita a mai durat f putin, nu a mai putut reveni in top...si s-a retras !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

2964764060229270
Benedic Gabriel Duck  •  07 Aprilie 2021, 20:57

Iete,mare pierdere,ce să zic.Asta trebuia să se retragă de mult și, din punctul meu de vedere,NICI O DATĂ, n-aș fi lăsat-o în competiții feminine!!!!

mandpv964
mandpv964  •  07 Aprilie 2021, 12:31

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează