SPORTURI  »  TENIS  »  WTA EASTBOURNE

FOTO Serena Williams s-a întors! Victorie la primul meci oficial după pauza de un an

Serena Williams / Sursă foto: Guliver/Getty Images +14   FOTO
Serena Williams / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat marti, 21 iunie 2022 22:37 / Actualizat marti, 21 iunie 2022 23:00

La 40 de ani, Serena Williams s-a întors cu victorie în circuitul feminin, la un an de la ultimul său meci oficial, disputat tot pe iarbă, la Wimbledon. Înscrise în proba de dublu de la Eastbourne, Serena și Ons Jabeur s-au impus în trei seturi în fața perechii formate din Marie Bouzkova și Sara Sorribes Tormo, scor 6-2, 3-6, 13-11, după o oră și 34 de minute de joc.

Campioană de 7 ori la Wimbledon, Serena a revenit pe teren după o perioadă foarte lungă de absență. Ultima partidă disputată de americancă a fost în primul tur de la Wimbledon 2021, pe 29 iunie, când s-a accidentat cu Aliaksandra Sasnovich, la 3-3 în primul set.

Iar revenirea într-un meci oficial a fost de bun augur pentru legendara jucătoare din Statele Unite, care s-a înțeles de minune pe teren cu tunisianca Ons Jabeur. Cele două au reușit câteva puncte spectaculoase, au animat tribunele și au trecut la lucruri serioase atunci când situația o cerea, salvând o minge de meci în super-tie-break-ul din decisiv. 

Pentru Serena și Ons Jabeur, care participă doar în proba de dublu de la Eastbourne, urmează duelul din sferturi cu Shuko Aoyama și Hao-Ching Chan.

Serena Williams / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Serena Williams / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Serena Williams / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Serena Williams / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Serena Williams / Sursă foto: Guliver/Getty Images
+10 FOTO

Serena Williams participă și la Wimbledon: va beneficia de un wildcard

Serena Williams nu se va afla printre capii de serie de la Wimbledon, însă se anunță a fi o adversară incomodă inclusiv pentru numele de top care domină acum tenisul feminin. 

Prestația din meciul de dublu de la Eastbourne poate fi catalogată drept una îmbucurătoare pentru Serena, jucătoare aflată în continuare în cursa de a-i egala recordul lui Margaret Court. 

Reacomodarea cu ritmul competiției a fost mult mai blândă decât se așteptau fanii Serenei. Chiar dacă nu mai e la forma fizică din urmă 10 ani, Williams nu dă semne că n-ar mai fi capabilă să performeze la nivel înalt, păstrând în ADN multe dintre elementele care au transformat-o într-o veritabilă campioană. 

23 de titluri de Mare Șlemare Serena Williams în palmares, unul sub Margaret Court, care deține recordul all-time

Serena Williams, 40 de ani, va participa la turneul de Grand Slam disputat între 27 iunie și 10 iulie la Londra. Într-o postare pe Instagram, Serena a scris: „Wimbledon 2022. E o întâlnire”.

Câștigătoare a 23 de turnee de Grand Slam, americanca s-a dedicat în ultimul an altor proiecte. A apărut în mai multe reclame, două prezentate chiar în pauza celebrului Super Bowl, a înființat un brand de îmbrăcăminte și s-a ocupat de creșterea micuței Alexis Olympia Ohanian Jr., în vârstă de 4 ani. Unii chiar au speculat că nu se va mai întoarce niciodată în tenis.

Citește și alte știri din tenis:

VIDEO Simona Halep e în turul 2 la Bad Homburg » Revenire spectaculoasă de la 4-6, 0-3! Cine e următoarea adversară

Simona Halep, primele declarații după „thriller-ul” de la Bad Homburg: „Asta a contat cel mai mult în revenirea mea”

Parteneriatul Halep - Mouratoglou, desființat: „Jocul ei e depășit, nu mai e un exemplu pentru copii! El nu e antrenor!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
handsport
handsport  •  22 Iunie 2022, 10:51

.. RESPECT!...

misu50
misu50  •  22 Iunie 2022, 09:05

S-a prezentat peste asteptarile mele! Totusi la simplu cred ca va fi mult mai complicat pt.ea!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează