SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Cum o intimida Serena Williams pe Sorana Cîrstea: „Era antrenată treaba asta. Nu am să uit finala de la Toronto”

Sorana Cîrstea și Serena Williams în finala de la WTA Toronto 2013, foto: Imago +39   FOTO
Sorana Cîrstea și Serena Williams în finala de la WTA Toronto 2013, foto: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 26 octombrie 2022 10:02 / Actualizat miercuri, 26 octombrie 2022 10:34

Sorana Cîrstea, 32 de ani și locul 38 WTA, a vorbit despre Serena Williams, jucătoarea americană câștigătoare de 23 de Grand Slam, abia retrasă din circuitul profesionist de tenis. 

Sorana spune că americanca în vârstă de 41 de ani era o jucătoare care intimida pe toată lumea prin atitudinea ei și, mai ales, prin faptul că se distanța de orice jucătoare din circuit. Jucătoarea noastră își aduce aminte de finala de la Toronto, din 2013, câștigată de Serena Williams la un scor drastic, 6-2, 6-0, când a fost copleșită de toată „recuzita” campioanei din SUA. 

Sorana Cîrstea, dezvăluiri despre programul anti-doping din tenis: „La ora 6 aud că bate cineva la ușă!”
TESTARE
Sorana Cîrstea, dezvăluiri despre programul anti-doping din tenis: „La ora 6 aud că bate cineva la ușă!”

Sorana Cîrstea despre Serena Williams: „Stătea cu toată echipa lânga ea, de la antrenor la frizerul de cățel”

„Mă intimida rău. La ea era antrenată treaba asta, să te intimideze din vestiar. În primul rând, Serena nu vorbea cu nimeni din vestiar, cu nicio altă jucătoare. Noi avem vestiarul comun. E un pic ciudat la început, când vezi pe cineva la televizor, și apoi mergi să joci contra ei. În vestiar nu vorbea cu nimeni și avea o aură care te intimida. Nu am să uit, jucam finala la Toronto, în 2013. Jucam foarte bine, bătusem jucătoare bune.

Ai tunelul care te duce spre arenă. În mod normal, pe tunel, până te strigă, ai vreo 5 minute. E un punct unde trebuie să te întâlnești. Toată lumea, în momentul în care te-a preluat, te duci singur. Echipa se duce pe cealaltă parte și se duce în tribună. Ea rămânea cu tot staff-ul, mereu. Eu eram singură, acolo, mică, iar ea cu staff-ul. Era înconjurată de foarte mulți oameni. Ea stătea cu toate persoanele respective în tunel. Avea de la antrenor, sparring, preparator, fizio, mamă, soră, cățel, frizer de cățel.

Te trezeai singură, ea era cu 10 persoane lângă, înaltă, masivă, care impunea foarte mult respect. Ei râdeau, glumeau, făceau și un pic de caterincă. Tu intrai pe teren, te duceai pe bancă, apoi intra ea, în urale, în delir. La încălzire, bați puțin mingea de pe spate, de pe linie, și apoi te duci să faci câteva voleuri. De pe spate, dădea ușor mingea, cu 2km/h. Când se ajungea la voleuri, dădea full în tine, totul era un mesaj. Și când dădea full, dădea!

Tu intrai în meci și erai deja defensiv. Și când era în forma ei bună, era top, servea extraordinar, servea un 200 km/h lejer. Eu servesc o medie 170, vorbim de serviciul 1. Ea servea 190 constant, iar nu numai că servea tare, servea foarte constant. În zilele ei, a fost o jucătoare extraordinară. Știa când să apese pe accelerație, avea forță și o tehnică impecabilă. Era și inteligentă în joc, știa când să apese pe accelerație, când să lase. Avea o tehnică impecabilă. N-am jucat de atâtea ori cu ea ca să pot să mă simt confortabil, era foarte greu de bătut”, a explicat Sorana Cîrstea în cadrul podcastului „La Fileu”.

Îmi aduc aminte când aveam contract cu Adidas. Tot timpul îmi spuneau, având în vedere că arăt binișor pentru o sportivă, că «Mai degrabă arăți bine și ești în top 20, decât să nu arăți bine și să fii numărul 1». Când ești în top 20, oricum ești văzută, ești sus și stă lumea la fiecare turneu. Așa că îmi spuneau: «Mai bine ești frumușică și în top 20, decât... mai puțin frumoasă și numărul 1». Vă dați seama, au și ei cotele lor, e o piață
- Sorana Cîrstea la podcast

„Am văzut-o dezbrăcată pe Serena Williams în vestiar. Am fost șocată o săptămână”

Serena a fost una dintre figurile emblematice ale circuitului feminin, e în continuare provocarea supremă pentru adversarele din WTA. Invitată la GSP Live, românca Alexandra Cadanțu (30 de ani, fost număr 59 WTA) a povestit un episod care a marcat-o după ce s-a intersectat cu Serena Williams în vestiar, în timpul unui turneu important.

„Prima dată când am fost la un turneu de Grand Slam și prima amintire pe care o am de când am intrat în vestiar a fost când am văzut-o pe Serena Williams pentru prima dată în viața mea”. Citește aici declarațiile integrale. 

Citește și alte știri de tenis: 

Sorana Cîrstea: „Adidas îmi spunea: «Mai bine să fii frumușică și în top 20, decât să nu arăți bine și să fii numărul 1»”

„Trebuie să aflăm dacă au încercat o formulă magică” » „Căpitanul” Simonei Halep, declarații tari: „Nu e vorba doar de ea”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
ciuleavvictorms
ciuleavvictorms  •  27 Octombrie 2022, 22:01

Din pacate, asta-i caracterul (mai bine , lipsa de caracter) atunci cand "adversarul" este intr-o pozitie delicata. Sorana nu este "delicata" si vorbeste "lucruri traznite"!

jjkkrz
jjkkrz  •  27 Octombrie 2022, 09:07

Si SImona a intrat singura in tunel la WImbledon in finala cu King Kong si a batut-o ***. De aia Sorana nu a progresat pe masura talentului, nu a avut vointa si incrincenarea macedonencei.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

rav410wrc
rav410wrc  •  26 Octombrie 2022, 20:16
Postat de 1cesare pe 26 Octombrie 2022, 12:17

Diferența dintre Sorana și Simona e de câteva zeci de WTA—uri câștigate și 2 GS-uri.Decând cu necazul Simonei.Sorana a prins glas.De aia juca ea prost cu Serena … o”intimida”staff-ul americanei :)). Recent declarând că “mai bine frumoasă în top 20 (pe care nu l-a atins) decât urâtă și no.1” … mentalitate de looser.

DA, si de cateva zeci de kilograme ... vreo 5 zeci ;))

Vezi toate comentariile (9)
Comentează
Close