SPORTURI  »  TENIS  »  SHANGHAI MASTERS

SHANGHAI MASTERS // VIDEO Premieră în ATP după 20 de ani: ce înseamnă surprinzătoarele eliminări ale lui Djokovic și Federer

Articol de - Publicat sambata, 12 octombrie 2019 07:00

Turneul Masters 1000 de la Shanghai propune un careu de ași în care se regăsesc doar jucători sub 24 de ani, ipostază cu care ATP nu s-a mai confruntat din 1999! 

  • Stefanos Tsitsipas (21 de ani, 7 ATP) - Daniil Medvedev (23 de ani, 4 ATP) și Matteo Berrettini (23 de ani, 13 ATP) - Alexander Zverev (22 de ani, 6 ATP) sunt semifinalele programate să înceapă azi, începând cu ora 11:30.  

Sferturile de finală de vineri n-au adus doar eliminările lui Novak Djokovic și Roger Federer, trimiși acasă cu stil de Stefanos Tsitsipas și Alexander Zverev, ci și o nouă confirmare a expansiunii tinerilor din circuitul masculin, parcă din ce în ce mai setați să încheie epoca instaurată de Federer și perpetuată de Djokovic și Nadal. 

Saga începută la Beijing, unde niciun semifinalist n-avea mai mult de 26 de ani, continuă și mai proeminent la Shanghai, unde zgomotul produs e mai mare: învinșii celor din „NextGen” au fost de data aceasta nume de mare rezonanță, în persoana lui Djokovic și Federer, care ratează șansa de a se revedea pentru prima oară după finala de poveste de la Wimbledon.   

Cel puțin pentru statistici, victoriile de ieri sunt memorabie: dacă Alexander Zverev a reușit să treacă în avantaj în raportul meciurilor directe cu Federer (4-3), Tsitsipas, prin cea de-a doua victorie a carierei cu Djokovic, devine singurul jucător care în 2019 a învins primii 3 clasați din vârful ATP. Totodată, grecul și-a securizat locul la Turneul Campionilor de la Londra.  

„La un moment dat, vom vedea o schimbare, chiar și în turneele de Mare Șlem. Rafa, Roger și Novak nu vor putea câștiga mereu. Va trebui să trec prin multă muncă și durere pentru a-mi vedea numele scris pe marile trofee, dar sunt încântat de ideea de a încerca să ajung acolo”  - Stefanos Tsitsipas, într-un interviu acordat la Shanghai 

După 20 de ani

Situația de la Shanghai, cu 4 semifinaliști sub 24 de ani, nu s-a mai repetat într-un Masters de nu mai puțin de 20 de ani. 

În 1999, cei patru semifinaliști de la Hamburg erau Mariano Zabaleta (21 de ani), Carlos Moya (22 de ani), Nicolas Lapentti (22 de ani) și Marcelo Rios (23 de ani). Turneul avea să fie câștigat de chilianul Rios.  

ATP în 1999: 

  • Andre Agassi era lider în clasament, urmat de Kafelnikov și Pete Sampras
  • Federer era la abia al doilea an la profesioniști
  • Yevgeny Kafelnikov triumfa la Australian Open, Agassi la Roland Garros și US Open, iar Sampras la Wimbledon
  • Adrian Voinea (fost număr 36 ATP) câștiga titlul de la Bournemouth, singurul trofeu al carierei
  • Stefanos Tsitsipas avea un an, Zverev doi, iar Medvedev și Berrettini trei

Vezi și: 

ATP SHANGHAI // VIDEO Zi nebună în tenisul masculin! Alexander Zverev îl învinge pe Federer după un meci dramatic! Elvețianul, înger și demon: punct IREAL + penalizare pentru comportament nesportiv

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
347655969058390
Ion Popescu  •  12 Octombrie 2019, 08:40

In ziarele de sport din Elvetia au aparut comentarii despre infrangerea lui Federer. Fara rautati si jigniri. Elvetia este o tara saraca in hateri !! Romania este o tara bogata !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează