SPORTURI  »  TENIS  »  ATP BEIJING

VIDEO Ziua Independenței în ATP: 4 „veterani” , doborâți la Beijing de starurile „NextGen” » Începe o nouă eră sau e un alt foc de paie?

Articol de - Publicat sambata, 05 octombrie 2019 07:30

Turneul ATP 500 de la Beijing a avut o desfășurare interesantă vineri, când 4 reprezentanți ai „NextGen” s-au calificat în semifinale triumfând în fața unor jucători trecuți de 30 de ani.  

Intens mediatizatul subiect al schimbului de generații din tenisul masculin și-a derulat un episod important vineri, în timpul turneului de la Beijing. Criticați pentru lipsa lor de constanță în meciurile disputate contra jucătorilor experimentați, patru tenismeni din noul val au obținut succese convingătoare contra unor „veterani” cu nume din circuit.  

Mai întâi, rusul Karen Khachanov (23 de ani, 9 ATP) a trecut în trei seturi de italianul Fabio Fognini (32 de ani, 12 ATP), scor 3-6, 6-3, 6-1.  

În cel mai așteptat meci al zilei, Dominic Thiem (26 de ani, 5 ATP) a trecut în minimum de seturi de Andy Murray (32 de ani, 503 ATP). Scoțianul e în plin proces de revenire  după problemele grave avute la șold, însă victoria lui Thiem nu e deloc de neglijat, Murray fiind în continuare un adversar redutabil.

Austriacul a câștigat clar primul set 6-2, iar apoi a ieșit la suprafață într-un set secund extrem de echilibrat, câștigat la tie-break.  

Efectul Laver Cup?

Isprăvile lui Thiem și Khachanov au fost repetate mai apoi de Stefanos Tsitsipas (21 de ani, 7 ATP) și Alexander Zverev (22 de ani, 6 ATP).

Reinventați, parcă, după inedita competiție Laver Cup, în care au fost „dădăciți” până la cele mai mici detalii de greii Federer și Nadal, cei doi au obținut victorii în două seturi în fața unor adversari deloc facili, cunoscuți pentru avantajele evidente pe care și le pot crea cu serviciul.  

Tsitsipas s-a impus cu 7-6, 6-3 în fața uriașului de 2.08 m. John Isner (34 de ani, 19 ATP), în timp ce Zverev l-a învins asemănător pe Sam Querrey (31 de ani, 55 ATP), scor 7-6, 6-2. 

Azi, în semifinale, Dominic Thiem îl înfruntă pe Kharen Khachanov, în timp ce Stefanos Tstsipas dă piept cu Alexander Zverev.  

Neconfirmate de evoluții similare în turneele de Mare Șlem, victoriile exponenților noii generații pot rămâne doar la capitolul statistici. Însă foamea de rezultate a tinerilor pare mai vizibilă decât oricând, la fel cum încercările jucătorilor experimentați de a-și apăra teritoriile tind să devină ce în ce mai dificil de realizat. 

Ce ne rezervă Shanghai?

Începând de luni, aceștia au o nouă oportunitate de a răsturna dominația celor mari. Începe Mastersul de la Shanghai, unul care îi va alinia la start pe Novak Djokovic (prezent în această săptămână la Tokyo) și Roger Federer, fără îndoială adevăratele teste de maturitate pentru „NextGen”.

Competiția din China nu-l va avea pe Rafael Nadal, retras din cauza problemelor la încheietura mâinii stângi, însă în actualitate va reapărea și imprevizibilul Daniil Medvedev (23 de ani, 4 ATP), poate cel mai periculos jucător dintre cei tineri.  

Rusul, finalist la US Open, ultim act pe care l-a pierdut după o încleștare monstruoasă cu Rafael Nadal - meci pe care analiștii îl consideră unul dintre cele mai bune din toate timpurile la nivel tehnico-tactic - e lider la capitolul victorii în 2019, an în care a strâns 54 de victorii și 4 trofee.  

Vezi și: 

Rafael Nadal, decizie de ultim moment » S-a retras de la Shanghai: „Sunt foarte trist să anunț asta” 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează