SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

SIMONA HALEP - ALIAKSANDRA SASNOVICH // VIDEO Alexandra Dulgheru, despre dificultățile trecerii de la zgură la iarbă și despre debutul Simonei Halep la Wimbledon: „Îi lipsesc meciurile pe iarbă”

Simona Halep // FOTO: Guliver/GettyImages
Simona Halep // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de , - Publicat luni, 01 iulie 2019 12:19

 Simona Halep (27 de ani, 7 WTA) debutează azi la Wimbledon 2019 contra bielorusei Aliaksandra Sasnovich (25 de ani, 37 WTA). Cele două se întâlnesc astăzi, de la 15:00, în primul tur al turneului de la Wimbledon. 

  • Halep - Sasnovich e primul meci al zilei de pe terenul 1. Partida va începe la ora 15:00 și va fi în direct pe Eurosport și liveTEXT pe GSP.RO.

Halep va juca la Wimbledon după doar trei meciuri pe iarbă, toate la Eastborune, unde a fost eliminată de Angelique Kerber, în sferturi.

Alexandru Dulgheru, 30 de ani, a vorbit despre trecerea bruscă de la zgură la iarbă și despre cum se antrenează jucătorii.

 

„Trecerea e destul de bruscă. Acum îmi dau seama mai bine, nejucând că este mult prea rapid procesul. Noi, jucătorii, am tot vorbit cu WTA-ul, respectiv cu ATP-ul și le-am spus acest lucru. Au mutat Wimbledon-ul o săptămână mai târziu, totuși ajustarea este prea scurtă.

Din cauza aceasta mulți nu joacă primele turnee pe iarbă pentru că vor să se odihnească după sezonul de zgură. Nu are nimeni neapărat vreun atu dacă se antrenează pe iarbă, doar că trebuie să te antrenezi puțin diferit”, a declarat Alexandra Dulgheru pentru Gazeta Sporturilor.

...despre Simona Halep la Wimbledon:Simonei îi lipsesc meciurile pe iarbă. De aceea, e foarte bine că a jucat la Eastbourne. A avut meciuri bune. Acum și fizic e mai pregătită să joace pe iarbă. N-aș spune nu, doar că celelate mi se par mai solide acum. Eu am încredere că Simona o să ajungă în fazele superioare, mi-ar plăcea să câștige, dar mi-e teamă că celelate sunt un pic mai în formă”.

„În anii precedenți m-am antrenat pe hard, dar anul trecut m-am antrenat pe zgură pentru că așa auzisem de la alții. Cum, din toate suprafețele, să te antrenezi tocmai pe zgură? Nu are nimic de a face! Ba da, pentru că dacă este o zgură mai rapidă este foarte bună, nu ai nevoie de hard. Luam mingea ceva mai repede și făceam scheme tactice potrivite pentru iarbă. Nu stăteam la minge înaltă în niciun caz.

Jucam mai mult cu băieți și puneam antrenorul să dea mai plat, mai tare, mai razant, făceam multe teme din demivoleu, veneam în față, slice-uri, încercam să nu alunec, să vin lângă minge, serviciu mai apăsat. Tot ce puteam să fac pentru a semăna cu jocul de iarbă. Să servesc în exterior, după aceea imediat în partea cealaltă, schimbări de direcție. Chiar funcționează!”Alexandra Dulgheru

Vezi și:

VIDEO Începe cel mai elegant și excentric turneu de Grand Slam! De la scandalul tălpilor portocalii ale lui Roger Federer la cele 23 de tone de căpșune consumate

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează