SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Alize Cornet - Halep 4-6, 4-6 » Inconstantă, dar victorioasă! Simona se califică în turul 2 la Roma

Simona Halep // foto: Guliver/gettyimages +7   FOTO
Simona Halep // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat duminica, 08 mai 2022 13:25 / Actualizat luni, 09 mai 2022 15:06

Simona Halep (30 de ani, locul 21 WTA) a învins-o pe Alize Cornet (32 de ani, 39 WTA) în turul 1 al turneului de la Roma, scor 6-4, 6-4.

  • În turul secund, Halep va juca cu Danielle Rose Collins (28 de ani, 9 WTA), finalistă în acest an la Australian Open.

Halep a început meciul în cel mai bun mod posibil, cu break, recuperat de Cornet imediat după. Cu un joc variat și lovituri precise, Simona s-a distanțat rapid la 5-1, moment în care a scăzut nivelul și i-a permis adversarei să revină în joc.

A urmat o serie de 3 game-uri consecutive ale franțuzoaicei, care a profitat de pasivitatea Simonei și s-a apropiat la 4-5.

Două momente tensionate în primul set din Alize Cornet - Simona Halep » Rachetă aruncată și contre cu arbitru: „Nu ești de acord?”
WTA ROMA
Două momente tensionate în primul set din Alize Cornet - Simona Halep » Rachetă aruncată și contre cu arbitru: „Nu ești de acord?”

Cu un joc mult mai sigur decât în precedentele game-uri, Halep a încheiat setul fără emoții, pe propriul serviciu.

Simona Halep, în turul 2 la Roma după 6-4, 6-4 cu Alize Cornet 

Setul 2 a debutat sub semnul echilibrului. La 2-1, Halep a avut șansa de a se distanța, dar Cornet a reușit break-ul la capătul celui mai lung game din meci. Alize a avut nevoie de 5 mingi de break!

Din acel moment până la 5-2, Simona a fost irezistibilă, cu Alize vizibil depășită de ritmul impus de româncă.

Precum în primul set, a urmat o cădere a Simonei, care a cedat două game-uri consecutive. S-a făcut 5-4, moment în care Simona a etalat un joc mai agresiv, reușind să obțină biletele pentru turul 2.

+3 FOTO

Desfășurarea liveTEXT » Alize Cornet - Simona Halep 4-6, 4-6

  • game, set și meci Simona Halep! 
  • game Cornet, 4-5: Alize se apropie la un singur game, dar Simona va servi pentru a închide meciul. 
  • break Cornet, 3-5: Alize închide game-ul cu a doua minge de break și prelungește, astfel, partida. 
  • break Halep, 2-5, iar Simona va servi pentru meci! 
  • game Halep, 2-4: Simona confirmă break-ul reușit anterior și se distanțează la două game-uri pentru prima dată în acest set. 
  • break Halep, 2-3: break la 0 reușit de Simona. 
  • break Cornet, 2-2: un game istovitor, cel mai lung din meci, închis de Alize cu a 5-a minge de break. 
  • break Halep, 1-2: Simona reușește primul break al setului. 
  • game Halep, 1-1: apelând la lovituri variate, dar bine executate, Simona își face serviciul. 
  • game Cornet, 1-0: Alize începe setul secund cu dreptul. Nu fără emoții, întrucât Simona a avut o minge de break la dispoziție. 

9 lovituri câștigătoarea avut Cornet în primul set, Halep doar 4

  • game și set Halep, 4-6: Simona revine după 3 game-uri consecutive pierdute și închide setul cu o lovitură superbă, în diagonală. 
  • game Cornet, 4-5: Alize revine în joc, la capătul unui game tensionat, în care a dat cu racheta de pământ. 
  • break Cornet, 3-5: Simona pierde serviciul la 0, cu două duble-greșeli. 
  • game Cornet, 2-5: Alize profită de erorile neforțate ale Simonei și reduce din handicap.
  • game Halep, 1-5: game alb reușit de Simona, care se află în controlul total al partidei.
  • break Halep, 1-4: precisă, cu lovituri curajoase, Simona reușește al 3-lea său break în acest set!
  • game Halep, 1-3: primul game pe propriul serviciu din această partidă.
  • break Halep, 1-2: festival de break-uri în începutul meciului. Halep încheie game-ul cu o „scurtă” inspirată.

  • break Cornet, 1-1: Simona forțează prea mult pe forehand, iar Alize egalează la general. 
  • break Halep, 0-1: Simona revine de la 0-30, profitând de o dublă greșeală a oponentei.
  • Cornet servește prima. 

După înfrângerea dureroasă cu Ons Jabeur de la Madrid, Simona participă la turneul de la Roma, acolo unde este considerată una dintre principalele favorite.

Întâlnirea de astăzi a fost a șasea dintre cele două jucătoare. Până la partida de astăzi, franţuzoaica câștigase de patru ori și a pierdut o singură dată în fața Simonei Halep. 

Precedentul lor duel fusese chiar anul acesta, în „optimile” de la Australian Open. Atunci, Cornet s-a impus în trei seturi, scor 6-4, 3-6, 6-4.

În turul 2, pe româncă o așteaptă un duel cu americanca Danielle Rose Collins (28 de ani, 9 WTA), nimeni alta decât finalista de la Australian Open. Aryna Sabalenka, Belinda Bencic sau Jessica Pegula sunt alte jucătoare incomode aflate pe aceeași parte de tablou cu Simona.

La fel ca la Madrid, jucătoarea din România e însoțită la Roma de antrenorul Patrick Mouratoglou, acesta fiind cel de-al doilea turneu de la startul colaborării dintre cei doi.

Simona Halep, una dintre preferatele bookmarkerilor la Roma

Halep este cotată cu șansa a doua la câștigarea trofeului de la Roma și are o cotă de 7.50. Poloneza Swiatek este principala favorită, liderul mondial având o cotă de 2.50 pentru a se impune la turneul de categorie WTA 1.000.

Competiția din capitala Italiei are loc în perioada 9 - 15 mai. În acest an, premiile totale ale turneului WTA de la Roma se ridică la 2.527.250 de dolari.

Citește și alte știri din tenis:

VIDEO Ons Jabeur a scris istorie pe zgura din Madrid! Victorie în 3 seturi în finala cu Pegula: „Visurile devin realitate”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
valyomanyd
valyomanyd  •  09 Mai 2022, 21:33
Postat de bobby_axelrod pe 09 Mai 2022, 15:28

Frantuzoaica e slaba dar o batea pe *** daca nu-l avea pe Mouratoglu.Nu se face sa-l lase asa repede pe compatriot fara paine ca pitica e repede la manie si imediat il da afara.

Toti jucatorii fac asta , ma, intelijentule..:)))De exemplu nici Alcaraz nu l-a invins pe Zverev (are antrenor spaniol) :)))..Prostia ta nu are limite !

dora
dora  •  09 Mai 2022, 15:44
Postat de whiteredarad pe 09 Mai 2022, 15:35

Comparandu-le in poza ...Halep pare ca are mai multa " burtica" decit frantuzoaica. Asta e rezultatul accidentarilor dese, si a lipsei de grija in alimentatie. Cornet e mai in varsta, si nu atata de hotarata sa mai continue.. Halep poate progresa , doar daca lasa ifosele si nervii si asculta de antrenor.

Uită-te și la piciorușe...să vezi cum arată Simona...parcă zici că este Serena...

whiteredarad
whiteredarad  •  09 Mai 2022, 15:35

Comparandu-le in poza ...Halep pare ca are mai multa " burtica" decit frantuzoaica. Asta e rezultatul accidentarilor dese, si a lipsei de grija in alimentatie. Cornet e mai in varsta, si nu atata de hotarata sa mai continue.. Halep poate progresa , doar daca lasa ifosele si nervii si asculta de antrenor.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează