SPORTURI  »  TENIS  »  MADRID

VIDEO Ons Jabeur a scris istorie pe zgura din Madrid! Victorie în 3 seturi în finala cu Pegula: „Visurile devin realitate”

Ons Jabeur // foto: Guliver/gettyimages
Ons Jabeur // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat duminica, 08 mai 2022 07:21 / Actualizat duminica, 08 mai 2022 08:55

Ons Jabeur (27 de ani, locul 10 WTA), jucătoarea din Tunisia care a eliminat-o pe Simona Halep (30 de ani, 21 WTA) în faza sferturilor, a câștigat turneul de la Madrid, după 7-0, 0-6, 6-2 în finala cu Jessica Pegula (28 de ani, 14 WTA).

Pe zgura din Madrid, Ons Jabeur a cucerit al doilea trofeu din carieră, după Birmingham 2021. Pentru prima dată, jucătoarea din Tunisia se impune într-un turneu de categorie WTA1000, așa cum este competiția de la Caja Magica.

Ons, care în drumul spre finală a eliminat-o pe Simona Halep în minimum de seturi, 6-3, 6-2, a avut nevoie de aproape două ore de joc pentru a-și adjudeca finala cu Jessica Pegula.

Cine e Alize Cornet, nonconformista WTA » Și-a scos tricoul în timpul unui meci de US Open + Serena „a ajutat-o” să treacă de Halep
WTA
Cine e Alize Cornet, nonconformista WTA » Și-a scos tricoul în timpul unui meci de US Open + Serena „a ajutat-o” să treacă de Halep

Ons Jabeur, câștigătoarea WTA Madrid, după 3 seturi în finala cu Jessica Pegula

Deși a pierdut setul inaugural, 5-7, Pegula a început mai bine și s-a distanțat rapid la 4-2. Două break-uri reușite de Ons ulterior, la 2-4 și 5-5, au înclinat actul în favoarea tunisiencei.

Setul secund i-a aparținut complet sportivei din SUA. Jessica l-a câștigat clar, 6-0, singurul game cu emoții adevărate fiind primul din set, când a salvat 3 mingi de break.

În decisiv, Jabeur a ridicat nivelul. Până în game-ul 6 s-a menținut un echilibru relativ, 3-2 pentru Ons, dar tunisianca a continuat cu o serie de 3 game-uri consecutive, cu care a pecetluit soarta partidei.

„Visurile devin realitate. Vă iubesc pe toți! Mulțumesc Madrid, vă mulțumesc tuturor care ați venit să mă sprijiniți, vă sunt atât de recunoscătoare. Mulțumesc familiei mele și celei mai bune echipe: Karim, Issam & Melanie, sunteți uimitori!”, a scris Ons, după meci, pe Twitter.

Ons Jabeur urcă pe locul 7 WTA

Ea a devenit prima jucătoare arabă care câștigă un turneu de o asemenea anvergură. Pentru triumful din Madrid, primește 1.000 de puncte în clasamentul WTA, dar și un premiu de 1.041.750 euro.

Cu punctele acumulate, Jabeur va ocupa locul 7 în clasamentul WTA de luni. Și Jessica Pegula va urca până pe locul 11, premiul pentru finalistă competiției fiind de 650 de puncte și 568.790 euro.

Ons Jabeur a scris istorie pe zgura din Madrid! Victorie în 3 seturi în finala cu Pegula: „Visurile devin realitate”
Ons Jabeur, cu trofeul de la Madrid // foto: Guliver/gettyimages

Rezumatul VIDEO al partidei Jessica Pegula - Ons Jabeur

Mai multe știri din tenis: 

Simona Halep, una dintre preferatele bookmarkerilor la Roma » Ce cotă are românca să câștige turneul și cine e văzută principala favorită

Carlos Alcaraz continuă să uimească! Spaniolul l-a învins și pe Novak Djokovic și e în finala Mastersului de la Madrid

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează