SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

SIMONA HALEP - ANGELIQUE KERBER / Aici s-a jucat totul! TOP 3 elemente-cheie ale victoriei Simonei Halep: care a fost slăbiciunea devenită armă

FOTO: Guliver / Getty Images
FOTO: Guliver / Getty Images

Articol de - Publicat joi, 25 ianuarie 2018 10:42

Simona Halep continuă să scrie istorie la ediţia din acest an de la Australian Open. Românca s-a calificat în finală după o victorie pur şi simplu dramatică cu Angelique Kerber, scor 6-3, 4-6, 9-7 în decisiv.

În ultimul act, Halep va juca împotriva Carolinei Wozniacki, care a trecut în această dimineaţă de Elise Mertens. 

Mai jos sunt cele 3 aspecte-cheie ale victoriei Simonei Halep din meciul cu Angelique Kerber. 

1. slăbiciunea devenită armă

Cândva un punct vulnerabil în jocul său, serviciul Simonei Halep a devenit una dintre principalele arme ale liderului mondial.  La fel ca în precedentele partide de la Australian Open, serviciul româncei a fost la parametri maximi în meciul cu Kerber, ajutând-o pe româncă să iasă din momentele dificile pe care le-a avut pe propriul serviciu.

Halep a servit variat, extrem de bine plasat şi a surprins-o în repetate rânduri pe Kerber atunci când a ales să serveasă "pe corp". 

Simona  a avut un procentaj de 68% al primului serviciu, câştigând 67% din punctele jucate cu prima servă. Românca a fost mai vulnerabilă pe al doilea serviciu, unde a câştigat doar 33% din puncte. 

6 aşia reuşit Simona Halep în meciul cu Kerber

2. Mindset excepţional

Imediat după ce Simona a pierdut avantajul de 5-3 din decisiv, toată lumea se aştepta ca românca să clacheze. Acest lucru nu s-a întâmplat însă, Simona fiind la fel de focusată în game-urile următoare, dovadă fiind cele două mingi de meci salvate pe serviciul lui Kerber. 

Cu o mentalitate complet schimbată, dovadă fiind şi revenirea uluitoare din meciul cu Lauren Davis, Simona Halep a făcut re-break, a continuat să lupte şi a câştigat în final cu 9-7. 

Un alt moment complicat peste care Halep a trecut cu multă uşurinţă a fost în primul set, când se afla la conducea, 5-0. Kerber a intrat treptat în joc, a luat 3 game-uri consecutive într-o manieră fulgerătoare, iar fanii româncei anticipau o cădere mentală a lui Halep. Lucru care nu s-a mai întâmplat însă la fel ca în trecut. 

Psihicul de fier al româncei s-a dovedit impenetrabil şi în manşa secundă, atunci când Kerber a egalat la 3 după ce românca a condus cu 3-1. Simona nu a părut deloc afectată de pierderea avantajului şi a continuat să joace cu aceeaşi intensitate ca şi până acum, etalând un body-language care a înspăimântat-o pe Kerber. 

3. Killer instinct de număr 1

O temă des abordată de-a lungul timpului în interviurile lui Darren Cahill a fost dacă jucătoarea pe care o antrenează va reuşi vreodată să dobândească instinctul animalic de care are nevoie în momentele decisive din meciurile cu miză. 

Simona nu s-a pierdut aproape deloc cu firea în meciul cu Kerber şi a reuşit o serie de lovituri câştigătoare entuziasmante în momentele dificile din meci. 

În thriller-ul dramatic din decisiv, Simona a fost mai agresivă ca niciodată şi a pedepsit-o pe Kerber cu zeci de lovituri direct câştigătoare nemiloase. 

În meciul cu Kerber, Simona Halep a avut nu mai puţin de 50 de lovituri direct câştigătoare, o adevărată bornă pentru o jucătoare cunoscută pentru jocul ei defensiv. 

Cine se impune la Australian Open?

Simona Halep
Caroline Wozniacki

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (19)
912324472240059
Adi Nedela  •  25 Ianuarie 2018, 15:52

kryi =chirila.......tudor....=...ma doare nasul, depinde de la ce..#rezist,#insist...... succes am ceva faina de la Baneasa 3,5 ron kg,sper ca va ajunge......restul e can can

kryi
kryi  •  25 Ianuarie 2018, 15:03
Postat de tihi pe 25 Ianuarie 2018, 11:49

Sarbatoriti prea devreme...Campioana mondiala Caroline Wozniacki va arata clasa in finala,revenind pe locul 1 si in clasamentul WTA ,asa cum se cuvine unei campioane mondiale ,demonstrand cine este cea mai buna din lume !

Tu traiesti in alta lume , mai greu e sa realizezi acest lucru. Crezi ca toti suntem obsedati? E greu sa pricepi ca lumea sportului e alceva decat un razboi, ura si ranchiuna. Cand vorbesti de sport, vorbesti despre competitie unde poti castiga, poti pierde insa cel mai important e sa demonstrezi ca trebuie sa fii respectat. Ca esti nr 1 ca esti 100, daca ai castigat respectul fanilor esti un invingator. Stiu ca pare aiurea sa explici unui {0bsed-at} ca tine despre ce inseamna respectul si sportul , insa poate te vei trezi la realitate si *** B***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

indolentu
indolentu  •  25 Ianuarie 2018, 13:58
Postat de zorrozabal pe 25 Ianuarie 2018, 13:48

Tihi bacz!Daca o jucatoare, a castigat turneul de la Singapore-botezat de organizatori"Turneul campioanelor"-nu inseamna ca e "campioana mondiala",asa cum ai mai comentat de cateva ori!Pentru ca nu exista titlul asta!

buna observatie da cred c o sa i bombardez pe moderatorii astia pina cind v or lua masuri cu tihi asta care pe toate articolele scrie acelasi lucru o sa le scriu acelasi mesaj contra spamului pe tote articolele

Vezi toate comentariile (19)
Comentează