SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

SIMONA HALEP - ANGELIQUE KERBER. Diferență colosală față de Australian Open » Detaliul care îi poate aduce Simonei Halep trofeul la Roland Garros

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 05 iunie 2018 08:27

Simona Halep (1 WTA) se află într-o formă impresionantă și va lupta miercuri pentru un loc în semifinalele de la Roland Garros cu nemțoaica Angelique Kerber (12 WTA). 

  • Duelul Simonei Halep cu Angelique Kerber va avea loc miercuri, la o oră ce va fi stabilită de organizatori în cursul zilei de azi;
  • Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Eurosport.

Va fi prima confruntare directă dintre cele două după meciul ireal disputat în semifinalele de la Australian Open, când Simona Halep s-a impus cu 9-7 în decisiv. Halep o conduce cu 5-4 pe Kerber în raportul meciurilor directe, iar singura confruntare pe zgură a fost câștigată de nemțooaică, în meciul din Fed Cup disputat la Cluj în aprilie 2016.

Simona Halep pornește însă cu un avantaj major înaintea meciului cu Angelique Kerber, privilegiu care îi poate facilita chiar câștigarea turneului.

Spre deosebire de Openul Australian, înțesat de meciuri maraton, Simona Halep a petrecut mult mai puțin timp pe teren, astfel că poate aborda odihnită cele 3 potențiale meciuri rămase. 

Simona a pierdut un singur set până acum, în turul inaugural cu Alison Riske. De acolo, și-a spulberat fiecare adversară în minimum de seturi și a mai pierdut doar 12 game-uri. Per total, Halep a stat pe teren doar 4 ore și 36 de minute la ediția din acest de la Paris. 

O diferență colosală față de primele 4 meciuri de la Australian Open. În primele patru runde, cu Destanee Aiava, Eugenie Bouchard, Lauren Davis și Naomi Osaka, Halep a stat pe teren 7 ore și 27 de minute! Trei ore și 47 de minute a durat doar blockbuster-ul din turul III cu Lauren Davis, câștigat de Halep cu 15-13 în decisiv. 

Halep a găsit atunci resurse să treacă de Angelique Kerber și s-a calificat în finală. Epuizată, deshidratată și aproape "descompusă", Simona a pierdut însă finala în fața Carolinei Wozniacki, după un alt meci dramatic de trei seturi. 

Vezi și:

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (20)
966674536815720
Django Mogul  •  05 Iunie 2018, 21:36

halepatroaca va pleca acasa sa planteze fidea cu oua la cafeneaua sh:)

zorrozabal
zorrozabal  •  05 Iunie 2018, 20:52

Pana acum Simona a avut un traseu usor-ca si contracandidatele sale,de altfel!In sferturi-cu Kerber- mi se pare ca Simona are avantajul conditiei fizice mai bune!Daca trece,are sanse numai daca joaca cu Sharapova in semifinala si cu Madison Keys in finala!Dar cum acele jucatoare nu vor trece-prima de sferturi,cea de a doua de semifinale...Oricum,Simona e o campioana!O mare campioana!

10155633308976552
Cornel Perju  •  05 Iunie 2018, 20:19
Postat de maxp pe 05 Iunie 2018, 10:04

Exact asta doream sa spun si eu, parca meciurile mai lungi o tin in priza pentru ce urmeaza mai bine ca meciurile scurte. Ceea ce mi se pare mie putin ingrijorator e ca pana acum la acest turneu ea a intrat foarte greu in meciuri. In fiecare meci a inceput slab si si-a gasit forma pe parcurs, ceea ce cu Kerber nu stiu daca-si permite, pentru ca nemtoaica o va taxa, un ritm gasit mai greu poate insemna sa inceapa sa joace undeva la 0-1 la seturi. Si nici nu o poate domina mai apoi pe Kerber cum a facut-o cu Riske sau cu Mertens, fata aia tine mingea in teren si e si periculoasa din alergare. Cred ca pentru Halep ar fi fost un avantaj sa nu aibe o zi pauza.

in semifinala la Roma Simona a jucat acel meci epuizant cu Sharapova si a avut doar 17 ore sa se recupereze in timp ce Svitolina a avut o semifinala usoara si 24 de ore sa se recupereze. E o mare diferenta,

Vezi toate comentariile (20)
Comentează